Sport

FOTO! Fotbaliştii de la CSM Lugoj au câştigat cu 2-0 ultimul meci pe teren propriu

FOTO! Fotbaliştii de la CSM Lugoj au câştigat cu 2-0 ultimul meci pe teren propriu

Cetateanul Lugoj

Echipa de fotbal CSM Lugoj, angrenată în Seria a IV-a a Ligii a III-a, a câştigat cu scorul de 2-0 ultimul meci pe teren propriu din această ediţie de campionat. Adversarul a fost unul incomod, o echipă a Ineului, care în meciurile de acasă a primit un singur gol şi acela în prelungiri de la ASU Poli, campioana seriei.

În ciuda vremii nepotrivite pentru fotbal, CSM Lugoj a avut un debut perfect de meci, reuşind să deschidă scorul în minutul 8, prin căpitanul Eugen Miculescu, jucător ce a reluat cu capul dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă, în direcţia de atac a lugojenilor.

“Am avut moral bun după meciul câştigat la Ighiu. Am ştiut că ne aşteaptă o partidă dificilă acasă cu Ineul, însă ne-am concentrat, am fost pregătiţi şi cred că am meritat victoria. Mă bucur că am terminat meciul de acasă printr-o reuşită. Am avut o contribuţie prin golul pe care l-am marcat, însă întreaga echipă a muncit pentru a obţine trei puncte”, a declarat Eugen Miculescu, autorul primului gol.

Chiar şi după prima reuşită, echipa lugojeană a dominat teritorial şi s-a instalat în jumătatea adversă de teren, creându-şi alte ocazii de a marca, cea mai concludentă fiind a lui Eduard Olariu din minutul 25, care a ratat singur cu portarul advers.

Finalul primei reprize a fost marcat de un incident. Un câine a intrat pe gazon şi a ţintit mingea, abia putând fi scos afară de către oamenii de ordine, spre amuzamantul spectatorilor.

Juniorii de la CSŞ Lugoj confirmă

În partea a doua a jocului, echipa adversă şi-a dorit egalarea, a atacat mai mult, însă haotic, fără nicio idee de joc. Lugojenii au fost cei care şi-au dublat avantajul prin reuşita juniorului Eduard Olariu, care nu a mai ratat de această dată. După o fază şcoală, o combinaţie reuşită în careu cu Sergiu Precupanu, sportivul promovat de la Clubul Sportiv Şcolar, clasa profesorului Nicolae Cimponeriu, a înscris pentru 2-0, care a fost şi rezultatul final al meciului. Jucătorul este la al doilea gol în această ediţie de campionat.

“Evoluţiile mele cresc, însă totul se datorează grupului. Prin trecerea mea de la juniori la Liga a III-a am făcut mulţi paşi înainte. A fost foarte greu la început, însă m-am adaptat. Am avut nişte colegi minunaţi şi datorită lor am avut acest succes. E meritul tuturor şi mă bucur că am reuşit să ne impunem. Îmi doresc să evoluez în joc, să devin mai matur, pentru că am o problemă la capitolul maturitate, să marchez cât mai multe goluri şi să ajut echipa”, a declarat Eduard Olariu la final.

“La acest meci avem două motive în plus de bucurie. Primul este că un junior promovat de la Clubul Sportiv Şcolar este la a doua reuşită în acest campionat, iar cel de-al doilea motiv este că astăzi a mai debut un jucător foarte tânăr, Alexandru Bodochi, transferat în aceasta iarnă din Campionatul Judeţean, de la AS Carani, care a evoluat minute bune şi şi-a creat situaţii de a marca. Continuăm propiectul pe care l-am început în urmă cu doi ani, acela de promovare a jucătorilor tineri, în special din propria pepinieră”, a completat Cosmin Petruescu, antrenorul echipei lugojene.

Un singur eşec în opt etape

Tehnicianul lugojean se declară mulţumit că echipa a început să capete constanţă în joc şi în rezultate. În ultimele opt runde, în ciuda programului infernal, a înregistrat un singur eşec, în meciul contra celor de la Hunedoara.

“O victorie meritată şi municită. Nu a fost uşoară, dar sunt bucuros că la ultimul joc în faţa propriilor suporteri am reuşit să obţinem o victorie, după un meci pe care l-am dominat din punct de vedere al posesiei şi al ocaziilor de gol. Pe lângă cele două reuşite am avut şi alte situaţii. Am fost puţin superficiali la finalizare, dar până la urmă totul s-a terminat cu bine. Am reuşit să-i facem fericiţi pe suporterii noştri, care în ciuda ploii au luat drumul stadionului şi cred eu că nu i-am dezamăgit. Am început să avem constanţă în rezultate. În ultimele opt partide am avut o singură sincopă, înfrângerea de la Hunedoara, total nemeritată”, a pecizat cel supranumit conferenţiarul.

Deplasare dificilă la Deva

În ultima etapă din campionat, CSM Lugoj va evolua în deplasare, la Deva. O eventuală victorie în această partidă ar putea clasa formaţia lugojeană pe locul al şaselea la finalul campionatului, însă nu va fi deloc uşor, deoarece, într-un clasament al returului, Deva s-ar fi situat pe primul loc în clasament, chiar şi înaintea lui ASU Poli.

“Vrem să câştigăm la Deva, să urcăm mai mult în clasament, deoarece locul nostru este undeva mai sus”, a afirmat căpitanul Eugen Miculescu.

“Nu va fi o partidă uşoară, dar sunt convins că jucătorii noştri vor face tot posibilul pentru a face un joc bun şi a obţine punct sau puncte. Pentru noi va fi cel de-al cincelea meci jucat în 14 zile. Plus că o parte dintre aceşti băieţi evoluează şi în Campionatul Judeţean, la echipa a doua a Lugojului”, a mai spus Cosmin Petruescu.

De altfel, echipa din Deva este singura care a învins liderul la el acasă.

CSM Lugoj:  Florin Rusu, Eugen Miculescu (cpt), Gabi Mînecan, Sergiu Precupanu, Flavius Vlădia, Cristian Poiană, Claudiu Roşie, Eduard Olariu, Cristian Rotea, Bogdan Plescan, Caius Marta. Rezerve: Paul Iordache, Cătălin Pîntea, Beniamin Dobra, Răzvan Mardare, Ardelean Claudiu, Cosmin Loga, Alexandru Bodochi.

CS Ineu: Alexandru Mitrea, Popovici Mădălin, Dacian Zdrenţan, Tiberiu Bier, Georgian Hulbar, Daniel Cles, Darius Ciocan, Petrică Huţanu, Călin Botaş, Mihai Talpaş, Vasile Maşniţa. Rezerve: Cristian Puşcaşu, Rareş Silvanu, Alexandru Karmanoczky, Andrei Gavrilă, Laurenţiu Udrescu.

FOTO: Silviu Boian

 

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: