Florin Cîțu, se ridică în slăvi. Cu ce laudă ministrul Finanțelor Publice

0

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, declarații de necrezut pe Facebook. Așa cum deja și-a obișnuit fanii și prietenii virtuali, Cîțu în continuare construiește la propria statuie. Acum, se laudă că el a fost cel care a luat cele mai eficiente și benefice măsuri pentru economia țării.

În cadrul unei postări pe Faebook, adresată țării noastre, șeful MFP susține că și-a realizat un nou obiectiv, din a reduce la minimum impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei României.

Florin Cîțu observă o nouă realitate economică

Iar până în acest moment, a putut să ia cele mai bune măsuri, lucru confirmat de datele oficiale, mai susține Cîțu. Cu toate că țara parte învinsă în lupta cu efectele devastatoare ale pandemiei de Covid-19, pentru ministrul de Finanțe, realitatea economică este complet diferită.

„Economia reală mă confirmă! Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru este confirmat de date oficiale. INS: «În perioada 1.I – 30.IV.2020, faţă de perioada 1.I – 30.IV.2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 26,5% fiecare»”, mărturisește Cîțu.

Astfel, Institutul Național de Statistică a ajuns etalonul lui Florin Cîțu, la care fiecare român ar trebui, potrivit viziunii ministrului, să se raporteze.

„Toate scenariile apocaliptice ale socialiştilor au fost spulberate de datele din economia reală. Nu ne oprim aici. Vom administra în continuare responsabil şi precaut economia României. Obiectivul meu este să reduc la minim impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei noastre. Şi aşa voi face!”, a concluzionat Cîțu cu o promisiune fermă.

INS anunță că va exista un volum crescut al lucrărilor de construcții

Potrivit datelor publicate de către INS, în luna aprilie 2020, volumul lucrărilor de construcții a crescut comparativ cu luna anterioară, ca serie brută, cu 2,5%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate s-a redus cu 0,9%.

În intervalul 1 ianuarie – 30 aprilie 2020, comparativ cu primele patru luni ale anului anterior, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată, cu 26,5% fiecare.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și