Actualitate

[FOTO] 60 de americani sărbătoresc Ziua Independenţei la Lugoj, cu sarmale şi gogoşi cu ciocolată

[FOTO] 60 de americani sărbătoresc Ziua Independenţei la Lugoj, cu sarmale şi gogoşi cu ciocolată

Autoliv

Un grup format din 60 de americani aflaţi la Lugoj petrec luni, 4 iulie, Ziua Independenţei. Chiar dacă sunt la 7.000 de kilometri de casă, aceştia spun că nu au uitat de tradiţii şi că vor sărbători, cum pot mai bine, ziua care comemorează adoptarea Declarației de Independență de pe 4 iulie 1776.

Unul dintre americanii veniţi în oraşul de pe Timiş, în cadrul unei misiuni religioase, este Gearl Spicer, pastorul bisericii One Heart din Atlanta, Georgia. Acesta ne-a povestit despre sărbătoarea de astăzi, dar şi despre cum sărbătoresc americanii în mod normal Ziua Independenţei.

„Venim de 13 ani în România, în fiecare vară, pentru a ajuta tinerii încercaţi de greutăţi să treacă peste momente dificile din vieţile lor. Am vizitat chiar astăzi, deşi este 4 iulie, centrul de la Buziaş, dar şi alte centre din zona Lugojului. Mergem peste tot în lume, dar aşa s-a nimerit să fim în România de 4 iulie. Nu vom sărbători într-un mod deosebit, acasă sunt artificii, parade, acolo este cu adevărat sărbătorită această zi extrem de importantă pentru noi. Când mergem într-o altă ţară, este important să respectăm tradiţiile locale”, a declarat Gearl Spicer.

Americanii prezenţi la Lugoj au servit, în loc de celebrele fripturi de vită sau hamburgeri, un meniu format din ciorbă, sarmale şi gogoşi, dar nu varianta americană, ci una românească sută la sută, cu zahăr pudră şi fără umplutură.

„Mâncarea este absolut delicioasă, ne place foarte mult, noi sunem de 9 zile aici şi am servit masa în fiecare zi la bucătăria bisericii, este senzaţională”, a mai precizat Spicer.

Americanii vor mai sta câteva zile la Lugoj, după care un alt grup, de această dată mai puţin numeros, va ajunge în oraşul de pe Timiş cu ocazia unei alte misiuni biblice.

„În fiecare an primim grupuri ca cel pe care îl găzduim de obicei vara, ei iubesc România, iubesc să înveţe lucruri noi despre ţara noastră. Le place foarte mult şi mâncarea, cu ciorbele le este mai greu, dar se obişnuiesc. În schimb sarmalele şi gogoşile sunt preferatele lor, mai ales că astăzi este 4 iulie. Au sărbătorit mai puţin, ce-i drept, însă toţi americanii cu care am discutat sunt foarte neliniştiţi cu privire la alegerile ce vin în noiembrie, nu sunt mulţumiţi de cele două alegeri pe care le au. Noi îi găzduim în fiecare an cu bucurie şi suntem deschişi să le prezentăm România şi să primim sprijinul lor în misiunile noastre”, a declarat pastorul Ionel Tuţac, gazda americanilor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coleziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: