Sport

Florin Bercean despre posibila retragere a Corinei Căprioriu: “Mi-ar părea foarte rău să pierd o sportivă de valoarea ei”

Florin Bercean despre posibila retragere a Corinei Căprioriu: “Mi-ar părea foarte rău să pierd o sportivă de valoarea ei”

Autoliv

Florin Bercean, antrenorul lotului feminin de judo al României, a analizat la rece, pentru Cetăteanul, evoluţia Corinei Căprioriu la Jocurile Olimpice din Brazilia. Dintre cele trei reprezentante ale României în concursul feminin, Corina a avut cea mai bună prestaţie, clasându-se pe locul al cincilea la categoria 57 kg.  Andreea Chiţu a fost a şaptea la 52 kg, iar cealaltă sportivă, Monica Ungureanu, nu s-a clasat la categoria 48, pierzând în primul tur.

“Corina Căprioriu a fost foarte aproape de un rezultat excepţional şi îl merita pe deplin. Din păcate, munca această foarte grea, pe o perioadă îndelungată de timp trebuie să fie însoţită şi de noroc. Sportiva a făcut o pregătire foarte serioasă şi s-a integrat foarte bine, şi-a dorit foarte mult, a luptat vitejeşte de-a dreptul. În meciul pentru bronz a executat o tehnică puţin incorectă şi i-a dat posibilitatea adversarei să o contreze. Din punctul meu de vedere i s-a făcut o contră incorectă, i-a forţat genunchiul şi atunci ea a căzut. Dar asta este lupta, de multe ori nu este cu arme pe faţă, ci este şi necinstită. Îmi pare nespus de rău pentru Corina şi pentru noi, deoarece ne doream foarte mult să luăm o medalie”, a declarat Florin Bercean.

Delegaţia de judo a României se va întoarce din Brazilia în 25 august. La revenire, Corina Căprioriu va avea parte de o vacanţă, în care se va putea întâlni cu cei apropiaţi şi va hotărî dacă va continua în judo-ul de performanţă sau se va retrage. Florin Bercean declară că este prematur să se ia în calcul renunţarea Corinei la sportul care a consacrat-o.

“Corina are în spate o perioadă de timp în care a muncit foarte mult. Nu trebuie să o grăbim. Ea trebuie să se gândească cu multă chibzuinţă la ceea ce vrea să facă. Este la o vârstă la care poate să continue, dar poate să şi renunţe. Uzura este foarte mare, iar consumul psihic de asemenea. Mi-ar părea foarte rău să pierd o sportivă de valoarea ei. Dar povestea este destul de complicată şi ea trebuie să se gândească ce vrea să facă pe mai departe, dacă spune sau nu stop carierei de sportivă de performanţă”, a conchis antrenorul lotului naţional feminin al României.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: