Social

FOTO! Aniversare jubiliară la Centrul „Alexandru Roșca” din Lugoj

FOTO! Aniversare jubiliară la Centrul „Alexandru Roșca” din Lugoj

Cetateanul Lugoj

Vineri, 3 iunie, Centrul Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj a marcat 50 de ani de activitate. Anul de început al şcolii este 1966, iar de-a lungul celor 50 de ani de existenţă, numele instituţiei a suferit diferite modificări, cea mai cunoscută de lugojeni fiind Şcoala Nr.14 Lugoj, iar în urma extinderii serviciilor furnizate, din anul 2007, instituţia devine Centru Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca”. În prezent, instituția asigură accesul la educație prin servicii educaționale complexe, a unui număr de 209 elevi cu cerințe educative speciale şi a unui număr de 102 elevi integraţi în învățământul de masă.

„La aniversarea celor 50 de ani mă bucur de prezența a numeroși oaspeți în cadrul instituției noastre. În anul 1966, școala noastră și-a deschis pentru prima dată porțile, pășind primii elevi cu cerințe educative speciale, activitatea educativă desfășurându-se într-o veche baracă din lemn. În prezent, ne bucurăm de cinci clădiri noi, moderne, bine utilate, în care activitățile educative se împletesc armonios cu cele terapeutice. Salut cu emoție vechii dascăli care ne-au onorat astăzi cu prezența și care, cu dăruire și competență, au înnobilat actul educativ. Mulțumesc tuturor participanților la această frumoasă manifestare”, a declarat directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca”, prof. Viorica Paraschivu.

La eveniment au participat primarul municipiului, Francisc Boldea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiș, Călin Dobra, inspectorul şcolar general adjunct, Aurelian Sima, precum şi directori şi dascăli din învăţământul special și de masă. De asemenea, prezentă la eveniment a fost și Monica Trușcă, directorul executiv al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, dar și Bogo Anucin, director general adjunct al aceleiași instituții.

Pe lângă programul cultural-artistic pregătit de organizatori și de copiii care frecventează centrul, invitații au participat și la inaugurarea unui teren de fotbal sintetic, situat în incinta instituției.

Oferta educațională și terapeutică a instituției urmărește dezvoltarea capacităților psihoindividuale și dobândirea independenței în viața școlară și socială, prin personalizarea actului educațional și a terapiilor corectiv-compensatorii, cu scopul realizării unei incluziuni progresive,  asigurate de 57 de cadre didactice (profesori de psihopedagogie specială, profesori educatori, profesori psihopedagogi și profesori itineranţi), care prin profesionalism asigură următoarele servicii: activități educative centrate pe elev, terapia tulburărilor de limbaj, kinetoterapie, terapie educațională complexă și integrată, stimulare polisenzorială, psihodiagnoză și consiliere, activități de preprofesionalizare, asistență socială și medicală, evaluare psihologică, orientare școlară și profesională, servicii educaționale de sprijin pentru elevii cu nevoi speciale din școlile de masă și activități extrașcolare și de parteneriat cu  alte instituții.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Aici sunt pierderile Meridianului, suportate din banii lugojenilor. „Nu este o avarie majoră, e o gaură cât un stilou”.

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Dezbaterea publică nu a schimbat nimic! Preţul apei şi canalizării va creşte la Lugoj

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Iarna e ca vara! Lugojenii se plâng că nu au apă la etajele superioare. Explicaţiile Meridianului!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Ambulanţa Lugoj, două ture pe noapte pentru a-i ajuta pe oamenii străzii rămaşi în ger

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017

FOTO! Apa de la robinetele din Lugoj, murdară şi de nebăut, deşi primăria o recomandă ca bună de consum

Gabriel Iosa10 ianuarie 2017

Bilanţ la CPU Lugoj! Câţi pacienţi au decedat la Urgenţe, la spitalul lugojean

Gabriel Iosa6 ianuarie 2017

Lugojenii participă la slujba de Bobotează! Sute de litri de agheasmă, pregătite pentru credincioşi

Gabriel Iosa6 ianuarie 2017

Se distribuie invitațiile la Revelionul Seniorilor

Daniel Groza4 ianuarie 2017

O fetiţă din Timiş a murit din cauza rujeolei. Ministerul Sănătăţii cere părinţilor să imunizeze copiii

Daniel Groza29 decembrie 2016

Ambulanţele au circulat non-stop de Crăciun la Lugoj! Record de apeluri la 112 în seara de Ajun

Gabriel Iosa27 decembrie 2016

PAMFLET – Scrisoare către Moş Crăciun

Cetateanul24 decembrie 2016

Un băiețel de cinci ani, din Nădrag, are nevoie de ajutor. E bolnav de leucemie, iar familia lui nu are banii necesari tratamentului

Daniel Groza20 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: