Autoliv Lugoj

Social

FOTO! Aniversare jubiliară la Centrul „Alexandru Roșca” din Lugoj

FOTO! Aniversare jubiliară la Centrul „Alexandru Roșca” din Lugoj

Business Strategist

Vineri, 3 iunie, Centrul Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj a marcat 50 de ani de activitate. Anul de început al şcolii este 1966, iar de-a lungul celor 50 de ani de existenţă, numele instituţiei a suferit diferite modificări, cea mai cunoscută de lugojeni fiind Şcoala Nr.14 Lugoj, iar în urma extinderii serviciilor furnizate, din anul 2007, instituţia devine Centru Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca”. În prezent, instituția asigură accesul la educație prin servicii educaționale complexe, a unui număr de 209 elevi cu cerințe educative speciale şi a unui număr de 102 elevi integraţi în învățământul de masă.

„La aniversarea celor 50 de ani mă bucur de prezența a numeroși oaspeți în cadrul instituției noastre. În anul 1966, școala noastră și-a deschis pentru prima dată porțile, pășind primii elevi cu cerințe educative speciale, activitatea educativă desfășurându-se într-o veche baracă din lemn. În prezent, ne bucurăm de cinci clădiri noi, moderne, bine utilate, în care activitățile educative se împletesc armonios cu cele terapeutice. Salut cu emoție vechii dascăli care ne-au onorat astăzi cu prezența și care, cu dăruire și competență, au înnobilat actul educativ. Mulțumesc tuturor participanților la această frumoasă manifestare”, a declarat directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca”, prof. Viorica Paraschivu.

La eveniment au participat primarul municipiului, Francisc Boldea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiș, Călin Dobra, inspectorul şcolar general adjunct, Aurelian Sima, precum şi directori şi dascăli din învăţământul special și de masă. De asemenea, prezentă la eveniment a fost și Monica Trușcă, directorul executiv al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, dar și Bogo Anucin, director general adjunct al aceleiași instituții.

Pe lângă programul cultural-artistic pregătit de organizatori și de copiii care frecventează centrul, invitații au participat și la inaugurarea unui teren de fotbal sintetic, situat în incinta instituției.

Oferta educațională și terapeutică a instituției urmărește dezvoltarea capacităților psihoindividuale și dobândirea independenței în viața școlară și socială, prin personalizarea actului educațional și a terapiilor corectiv-compensatorii, cu scopul realizării unei incluziuni progresive,  asigurate de 57 de cadre didactice (profesori de psihopedagogie specială, profesori educatori, profesori psihopedagogi și profesori itineranţi), care prin profesionalism asigură următoarele servicii: activități educative centrate pe elev, terapia tulburărilor de limbaj, kinetoterapie, terapie educațională complexă și integrată, stimulare polisenzorială, psihodiagnoză și consiliere, activități de preprofesionalizare, asistență socială și medicală, evaluare psihologică, orientare școlară și profesională, servicii educaționale de sprijin pentru elevii cu nevoi speciale din școlile de masă și activități extrașcolare și de parteneriat cu  alte instituții.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Șase strategii ale cazinourilor, numai bune de adaptat oricărui startup

Daniel Groza23 martie 2017

Criză în Timiş! La Lugoj, părinţii ar plăti oricât să-şi imunizeze copiii, doar că vaccinurile lipsesc şi din farmacii

Gabriel Iosa15 martie 2017

IPJ Timiş verifică dacă poliţiştii pârâţi de primarul din Făget au respectat procedura

Daniel Groza10 martie 2017

Primarul din Făget, supărat pe modul cum dau amenzi poliţiştii. Vezi ce scrisoare de protest a trimis comandantului

Daniel Groza10 martie 2017

Cormoranii fac ravagii în Timiş. Au devastat bazinele de la Mănăstirea Româneşti şi au dat atacul la ferma piscicolă din Lugoj

Daniel Groza7 martie 2017

Proprietarii din Lugoj, care îşi lasă terenul în paragină, vor plăti impozite majorate cu până la 500%

Daniel Groza6 martie 2017

Cea mai nouă parcare pe care o face Primăria stârneşte nemulţumirea lugojenilor. Consilier local: se încalcă legea!

Daniel Groza1 martie 2017

Şoferi “puşcaţi” de poliţişti cu radarul de ultimă generaţie! Câţi au fost amendaţi la Lugoj în weekend

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Ucisă cu bestialitate de Dragobete! O femeie dintr-un sat de lângă Lugoj şi-a găsit sfârşitul departe de casă, în mâinile iubitului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Eva Energy explică la Lugoj cum puteţi obţine contracte corecte şi tarife mai mici pentru energie

Daniel Groza23 februarie 2017

Ziua Îndrăgostiţilor s-a lăsat cu amenzi din partea Poliţiei Lugoj! Razie de proporţii în oraş

Gabriel Iosa15 februarie 2017

[FOTO] O casă din Coşteiu a luat foc! Pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru a stinge văpaia

Gabriel Iosa14 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: