Actualitate

Fântâna lui Boldea revine pe Timiș

Fântâna lui Boldea revine pe Timiș

Autoliv

Fântâna arteziană de pe Timiș, lansată pe apele râului care desparte municipiul Lugoj în două urmează să fie din nou pornită pe apă, după ce primăria a finalizat, cu ajutorul societății care o are în îngrijire, reabilitarea obiectivului. Astfel, fântâna urmează să fie repusă în funcțiune în câteva zile, dacă și vremea de afară le va permite muncitorilor să o alimenteze și să finalizeze recondiționarea.

Chiar dacă unii lugojeni nu au fost de acord cu amplasarea ei, mai ales că, fântâna a stat și la baza unui accident rutier, aceasta va lumina și în acest an zona malului Timișului din apropierea colegiului Brediceanu și centrul orașului.

„Fântâna de pe Timiș am realizat-o acum mai mulți ani, împreună cu cei de la Meridian, din materiale refolosibile. Doar cele două motoare au fost cumpărate, a funcționat și funcționează, dacă nu ar fi fost devastată și furată o parte, așa cum se știe, dar am reparat-o și o vom pune pe Timiș”, a declarat primarul Francisc Boldea, pentru Cetățeanul.

În ultimii ani, fântâna a căzut și pradă hoților, după ce cablul de alimentare al obiectivului a fost furat și cel mai probabil valorificat de făptași la fier vechi. În ciuda acestui eveniment negativ, fântâna este totuși îndrăgită de lugojeni, mai ales de cei tineri, care se pozează în fiecare vară cu obiectul decorativ în fundal.

„În toate pozele care se fac la nivelul orașului, și le fac și străinii pe bloguri, e trecută și fântâna ca un element de decor pentru oraș și apreciat de copii, tineret și nu numai. La început de mai o vom pune din nou pe Timiș, odată cu montarea florilor pe poduri și stâlpi. O să o punem mai departe de pod, să nu stropească pe nimeni, face parte din decorul orașului”, a mai precizat Boldea.

Întreaga investiție pentru realizarea fântânii cu jocuri de lumini a costat municipalitatea 10.000 de lei, majoritatea banilor fiind utilizați pentru cumpărarea celor două motorașe care pun în funcțiune jeturile de apă.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. ing Paraczki Mihai

    6 mai 2015 at 17:52

    La momentul punerii in functiune,acum citiva ani
    Dl primar se lauda de achizitia fintinii.iar acum declara ca sa executat din materiale refolosibile.Fals !!!
    Primaria nu a avut prevazut in planul de investitii bani pentru fintia artezica ,nici pt autobuze asa cum se lauda L primar.Accestea au fost achizitionate de Meridian 22.

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: