Autoliv Lugoj

Actualitate

Femeie de lângă Lugoj, declarată nevinovată pentru un accident mortal. A fost condamnată doar pentru fugă de la locul accidentului

Femeie de lângă Lugoj, declarată nevinovată pentru un accident mortal. A fost condamnată doar pentru fugă de la locul accidentului

Cetateanul Lugoj

Judecătorii au finalizat cazul unui accident mortal produs în urmă cu doi ani pe drumul care leagă localităţile Belinţ şi Babşa. Accidentul s-a produs în jurul orei 6 dimineaţa, când femeia mergea la lucru. „În timp ce rula cu autoturismul proprietate personală înspre locul de muncă, a auzit la un moment dat o bubuitură puternică, în momentul următor constatând că parbrizul din partea dreaptă este spart. Speriată fiind, s-a dus spre domiciliu, unde a alertat pe soţul său şi pe fratele acestuia despre faptul că a căzut ceva din pomi, iniţial susţinând că nu a văzut nimic afară după ce a oprit autovehiculul”, se arată într-un document de la dosar.

Întoarsă la locul accidentului cu soţul şi cumnatul său, femeia l-a găsit pe un bărbat zăcând în iarbă pe marginea drumului. Bărbatul avea încă puls, dar până la sosirea ambulanţei a murit. În urma accidentului, femeia a fost trimisă în judecată în două dosare: unul pentru fugă de la locul accidentului şi altul pentru ucidere din culpă.

Primul care s-a judecat a fost dosarul de fugă de la locul accidentului, femeia fiind condamnată la 1 an şi 6 luni ani închisoare sub supraveghere pe un termen de 3 ani. În dosarul în care a fost judecată pentru ucidere din culpă,magistraţii Judecătoriei Lugoj, unde s-a judecat dosarul în primă instanţă, au condamnat-o pe şoferiţă la un an şi şase luni de închisoare. Pedeapsa a fost contopită cu cea din dosarul de fugă de la locul accidentului şi a rezultat o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

„Deşi victima avut un rol determinant şi principal în producerea accidentului, traversând prin loc nepermis, inculpata a avut la momentul producerii impactului o viteză peste cea legal admisă la acel moment pe sectorul de drum pe care circula, circulând totodată cu neatenţie determinată de ora la care s-a trezit pentru a merge la serviciu. (…)  Or, având în vedere că principala cauză a morţii a fost determinată de hemoragia cerebrală urmată politraumatismului cu fractură craniană, instanţa reţine că o viteză mai redusă de circulaţie (legală) ar fi fost suficientă pentru a micşora suficient de mult rănile la nivelul capului victimei, astfel încât aceasta să supravieţuiască. Acest aspect, singur, ar putea determina reţinerea unei minime culpe (simple), aptă să atragă angajarea răspunderii penale a inculpatei în urma naşterii conflictului de natură penală”, se arată în sentinţa Judecătoriei Lugoj.

Decizia a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara, unde femeia a fost declarată nevinovată pentru acuzaţia de ucidere din culpă, judecătorul stabilind că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. Astfel, femeia a rămas doar cu pedeapsa cu suspendare primită pentru fugă de la locul accidentului.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

VIDEO Dezinteres maxim pentru fonduri europene în rândul oamenilor de afaceri din Lugoj

Daniel Dancea27 februarie 2017

Arbalete confiscate de mascaţi la Coşteiu! Două persoane, audiate pentru arme artizanale

Gabriel Iosa27 februarie 2017

[VIDEO] Romul din Lugoj care s-a crezut de la SPP, sancţionat de poliţişti! Ce s-a întâmplat cu „dotările” BMW-ului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Filmele 3D revin la Lugoj! Vezi programul la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa27 februarie 2017

VIDEO Cozi infernale la Kaufland-ul deschis recent: „Mai bine dau 50 de lei pe motorină și mă duc la Timișoara decât să stau aici două ore la coadă”

Daniel Dancea25 februarie 2017

[FOTO] Accident grav la intrare în Lugoj! Un bărbat, în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu maşina

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Bilanț negru, în Timiș. În 2016 s-a înregistrat cel mai mare număr de morți în accidente de muncă din ultimii cinci ani

Daniel Dancea24 februarie 2017

Culmea hoţiei la Lugoj! Un tânăr a jefuit un boschetar

Gabriel Iosa24 februarie 2017

„Când ţi se înfige cuţitul în spate, ce să mai faci?” Managerul spitalului din Lugoj îşi pierde postul de la 1 martie

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: