Actualitate

Femeie de lângă Lugoj, declarată nevinovată pentru un accident mortal. A fost condamnată doar pentru fugă de la locul accidentului

Femeie de lângă Lugoj, declarată nevinovată pentru un accident mortal. A fost condamnată doar pentru fugă de la locul accidentului

Autoliv

Judecătorii au finalizat cazul unui accident mortal produs în urmă cu doi ani pe drumul care leagă localităţile Belinţ şi Babşa. Accidentul s-a produs în jurul orei 6 dimineaţa, când femeia mergea la lucru. „În timp ce rula cu autoturismul proprietate personală înspre locul de muncă, a auzit la un moment dat o bubuitură puternică, în momentul următor constatând că parbrizul din partea dreaptă este spart. Speriată fiind, s-a dus spre domiciliu, unde a alertat pe soţul său şi pe fratele acestuia despre faptul că a căzut ceva din pomi, iniţial susţinând că nu a văzut nimic afară după ce a oprit autovehiculul”, se arată într-un document de la dosar.

Întoarsă la locul accidentului cu soţul şi cumnatul său, femeia l-a găsit pe un bărbat zăcând în iarbă pe marginea drumului. Bărbatul avea încă puls, dar până la sosirea ambulanţei a murit. În urma accidentului, femeia a fost trimisă în judecată în două dosare: unul pentru fugă de la locul accidentului şi altul pentru ucidere din culpă.

Primul care s-a judecat a fost dosarul de fugă de la locul accidentului, femeia fiind condamnată la 1 an şi 6 luni ani închisoare sub supraveghere pe un termen de 3 ani. În dosarul în care a fost judecată pentru ucidere din culpă,magistraţii Judecătoriei Lugoj, unde s-a judecat dosarul în primă instanţă, au condamnat-o pe şoferiţă la un an şi şase luni de închisoare. Pedeapsa a fost contopită cu cea din dosarul de fugă de la locul accidentului şi a rezultat o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

„Deşi victima avut un rol determinant şi principal în producerea accidentului, traversând prin loc nepermis, inculpata a avut la momentul producerii impactului o viteză peste cea legal admisă la acel moment pe sectorul de drum pe care circula, circulând totodată cu neatenţie determinată de ora la care s-a trezit pentru a merge la serviciu. (…)  Or, având în vedere că principala cauză a morţii a fost determinată de hemoragia cerebrală urmată politraumatismului cu fractură craniană, instanţa reţine că o viteză mai redusă de circulaţie (legală) ar fi fost suficientă pentru a micşora suficient de mult rănile la nivelul capului victimei, astfel încât aceasta să supravieţuiască. Acest aspect, singur, ar putea determina reţinerea unei minime culpe (simple), aptă să atragă angajarea răspunderii penale a inculpatei în urma naşterii conflictului de natură penală”, se arată în sentinţa Judecătoriei Lugoj.

Decizia a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara, unde femeia a fost declarată nevinovată pentru acuzaţia de ucidere din culpă, judecătorul stabilind că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. Astfel, femeia a rămas doar cu pedeapsa cu suspendare primită pentru fugă de la locul accidentului.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017

Atitudinea care face diferența

Cetateanul19 aprilie 2017

VIDEO – “Fast & furious 8” ajunge și la Cinema “Bela Lugosi”. Ce alte filme mai puteți vedea la cinematograful lugojean

Cetateanul18 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: