Social

FOTO! Aniversare jubiliară la Centrul „Alexandru Roșca” din Lugoj

FOTO! Aniversare jubiliară la Centrul „Alexandru Roșca” din Lugoj

Autoliv

Vineri, 3 iunie, Centrul Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj a marcat 50 de ani de activitate. Anul de început al şcolii este 1966, iar de-a lungul celor 50 de ani de existenţă, numele instituţiei a suferit diferite modificări, cea mai cunoscută de lugojeni fiind Şcoala Nr.14 Lugoj, iar în urma extinderii serviciilor furnizate, din anul 2007, instituţia devine Centru Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca”. În prezent, instituția asigură accesul la educație prin servicii educaționale complexe, a unui număr de 209 elevi cu cerințe educative speciale şi a unui număr de 102 elevi integraţi în învățământul de masă.

„La aniversarea celor 50 de ani mă bucur de prezența a numeroși oaspeți în cadrul instituției noastre. În anul 1966, școala noastră și-a deschis pentru prima dată porțile, pășind primii elevi cu cerințe educative speciale, activitatea educativă desfășurându-se într-o veche baracă din lemn. În prezent, ne bucurăm de cinci clădiri noi, moderne, bine utilate, în care activitățile educative se împletesc armonios cu cele terapeutice. Salut cu emoție vechii dascăli care ne-au onorat astăzi cu prezența și care, cu dăruire și competență, au înnobilat actul educativ. Mulțumesc tuturor participanților la această frumoasă manifestare”, a declarat directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca”, prof. Viorica Paraschivu.

La eveniment au participat primarul municipiului, Francisc Boldea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiș, Călin Dobra, inspectorul şcolar general adjunct, Aurelian Sima, precum şi directori şi dascăli din învăţământul special și de masă. De asemenea, prezentă la eveniment a fost și Monica Trușcă, directorul executiv al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, dar și Bogo Anucin, director general adjunct al aceleiași instituții.

Pe lângă programul cultural-artistic pregătit de organizatori și de copiii care frecventează centrul, invitații au participat și la inaugurarea unui teren de fotbal sintetic, situat în incinta instituției.

Oferta educațională și terapeutică a instituției urmărește dezvoltarea capacităților psihoindividuale și dobândirea independenței în viața școlară și socială, prin personalizarea actului educațional și a terapiilor corectiv-compensatorii, cu scopul realizării unei incluziuni progresive,  asigurate de 57 de cadre didactice (profesori de psihopedagogie specială, profesori educatori, profesori psihopedagogi și profesori itineranţi), care prin profesionalism asigură următoarele servicii: activități educative centrate pe elev, terapia tulburărilor de limbaj, kinetoterapie, terapie educațională complexă și integrată, stimulare polisenzorială, psihodiagnoză și consiliere, activități de preprofesionalizare, asistență socială și medicală, evaluare psihologică, orientare școlară și profesională, servicii educaționale de sprijin pentru elevii cu nevoi speciale din școlile de masă și activități extrașcolare și de parteneriat cu  alte instituții.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Cros caritabil pentru Spitalul din Lugoj. Tinerii de la Interact se implică în strângerea de fonduri

Cetateanul26 mai 2017

Întreruperi multe de curent săptămâna viitoare. În Timişoara, Lugoj şi alte localităţi din Timiş

Cetateanul26 mai 2017

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

Cetateanul26 mai 2017

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: