Autoliv Lugoj

Sport

Florin Bercean despre posibila retragere a Corinei Căprioriu: “Mi-ar părea foarte rău să pierd o sportivă de valoarea ei”

Florin Bercean despre posibila retragere a Corinei Căprioriu: “Mi-ar părea foarte rău să pierd o sportivă de valoarea ei”

Business Strategist

Florin Bercean, antrenorul lotului feminin de judo al României, a analizat la rece, pentru Cetăteanul, evoluţia Corinei Căprioriu la Jocurile Olimpice din Brazilia. Dintre cele trei reprezentante ale României în concursul feminin, Corina a avut cea mai bună prestaţie, clasându-se pe locul al cincilea la categoria 57 kg.  Andreea Chiţu a fost a şaptea la 52 kg, iar cealaltă sportivă, Monica Ungureanu, nu s-a clasat la categoria 48, pierzând în primul tur.

“Corina Căprioriu a fost foarte aproape de un rezultat excepţional şi îl merita pe deplin. Din păcate, munca această foarte grea, pe o perioadă îndelungată de timp trebuie să fie însoţită şi de noroc. Sportiva a făcut o pregătire foarte serioasă şi s-a integrat foarte bine, şi-a dorit foarte mult, a luptat vitejeşte de-a dreptul. În meciul pentru bronz a executat o tehnică puţin incorectă şi i-a dat posibilitatea adversarei să o contreze. Din punctul meu de vedere i s-a făcut o contră incorectă, i-a forţat genunchiul şi atunci ea a căzut. Dar asta este lupta, de multe ori nu este cu arme pe faţă, ci este şi necinstită. Îmi pare nespus de rău pentru Corina şi pentru noi, deoarece ne doream foarte mult să luăm o medalie”, a declarat Florin Bercean.

Delegaţia de judo a României se va întoarce din Brazilia în 25 august. La revenire, Corina Căprioriu va avea parte de o vacanţă, în care se va putea întâlni cu cei apropiaţi şi va hotărî dacă va continua în judo-ul de performanţă sau se va retrage. Florin Bercean declară că este prematur să se ia în calcul renunţarea Corinei la sportul care a consacrat-o.

“Corina are în spate o perioadă de timp în care a muncit foarte mult. Nu trebuie să o grăbim. Ea trebuie să se gândească cu multă chibzuinţă la ceea ce vrea să facă. Este la o vârstă la care poate să continue, dar poate să şi renunţe. Uzura este foarte mare, iar consumul psihic de asemenea. Mi-ar părea foarte rău să pierd o sportivă de valoarea ei. Dar povestea este destul de complicată şi ea trebuie să se gândească ce vrea să facă pe mai departe, dacă spune sau nu stop carierei de sportivă de performanţă”, a conchis antrenorul lotului naţional feminin al României.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Lugojenii sunt aşteptaţi să le susţină pe fetele de la CSM, în meciul cu Dinamo Bucureşti

Daniel Groza28 martie 2017

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: