Fondurile speculative se îngrijorează de consecințele pieței din Tesla, ARK și randamentele scăzute

0

Unii administratori de fonduri speculative sunt îngrijorați de banii care au inundat în acțiuni, cum ar fi Tesla și popularul fond ARK, pe măsură ce randamentele obligațiunilor cresc și stocurile de creștere au un succes.
Popularitatea acțiunilor precum Tesla a ajutat ARK Innovation ARF de 26,6 miliarde de dolari a lui Cathie Wood să devină fondul de acțiuni din SUA gestionat activ, urmărit de Morningstar anul trecut.

Dar chiar dacă acțiunile Tesla au scăzut săptămâna aceasta și fondul Wood a scăzut, ea a mărit pariul fondului pe producătorul de automobile. ETF-ul ARK Innovation a scăzut cu 15% în această săptămână, iar Tesla a scăzut cu 13%, alături de scăderea altor stocuri de tehnologie de zbor.

Numele de creștere au fost afectate de randamente mai mari ale obligațiunilor, în timp ce activele precum bitcoin, care au crescut, s-au retras și ele.

Tesla a fost, de asemenea, rănită de un raport despre închiderea temporară a fabricii.

Fondul Wood deține, de asemenea, o serie de nume de internet, social media și tehnologie, cum ar fi Twitter și Snap.

„ARK consideră că săptămâna aceasta, care a avut un volum semnificativ, abateri standard multiple peste medie, a arătat că structura și piețele ETF funcționează, oferind lichiditate amplă și spread-uri restrânse”, a declarat Tom Staudt, directorul operațional al ARK, pentru Reuters. Cu toate acestea, unii investitori au îngrijorări.
„Cathie Wood gestionează un portofoliu de tehnologii cu un risc foarte ridicat și beta, iar încărcarea pe Tesla chiar de pe vârfurile sale pare puțin prematură”, a spus Peter Bortel, partener general la Bortel Investment Management, care a spus că a pus o poziție scurtă pe Tesla miercuri.

„Am meditat pe scurt în ultimele două săptămâni”, a adăugat Bortel.

Investitorii au obținut 465 milioane de dolari de la Ark Innovation luni, potrivit datelor Refinitiv. Mai multe astfel de răscumpărări ar determina fondul Wood să vândă participații lichide pentru a gestiona strângerea în termen scurt, înainte de a căuta să-și desfășoare participațiile nelichide.

„Îmi fac griji că fonduri precum ARK ar putea fi forțate să vândă, devastând anumite acțiuni în care sunt un mare deținător”, a spus Rob Romero, manager de portofoliu la Connective Capital, cu sediul în California.

Randamentele scăzute ale obligațiunilor, care au înregistrat randamente la 10 ani ale titlurilor de stat, atingând cel mai înalt nivel dintr-un an, la 1,614%, provoacă o durere deosebită pentru numele cu creștere ridicată.

Sectorul tehnologic S&P 500, printre sectoarele care au impulsionat raliul pieței în 2020, a scăzut cu 4,5% săptămâna aceasta. David Greenwald, manager de portofoliu asociat la Waratah Capital Advisors, cu sediul în Toronto, a declarat că firma sa a fost „în mare măsură prudentă” în ceea ce privește stocurile de tehnologie de mare impuls, având în vedere creșterea rapidă a randamentelor Trezoreriei de la an până în prezent.

Stocurile de creștere, cum ar fi tehnologia cu fluxuri de numerar pe durată mai lungă, pot fi sensibile la creșterea randamentelor, deoarece aceste fluxuri sunt actualizate la rate mai mari.

“Multe dintre aceste acțiuni de impuls se tranzacționează la niveluri de evaluare mult peste normele istorice, care au fost justificate de mediul cu rate scăzute”, a spus Greenwald. „În măsura în care ratele continuă să crească, ne-am aștepta ca aceste stocuri să continue să aibă performanțe inferioare pieței mai largi.”

Andy Pauly, partener executiv la Warwick Investment Management, a declarat că „companiile în creștere rapidă care sunt evaluate la fluxurile de numerar în 10-20 de ani în viitor sunt vulnerabile la creșterea randamentelor”.

Acest lucru s-a văzut în divergența accentuată dintre stocurile de creștere și valorile din acest an, cu indicele de creștere S&P 500 aproape neschimbat în februarie, subperformând puternic indicele valoric, în creștere cu peste 7% față de optimismul unei redeschideri post-pandemice a economiei.

Troy Gayeski, co-șef de investiții la SkyBridge Capital, care investește în unele dintre cele mai mari fonduri speculative din Wall Street, a declarat că fondurile speculative nu au prea multe stocuri de creștere sau impuls în portofoliile lor, deoarece știau că „mai devreme sau mai târziu … multe dintre numele de creștere la nivel mondial vor lupta. ”

„Firmele mai mari, mai bine stabilite, sunt conștiente de această prejudecată, bine conștiente de acest risc, au petrecut o cantitate excesivă de timp asigurându-se că nu sunt expuse excesiv”, a spus Gayeski.

Citeste continuarea aici: Fondurile speculative se îngrijorează de consecințele pieței din Tesla, ARK și randamentele scăzute

Citește și