Sport

FOTO! Pescuitul sportiv oferă Lugojului o campioană şi o vicecampioană naţională

FOTO! Pescuitul sportiv oferă Lugojului o campioană şi o vicecampioană naţională

Autoliv

Campionatul Naţional de Pescuit Sportiv Staţionar (feminin şi masculin) a avut loc în perioada 24-26 iunie, la Complexul Lacurilor Piscicole Salonti Draşov din judeţul Alba. Concursul s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Pescuit Sportiv, care a suportat toate costurile întrecerii. La masculin au fost prezenţi 17 concurenţi, iar la feminin patru participante, dintre care două din Lugoj, Cătălina Kiss şi Gina Nica.

Vineri, 25 iunie, a avut loc antrenamentul oficial obligatoriu, iar concursul la caras s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică.

“Locaţia a fost minunată. Domnul Salonti a investit un milion de euro, din fonduri europene ca să facă bălţile acelea ideale pentru competiţii. Sunt populate cu crap şi caras”, a precizat Cătalina Kiss.

Sportiva din Lugoj, Cătălina Kiss, s-a clasat pe primul loc la general, în urma celor două manșe, medalia de argint i-a revenit celeilalte lugojence din concurs, Gina Nica, iar poziţia a treia a obţinut-o o sportivă din Alba, Ana Cliuc. Toate cele trei sportive de pe podium sunt legitimate la clubul Cetate Alba Iulia.

“A fost un concurs de pescuit stationar. În patru ore trebuia să prindem cea mai mare cantitate de peşte şi atunci am ales peştele ţintă care era din abundenţă, carasul. Diferenţa pe podium nu a fost foarte mare. Ana Cliuc a ieşit pe locul al doilea în prima zi. Eu am prins 5.190, iar ea 4.300 kg. Ana a mers foarte bine la început şi s-a înecat ca ţiganul la mal. Din patru ore, jumătate de oră nu a mai intrat peştele şi atunci am devansat-o eu. Am tras tare pe ultima sută de metri, ca la atletism. Avantajul ei a fost că e localnică. Sportiva din Alba s-a şi antrenat acolo în urmă cu o săptămână şi a ieşit pe trei la general. În manşa a doua trebuia să o înving pe Ana Cliuc ca să devin campioană. N-am reuşit însă să o bat pe Gina Nica, cealaltă sportivă din Lugoj care a prins 6.800 kg. Astfel că în a doua manşă Nica a ieşit pe primul loc, eu pe poziţia a doua şi Ana Cliuc pe trei”, a adăugat Cătălina Kiss.

În concursul la copcă, care a vut loc în luna februarie a acestui an, rolurile au fost inversate. Cătălina Kiss a ieşit vicecampioană naţională, iar Gina Nica a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Cătălina este la al treilea titlu de campioană naţională de când concurează la Federaţie. Primul l-a obţinut în 2013 la Târgu Jiu, al doilea l-a câştigat anul trecut tot în competiţia desfăşurată în judeţul Alba, iar al treilea este cel adjudecat în acest weekend.

 

 

 

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017

Au început înscrierile pentru Liman Bike Race, cel mai tare concurs de mountain-bike de lângă Lugoj

Cetateanul3 mai 2017

Ultima întâlnire a suporterilor lugojeni cu echipa de volei, în acest campionat

Cetateanul25 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: