Actualitate

Femeie de lângă Lugoj, declarată nevinovată pentru un accident mortal. A fost condamnată doar pentru fugă de la locul accidentului

Femeie de lângă Lugoj, declarată nevinovată pentru un accident mortal. A fost condamnată doar pentru fugă de la locul accidentului

Cetateanul Lugoj

Judecătorii au finalizat cazul unui accident mortal produs în urmă cu doi ani pe drumul care leagă localităţile Belinţ şi Babşa. Accidentul s-a produs în jurul orei 6 dimineaţa, când femeia mergea la lucru. „În timp ce rula cu autoturismul proprietate personală înspre locul de muncă, a auzit la un moment dat o bubuitură puternică, în momentul următor constatând că parbrizul din partea dreaptă este spart. Speriată fiind, s-a dus spre domiciliu, unde a alertat pe soţul său şi pe fratele acestuia despre faptul că a căzut ceva din pomi, iniţial susţinând că nu a văzut nimic afară după ce a oprit autovehiculul”, se arată într-un document de la dosar.

Întoarsă la locul accidentului cu soţul şi cumnatul său, femeia l-a găsit pe un bărbat zăcând în iarbă pe marginea drumului. Bărbatul avea încă puls, dar până la sosirea ambulanţei a murit. În urma accidentului, femeia a fost trimisă în judecată în două dosare: unul pentru fugă de la locul accidentului şi altul pentru ucidere din culpă.

Primul care s-a judecat a fost dosarul de fugă de la locul accidentului, femeia fiind condamnată la 1 an şi 6 luni ani închisoare sub supraveghere pe un termen de 3 ani. În dosarul în care a fost judecată pentru ucidere din culpă,magistraţii Judecătoriei Lugoj, unde s-a judecat dosarul în primă instanţă, au condamnat-o pe şoferiţă la un an şi şase luni de închisoare. Pedeapsa a fost contopită cu cea din dosarul de fugă de la locul accidentului şi a rezultat o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

„Deşi victima avut un rol determinant şi principal în producerea accidentului, traversând prin loc nepermis, inculpata a avut la momentul producerii impactului o viteză peste cea legal admisă la acel moment pe sectorul de drum pe care circula, circulând totodată cu neatenţie determinată de ora la care s-a trezit pentru a merge la serviciu. (…)  Or, având în vedere că principala cauză a morţii a fost determinată de hemoragia cerebrală urmată politraumatismului cu fractură craniană, instanţa reţine că o viteză mai redusă de circulaţie (legală) ar fi fost suficientă pentru a micşora suficient de mult rănile la nivelul capului victimei, astfel încât aceasta să supravieţuiască. Acest aspect, singur, ar putea determina reţinerea unei minime culpe (simple), aptă să atragă angajarea răspunderii penale a inculpatei în urma naşterii conflictului de natură penală”, se arată în sentinţa Judecătoriei Lugoj.

Decizia a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara, unde femeia a fost declarată nevinovată pentru acuzaţia de ucidere din culpă, judecătorul stabilind că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. Astfel, femeia a rămas doar cu pedeapsa cu suspendare primită pentru fugă de la locul accidentului.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016