Factoring – metoda care te ajuta sa iti acoperi rapid datoriile

0

La un moment dat, fiecare companie constata ca se confrunta cu o problema a banilor, iar asta inseamna pur si simplu ca trebuie cheltuiti mai multi bani decat aduceti in acel moment. Cu o afacere mai noua, va puteti astepta la probleme de acest fel din ce in ce mai des, deoarece nu ati acumulat rezervele financiare de care aveti nevoie pentru a acoperi creantele care pot aparea la un moment dat. Ei bine, sa stiti ca exista o solutie pentru orice tip de situatie de acest fel, iar una dintre acestea ar fi sa apelati la o firma care sa va ofere finantari de tip factoring, asa cum puteti face la https://omnicredit.ro/factoring/.

 

Fara sa aveti o solutie in cazul in care banii incep sa devina o problema, este posibil sa nu va puteti permite suma de care aveti nevoie pentru a va conduce afacerea in mod eficient, fie ca ar putea fi vorba de echipamente, software sau chiar personal. O gestionare deficitara a fluxului de numerar ar putea ajunge chiar sa te scoata zona de afaceri, insa prin acest factoring, despre care am mai discutat si cu alte ocazii, puteti sa va mentineti pe o linie stabila din punct de vedere financiar.

 

In unele cazuri, companiile asteapta pana cand veniturile devin o problema atat de mare, incat sunt fortati sa se indrepte catre imprumuturi care au rate mai mari ale dobanzii, ceea ce ajunge sa le coste mult mai mult decat daca ar fi fost proactive si ar fi obtinut un flux de numerar dorit, ca de exemplu apeland la Omnicredit pentru o solutie. Acesta este motivul pentru care pastrarea unei evidente atente asupra fluxului de numerar care intra si iese din economiile companiei este vitala pentru succesul afacerii pe care o aveti. O finantare de tip factoring este o linie de credit cu o companie de factoring de creante care se bazeaza pe facturi restante care vor creste si scadea odata cu creantele restante.

 

Daca aveti o intelegere cu o companie de factoring in care acestea isi iau angajamentul sa va plateasca datoriile la timp pentru a nu intra in insolventa, profitati de aceasta sansa, mai ales daca aveti o colaborare fructuoasa. Utilizati aceasta posibilitate de factoring solicitand achitarea facturilor pe care le aveti restante, iar apoi compania de factoring va avansa suma de fonduri de care aveti nevoie in cateva ore, asa cum se intampla si la Omnicredit, unde timpul de asteptare este unul foarte redus.

 

Ne miscam cu rapiditate, tocmai din dorinta de a raspunde de indata nevoilor pe care clientii nostri le au, asa ca, dureaza doar 30 de secunde sa va inscrieti pe platforma, 1 ora decizia de creditare, iar in doar 8 ore veti avea si banii in cont. Cat de simplu si rapid, nu? Totodata, calificarea pentru un credit de tip factoring este un proces mult mai simplu decat cea pentru un credit cu o banca. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa completati un formular de cerere online care ofera companiei dispusa sa faca finantari de factoring informatii despre cateva fapte-cheie pe care trebuie sa le cunoasca inainte de a alege sa aprobe sau sa respinga cererea pe care ati inaintat-o.

 

Principalele preocupari si interese ale companiilor de factoring nu sunt cati ani de activitate are o companie sau care este venitul lunar al proprietarului afacerii. Principalul factor de interes este ca acea compania care are nevoie de factoring sa ramburseze corect suma care i-a fost acordata. Din acest motiv, factoring-ul se dovedeste a fi in un instrument foarte valoros pentru o afacere in crestere, care are nevoie de un partener financiar pentru a imbunatati situatia financiara.

 

Citește și