Actualitate

Festivalul Lugoj Clasic, două săptămâni de spectacole, concerte, lansări de carte și expoziții

Festivalul Lugoj Clasic, două săptămâni de spectacole, concerte, lansări de carte și expoziții

Autoliv

Lugojul se pregătește de cel mai important festival clasic organizat vreodată în municipiu. În organizarea Asociației Culturale Enthousiasmos(Aura Twarowska – președinte, Simona Avram – vicepreședinte, Oana Borlea – secretar), Lugoj Clasic programează două săptămâni de spectacole, recitaluri, concerte, lansări de carte și expoziții.

Organizatorii au prezentat programul Festivalului, care se va deschide pe 30 iulie cu o prezentare de modă și bijuterii. Creatoarele Luciana Matei Plavoșin și Marieta Pamfil sunt cele care își vor prezenta lugojenilor colecțiile. Soulmates se intitulează expoziția de fotografia a Oanei Stoian, care va fi deschisă pe 4 august la Casa Bredicenilor. Pe 6 august, la Sinagoga Neologă este programat un recital de muzică sacră și lectură(proiecție) de psalmi religioși, cu participarea artistelor Maia Morgenstern, Aura Twarowska și Silviana Cârdu. Evenimentele continuă pe 8 august la Teatrul Municipal, cu un spectacol al Teatrului Evreiesc din București. Tragi-comedia „În vizită la dl. Green”, de Jeff Baron, îi are în distribuție pe Virgil Ogășanu și Tudor Aron Istodor. Pe 9 august la Cinema Bela Lugosi, lansare de carte „Lugojul în nesfârșirea clipei”, de Vasile Bogdan, prozator, publicist, redactor de emisiuni radio și tv. Cartea este însoțită de un DVD cu filmele sale realizate la TVR Timișoara, evenimentul cuprinzând și o proiecție. Pentru ziua de 10 august, Festivalul programează un recital de muzică sacră la care participă Corul „Ion Vidu”, Aura Twarowska, Monica Szlahotka, Diana Chirilă, Adriana Sârbu, Liviu Indricău, Camil Mara și Dorin Mara. Din 11 august, la Colțul de Cultură de la English Pub, sub titlul „Maeștrii”, vor fi expuse lucrările artișilor plastici Silviu Orăvițan, Petru Galiș, Constantin Răducan, Viorel Toma și Flora Răducan. Momentul final Lugoj Clasic îl reprezintă „Clasic meets Jazz meets Folk” cu Andreea Chira și Adrian Gașpar, un proiect conceput în Austria, în care sunt prezentate diferite stiluri muzicale interpretate la nai și la pian. Muzica clasică, jazzul și folclorul vor pune în evidență calitățile tehnico-interpretative ale naiului. Concertul va avea loc pe 13 august la Teatrul „Traian Grozăvescu”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: