Fenechiu: majorarea pensiilor cu 40% este o sansa destul de redusă

0

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a declarat, marţi, că sunt şanse reduse ca pensiile să fie majorate cu 40% în septembrie, dar că la nivelul Guvernului sunt analizate scenarii pentru majorare.

„Din informaţiile pe care le am, posibilitatea majorării pensiilor cu 40% este destul de redusă, însă ştiu că la nivelul Guvernului sunt analizate nişte scenarii, care vizează operarea unei majorări a pensiilor, dar nu cu 40%”, a spus Fenechiu la RFI.

Acesta a subliniat că „elasticitatea bugetului este redusă”.

„Între România şi nişte procente, lăsând la o parte orice formă de ipocrizie, eu cred că există o responsabilitate, atât politică, cât şi personală şi cred că în momentul în care pui mâna pe pix şi semnezi o asemenea măsură sau când ridici mâna şi votezi, trebuie să fii conştient. (…) Elasticitatea bugetului este redusă, iar luarea unor măsuri pentru câteva procente poate arunca România, în acest context european şi mondial în care suntem, într-o situaţie total nefavorabilă, iar dacă ai puţină responsabilitate, poţi să-ţi asumi chiar şi riscul pierderii unor procente, poate chiar a alegerilor, dar să eviţi să intri în istorie ca un Guvern care eşti groparul României”, a răspuns liberalul, întrebat dacă PNL îşi asumă costurile electorale ale nemajorării pensiilor cu 40% şi nedublării alocaţiilor copiilor, într-un an cu două runde de alegeri.

Daniel Fenechiu a indicat că si  în privinţa majorării alocaţiilor, la nivelul Guvernului sunt verificate mai multe scenarii.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și