Autoliv Lugoj

Sport

Finanţarea de la Consiliul Judeţean pentru CSM Lugoj continuă să întârzie. “Fără aceşti bani suntem morţi!”

Finanţarea de la Consiliul Judeţean pentru CSM Lugoj continuă să întârzie. “Fără aceşti bani suntem morţi!”

Business Strategist

Consiliul Judeţean ar fi trebuit să acorde Clubului Sportiv Municipal Lugoj suma de 850 de mii de lei, după ultima rectificare, pentru finanţarea sportului de performanţă, adică pentru echipele înscrise în primul eşalon valoric. Alocarea banilor continuă să întârzie, fapt care a băgat CSM într-un mare impas financiar.

Interpretarea legilor şi birocraţia au făcut ca aceşti bani să nu ajungă în contul clubului lugojean, deşi Gheorghe Bologa, directorul Clubului Sportiv Municipal spune că există toate mijloacele legale pentru ca suma de 850 de mii de lei să fie alocată.

“Conform legislaţiei în vigoare se pot acorda aceşti bani. Legea 69/2000 la articolul 71 aliniatul 2 din Legea sporturilor precizează că sursele de finanţare a cluburilor sportive provin din subvenţii de la bugetul de stat şi bugetele locale acordate cluburilor sportive de drept public de către organele administraţiei publice locale. Acest articol a fost modificat şi în 2004 a apărut legea 272 prin care la articolul 43 se aduc modificări, în sensul că subvenţiile de la bugetul de stat si bugetele locale sunt acordate cluburilor sportive de drept public de către organele administraţiei publice centrale sau locale. De asemenea guvernul a modificat legea 69 prin care dă posibilitatea consiliilor locale şi judeţene de a finanţa sportul de performanţă. Însă din motive de birocraţie nu au apărut normele de aplicare a acestei modificări legislative, iniţiată de Guvernul României în 2015”, a subliniat Gheorghe Bologa.

Finanţare doar pentru cluburi private

De curând, Consiliul Judeţean a propus spre finanţare cluburile sportive private, lăsându-le pe lista de aşteptare pe cele de drept public. Majoritatea acestor cluburi sunt din Timişoara, singurul club din Lugoj pentru care a primit suma de 70 de mii de lei fiind Moto Extrem.

Sunt propuse pentru finanțare din partea CJ Timiș următoarele structuri sportive, în proiectul „Promovarea sportului de performanţă”: Clubul sportiv CFR 1933 Timișoara – 200.000 lei; Asociaţia Club Sportiv C.B. Rally Vest – 50.000 lei; Clubul Sportiv Nautic Banat Timişoara – 30.000 lei; Asociaţia Club Sportiv Judo Phoenix Timişoara – 12.000 lei; Clubul Sportiv Informatica Timișoara – 900.000 lei; Asociația Sportivă Clubul Moto Extrem Lugoj – 70.000 lei; Asociaţia Club Sportiv Morisena – 200.000 lei; Asociaţia Club Sportiv Taifun Racing – 100.000 lei; Club Sportiv AEM-Luxten Timișoara – 100.000 lei; Club Sportiv Caza Powerlifting Timișoara – 20.000 lei; Asociația Sportivă Clubul Pașcotă Ioan Ilie – 100.000 lei; Club Sportiv Moto Bike Shop – 100.000 lei; Clubul Sportiv ABAS – 70.000 lei; Haltere Club Timișoara – 40.000 lei; Clubul Sportiv Sport 4 Fun Timișoara – 60.000 lei. Suma totală este de 2,05 milioane lei.

Și alte cluburi vor primi bani din partea CJ Timiș, prin intermediul programului „Sportul pentru toţi”: Clubul Sportiv Krepelka Motosport – 85.000 lei; Asociaţia Judeţeană de baschet Timiş – 10.140 lei; Asociaţia Club Sportiv Mirtys Dance Timișoara – 5.000 lei; Auto Club Rally Timiş – 35.000 lei; Asociaţia Club Sportiv Ciclism Dumbrăviţa – 15.000 lei; Asociaţia Club Sportiv FC Juventus Timişoara – 20.000 lei; Club Sportiv Uniunea Timişoreană de Karate – 10.000 lei. Suma totală este de 180.000 lei.

Gheorghe Bologa a crititcat decizia, spunând că acestea nu au nicio legătură cu sportul de performanţă

“S-au finanţat doar cluburi de drept privat din judeţ, a căror activitate nu are vreo legătură cu definiţia sportului de performanţă. Singurul Club din Lugoj care a primit 70 de mii de lei este Moto Extrem. Dacă pentru unii consilieri asta înseamnă sportul de performanţă, aşa o fi”, a mai spus Bologa.

Directorul CSM-ului a precizat că şi clubul lugojean ar fi putut avea portiţe pentru a obţine finanţarea echipelor de performanţă, însă a preferat să depună documentaţia pentru clubul de drept public, conform legii 69/2000.

“Doar cluburi private au fost finanţate. Noi când am depus documentaţia am făcut-o ca şi club de drept public. Dacă ştiam că se va întâmpla aşa puteam să ne reorientăm şi să cerem finanţare pentru Asociaţia Judeţeană de Lupte, care este de drept privat, Asociaţia Banatul a domnului Dan Brudiu care este de drept privat şi alte asociaţii din Lugoj care sunt implicate în sport şi care sunt de drept privat şi care puteau să beneficieze de finanţare.  Însă noi am vrut să fim corecţi şi să mergem aşa cum ne permite legea 69. Aşteptăm alocarea banilor de la Consiliul Judeţean pentru că fără ei suntem morţi.”, a conchis Bologa.

 

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Bianka

  22 iulie 2016 at 15:12

  Corect ar fi : ” Sunt mort! ” , domnule Bologa .

 2. Borosteanu Cristian Stefan

  22 iulie 2016 at 22:30

  Demisia!!!

 3. Maria dinu

  23 iulie 2016 at 6:39

  Prin ce se face se urmărește distrugerea lui Bologa de către dobra! !! Acesta vrea sa mai planteze un om în conducerea csm lugoj! Din aceste jocuri de culise sportul logojan pierde pierde și comunitatea. Pe jegurile gen dobra nu le interesează. ..sper sa vina dubele cât mai repede! Fiul turnătorului dobra trebuie oprit pana nu distruge orașul. Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017

După ce au învins Şcolar Reşiţa, fotbaliştii de la CSM Lugoj vor să dea o replică pe măsură lui ASU Politehnica pe teren propriu

Alina Damian17 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: