Fondatorul Zoom, Eric Yuan, transferă 6 miliarde de dolari din acțiunile sale

0

Fondatorul Zoom, Eric Yuan, a transferat aproximativ 18 milioane din acțiunile sale în valoare de peste 6 miliarde de dolari (4,4 miliarde de lire sterline), potrivit unui dosar de reglementare.

Domnul Yuan, care este și director executiv al platformei de videoconferință, și-a mutat aproximativ 40% din participația sa în companie săptămâna trecută.

Acțiunile au fost prezentate sub formă de cadouri către beneficiari nespecificați săptămâna trecută.

Domnul Yuan și-a văzut racheta de avere personală, în timp ce Zoom a devenit un nume de uz casnic în timpul blocării pandemiei.

Un număr din ce în ce mai mare de studenți și profesioniști s-au conectat online, sporind averea Zoom și a fondatorului său.
Domnul Yuan a început Zoom în 2011 și l-a listat pe bursa americană în 2019, făcându-l miliardar. În prezent, el valorează 13,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Un purtător de cuvânt al Zoom a declarat că transferurile sunt legate de practicile de planificare a proprietății domnului Yuan. „Distribuțiile au fost făcute în conformitate cu condițiile trusturilor lui Eric Yuan și ale soției sale.”

Acțiunile Zoom s-au triplat aproape în ultimele 12 luni, iar compania are o evaluare de piață de aproximativ 100 miliarde USD.

„Decizia fondatorului Zoom, Eric Yuan, de a transfera mai mult de o treime din acțiunea sa va ridica câteva sprâncene”, a declarat pentru BBC Edward Moya, de la firma comercială Oanda.

„În timp ce un purtător de cuvânt al Zoom-ului a menționat că transferul este în concordanță cu practicile tipice de planificare a proprietății Yuans, investitorii vor fi nervoși până vom afla cine este destinatarul acțiunii”, a adăugat el.

„Yuan are doar 51 de ani, este căsătorit și are trei copii, astfel încât distribuția averii sale ar putea fi privită ca fiind grăbită”.
Domnul Yuan a spus că munca de acasă este aici pentru a rămâne chiar și în timp ce blocările au fost ușurate și vaccinurile sunt lansate pe tot globul.

În timpul rezultatelor anuale ale Zoom săptămâna trecută, directorii Zoom au declarat că se așteptau la o creștere puternică în acest an.

„Viitorul este aici odată cu creșterea telemuncii și munca de oriunde se schimbă. Recunoaștem această nouă realitate”, a spus dl Yuan.

Compania de videoconferință se așteaptă ca vânzările să crească cu peste 40% în acest an, ajungând la peste 3,7 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, Zoom a declarat că nu se aștepta ca creșterea să continue în ritmul de care s-a bucurat anul trecut.

Domnul chinez-american Yuan a fost desemnat omul de afaceri al anului din 2020 și a fost inclus în lista anuală a celor mai influente 100 de persoane.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și