Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Social

FOTO! Aniversare jubiliară la Centrul „Alexandru Roșca” din Lugoj

FOTO! Aniversare jubiliară la Centrul „Alexandru Roșca” din Lugoj

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Vineri, 3 iunie, Centrul Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj a marcat 50 de ani de activitate. Anul de început al şcolii este 1966, iar de-a lungul celor 50 de ani de existenţă, numele instituţiei a suferit diferite modificări, cea mai cunoscută de lugojeni fiind Şcoala Nr.14 Lugoj, iar în urma extinderii serviciilor furnizate, din anul 2007, instituţia devine Centru Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca”. În prezent, instituția asigură accesul la educație prin servicii educaționale complexe, a unui număr de 209 elevi cu cerințe educative speciale şi a unui număr de 102 elevi integraţi în învățământul de masă.

„La aniversarea celor 50 de ani mă bucur de prezența a numeroși oaspeți în cadrul instituției noastre. În anul 1966, școala noastră și-a deschis pentru prima dată porțile, pășind primii elevi cu cerințe educative speciale, activitatea educativă desfășurându-se într-o veche baracă din lemn. În prezent, ne bucurăm de cinci clădiri noi, moderne, bine utilate, în care activitățile educative se împletesc armonios cu cele terapeutice. Salut cu emoție vechii dascăli care ne-au onorat astăzi cu prezența și care, cu dăruire și competență, au înnobilat actul educativ. Mulțumesc tuturor participanților la această frumoasă manifestare”, a declarat directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca”, prof. Viorica Paraschivu.

La eveniment au participat primarul municipiului, Francisc Boldea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiș, Călin Dobra, inspectorul şcolar general adjunct, Aurelian Sima, precum şi directori şi dascăli din învăţământul special și de masă. De asemenea, prezentă la eveniment a fost și Monica Trușcă, directorul executiv al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, dar și Bogo Anucin, director general adjunct al aceleiași instituții.

Pe lângă programul cultural-artistic pregătit de organizatori și de copiii care frecventează centrul, invitații au participat și la inaugurarea unui teren de fotbal sintetic, situat în incinta instituției.

Oferta educațională și terapeutică a instituției urmărește dezvoltarea capacităților psihoindividuale și dobândirea independenței în viața școlară și socială, prin personalizarea actului educațional și a terapiilor corectiv-compensatorii, cu scopul realizării unei incluziuni progresive,  asigurate de 57 de cadre didactice (profesori de psihopedagogie specială, profesori educatori, profesori psihopedagogi și profesori itineranţi), care prin profesionalism asigură următoarele servicii: activități educative centrate pe elev, terapia tulburărilor de limbaj, kinetoterapie, terapie educațională complexă și integrată, stimulare polisenzorială, psihodiagnoză și consiliere, activități de preprofesionalizare, asistență socială și medicală, evaluare psihologică, orientare școlară și profesională, servicii educaționale de sprijin pentru elevii cu nevoi speciale din școlile de masă și activități extrașcolare și de parteneriat cu  alte instituții.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

tratament

Pensionarii timișeni mai au încă 90 de bilete de tratament la dispoziție pentru luna octombrie

Iasmina Olariu27 octombrie 2016
dsc_0155

Competiția sportivă „Știu că pot!” a ajuns la a doua ediție. Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să participe

Iasmina Olariu26 octombrie 2016
14700755_549532321899176_2286281533341976175_o

Seri de poveste pentru copii și părinți la Lugoj

Iasmina Olariu24 octombrie 2016
rujeola

Rujeola continuă să dea bătăi de cap timișenilor. Au fost confirmate peste 90 de cazuri

Iasmina Olariu20 octombrie 2016
perne-lugojul-pedaleaza-06

Mişcarea ciclistă a Lugojului, în pană de voluntari pentru a organiza noi ture prin oraş

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
card

Persoanele cu handicap din județul Timiş pot depune cereri pentru eliberarea cardului european pentru dizabilitate

Iasmina Olariu19 octombrie 2016
bila

S-a rezolvat problema tânărului care trăiește în cort. Primăria îi dă o cameră la spital!

Daniel Groza18 octombrie 2016
incalzire

Începe distribuirea cererilor pentru ajutorul de încălzire. Vezi ce condiții trebuie să îndeplinești

Iasmina Olariu17 octombrie 2016
bila

Lugojenii au sărit în ajutorul tânărului bolnav care trăiește în cort la marginea orașului. Primarul promite că va căuta o soluție!

Daniel Groza14 octombrie 2016
cjas-timis-casa-de-asigurari-de-sanatate-13-700x336

Program modificat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
afis

Copii din două centre de ocrotire din Lugoj participă la Festivalul „Praf de stele” de la Timișoara

Iasmina Olariu13 octombrie 2016
rendo

Destinul uimitor al unui tânăr crescut într-un orfelinat din Lugoj. Cunoașterea limbii engleze i-a schimbat viața

Daniel Dancea13 octombrie 2016