Actualitate

Festivalul Artelor Timişorene, Ziua 2. Ateliere de teatru, olărit, jonglerii și lecții de dans

Festivalul Artelor Timişorene, Ziua 2. Ateliere de teatru, olărit, jonglerii și lecții de dans

Autoliv

La Timișoara continuă Festivalul Artelor Timişorene. Evenimentul, ajuns la cea de-a doua ediție îşi propune promovarea artiştilor locali şi totodată facilitarea accesului publicului larg la manifestări culturale. Majoritatea manifestărilor vor avea loc în aer liber, în parcurile din oraş, şi toate vor fi gratuite.

Programul zilei de marți cuprinde la Pavilionul din Parcul Botanic de la orele 17 Lecţii de dans pentru publicul larg – Stilul vals vienez, prezentat de Clubul de dans sportiv Magnum Team, iar de la 18 Lecţii de muzică cu Artsoma. Tot în Parcul Botanic se desfășoară între orele 17.00 și 20.00 mai multe ateliere. „Go.Dot”, performance de lectură, susținut Simona Vintilă, vorbeşte despre copiii dotaţi, care sunt abuzaţi fie de familie, fie de mediu. Participă studenţi din anul I si II din Departamentul Teatru, Secţia Actorie, de la Facultatea de Muzică şi Teatru din cadrul Universităţii de Vest Timişoara. Mai au loc ateliere de artă populară bănăţeană, expoziţii de accesorii handmade, ateliere de quilting şi patchwork, de ceramică şi olărit, de jonglerii și workshop de teatru interactiv cu publicul. Studenţii de la Specializarea Ceramică din cadrul Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara participă la un workshop de modelaj destinat educării publicului în ideea cunoaşterii elementelor de bază ale specializării ceramică, prezentarea acestui domeniu şi din perspectiva artei contemporane iar Asociaţia Culturală Noua Acropolă Timişoara organizează un atelier de caligrafie Kanji pe foi de orez.

În cadrul proiectului Copacul Meu – studenţii grupei de Arte textile de la Facultatea de Arte şi Design vor adopta câte un copac din Parcul Botanic, pe care îl vor scoate din anonimat printr-o acţiune ce nu îl va afecta, o acţiune textilă ce constă în asocierea culorilor, a texturilor materialelor, îmbrăcând suprafaţa circulară a copacului pe care fiecare şi-l va alege, iar elevii Liceului de Arte Plastice Timişoara organizează un atelier de pictură la şevalet.

În Parcul Rozelor între orele 18.00 și 20.30 se desfășoară Festivalul de dans în stradă, care cuprinde un workshop de dans– o interpretare a dansului pe diverse ritmuri începând cu samba, cha-cha şi continuând cu slow fox şi quickstep, curs gratuit de samba. spectacole și vizionări de filme despre dans şi istoria lui.

La Grădina de Vară Capitol se desfășoară de la ora 21 spectacolul Music Hall al Casei de Cultură a Studenţilor, iar de la ora 22 va fi proiectat filmul Cercuri de Srdan Golubovic.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: