Sport

FOTO! Pescuitul sportiv oferă Lugojului o campioană şi o vicecampioană naţională

FOTO! Pescuitul sportiv oferă Lugojului o campioană şi o vicecampioană naţională

Cetateanul Lugoj

Campionatul Naţional de Pescuit Sportiv Staţionar (feminin şi masculin) a avut loc în perioada 24-26 iunie, la Complexul Lacurilor Piscicole Salonti Draşov din judeţul Alba. Concursul s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Pescuit Sportiv, care a suportat toate costurile întrecerii. La masculin au fost prezenţi 17 concurenţi, iar la feminin patru participante, dintre care două din Lugoj, Cătălina Kiss şi Gina Nica.

Vineri, 25 iunie, a avut loc antrenamentul oficial obligatoriu, iar concursul la caras s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică.

“Locaţia a fost minunată. Domnul Salonti a investit un milion de euro, din fonduri europene ca să facă bălţile acelea ideale pentru competiţii. Sunt populate cu crap şi caras”, a precizat Cătalina Kiss.

Sportiva din Lugoj, Cătălina Kiss, s-a clasat pe primul loc la general, în urma celor două manșe, medalia de argint i-a revenit celeilalte lugojence din concurs, Gina Nica, iar poziţia a treia a obţinut-o o sportivă din Alba, Ana Cliuc. Toate cele trei sportive de pe podium sunt legitimate la clubul Cetate Alba Iulia.

“A fost un concurs de pescuit stationar. În patru ore trebuia să prindem cea mai mare cantitate de peşte şi atunci am ales peştele ţintă care era din abundenţă, carasul. Diferenţa pe podium nu a fost foarte mare. Ana Cliuc a ieşit pe locul al doilea în prima zi. Eu am prins 5.190, iar ea 4.300 kg. Ana a mers foarte bine la început şi s-a înecat ca ţiganul la mal. Din patru ore, jumătate de oră nu a mai intrat peştele şi atunci am devansat-o eu. Am tras tare pe ultima sută de metri, ca la atletism. Avantajul ei a fost că e localnică. Sportiva din Alba s-a şi antrenat acolo în urmă cu o săptămână şi a ieşit pe trei la general. În manşa a doua trebuia să o înving pe Ana Cliuc ca să devin campioană. N-am reuşit însă să o bat pe Gina Nica, cealaltă sportivă din Lugoj care a prins 6.800 kg. Astfel că în a doua manşă Nica a ieşit pe primul loc, eu pe poziţia a doua şi Ana Cliuc pe trei”, a adăugat Cătălina Kiss.

În concursul la copcă, care a vut loc în luna februarie a acestui an, rolurile au fost inversate. Cătălina Kiss a ieşit vicecampioană naţională, iar Gina Nica a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Cătălina este la al treilea titlu de campioană naţională de când concurează la Federaţie. Primul l-a obţinut în 2013 la Târgu Jiu, al doilea l-a câştigat anul trecut tot în competiţia desfăşurată în judeţul Alba, iar al treilea este cel adjudecat în acest weekend.

 

 

 

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017

VIDEO – Lacul Surduc e bocnă! Stoichescu a făcut drifturi cu o maşină de peste 2,5 tone

Daniel Groza9 ianuarie 2017

Simion Moatăr, noul director al CSŞ Lugoj: “Vrem să rămânem în elita cluburilor sportive şcolare din România”

Alina Damian6 ianuarie 2017

Echipa de volei nu a făcut niciun transfer în pauza competiţională. “Încercăm să ne menţinem în zona mediană a clasamentului”

Alina Damian4 ianuarie 2017

Clubul Sportiv Municipal Lugoj a intrat în noul an cu datorii de 250 de mii de lei către sportivi, furnizori şi bugetul de stat

Alina Damian4 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: