Actualitate

FOTO – Dumitru Dicu, din Lugoj, sărbătorit la 100 de ani

FOTO – Dumitru Dicu, din Lugoj, sărbătorit la 100 de ani

Autoliv

Nu oricine are privilegiul să aniverseze 100 de ani de viață, dar centenarul lui Dumitru Dicu a fost unul deosebit, pentru că a fost sărbătorit împreună cu familia. Și, mai mult, alături i-a stat primarul municipalității, Francisc Boldea, care i-a dăruit o diplomă, o sumă de bani, un tort, dar și un frumos buchet de flori, alături de cele mai frumoase gânduri.

Dumitru Dicu s-a născut la Sebeș Alba, unde a făcut și gimnaziul. A absolvit școala profesională la Cluj,  după care a urmat Școala Medie de Telecomunicații din București. Refugiat de război de la Cluj, ajunge la Timișoara și apoi, în 1942 a fost transferat la unitatea de Telecomunicații din Gara CFR Lugoj. A lucrat 44 de ani și jumătate la Căile Ferate, mai întâi ca electromecanic, apoi ca tehnician principal, apoi, un deceniu, ca inginer și a ieșit la pensie în 1977.

Dumitru Dicu s-a căsătorit din 1944, cu Viorica Andrei, nepoata medicului Teodor Andrei, cel care dă azi numele spitalului lugojean. Împreună au avut o fiică. Atât ea, cât și soțul au fost profesori. Ea profesoară de matematică, iar ginerele de limba germană. Aceștia i-au dăruit două nepoate.

„Sunt născut dintr-o familie cu 10 copii, eu sunt al optelea. Din păcate, toți au murit. De asemenea, soția mea a murit la 57 de ani, fiica mea la 52 de ani și pe ginere l-am îngropat în 2014, la 70 de ani. Nepoatele au grijă de mine, nu îmi lipsește absolut nimic. Eu singur îmi gătesc, eu spăl, lucrez și la grădină. Faptul că locuiesc la etajul IV mă menține în formă, în felul acesta fac mișcare în fiecare zi. Și nici mintea n-o las să odihnească, citesc zilnic câte ceva dintr-o carte”, povestește Dumitru Dicu.

Echilibrul în tot ceea ce ai de făcut, bunul simţ şi de fiecare dată să fii de partea adevărului, sunt principiile care l-au călăuzit în viaţă pe Dumitru Dicu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: