Actualitate

Foto! Peste 40 de concurenţi din ţară şi de peste hotare s-au reunit la Lugoj pentru a participa la Classic Florin Teodorescu

Foto! Peste 40 de concurenţi din ţară şi de peste hotare s-au reunit la Lugoj pentru a participa la Classic Florin Teodorescu

Autoliv

A XI-a ediţie a concursului de culturism şi fitness Classic Frorin Teodorescu a reunit la Lugoj sportivi cu rezultate remarcabile pe plan naţional şi internaţional din Ungaria, Serbia şi România. Peste 40 de competitori până la cele mai înaintate vârste şi-au încordat muşchii pe scena Teatrului Traian Grozăvescu, pentru a demonstra că sportul nu are limite de vârstă. Mai mult, anul acesta a fost introdusă o secţiune dedicată mamelor. În cadrul acestei categorii a concurat o sportivă de peste 50 de ani, cu cinci copii, care şi-a măsurat forţele de la egal la egal cu sportive mult mai tinere.

“Un concurs foarte reuşit, cu spectatori calzi. Atât spectatorii cât şi sportivii dau reuşita evenimentului sportiv. Unii fără alţii nu se poate. Vrem să arătăm că sportul nu are limită de vârstă. Ca dovadă faptul că astăzi au venit şi mămici cu cinci copii. Au participat astăzi peste 40 de sportivi, campioni mondiali şi europeni. Arbitrajul a fost foarte reuşit, pentru că au fost arbitrii internaţionali. Pentru a reuşi în culturism trebuie să perseverăm şi să muncim, nu există secrete”, a declarat la final Florin Teodorescu, organizatorul evenimentului.

Cel mai vârstinic concurent a avut 63 de ani şi este din Lugoj. Numele lui este Ladislau Valent şi spune că s-a antrenat din greu pentru această competiţie.

“Ca întotdeauna, au fost mulţi sportivi, concurenţă mare, emoţii, muncă multă şi până la urmă un rezultat destul de bun, merituos după atâta pregătire şi aici includ antrenamente, alimentaţie şi odihnă. În fiecare an competiţia este tot mai strânsă, sportivi tot mai buni şi mai pregătiţi. Sunt cel mai vârstnic culturist al oraşului. Eu l-am adus pe Florin Teodorescu la Lugoj, tocmai din dorinţa de a promova sportul. Mă bucur că există în oraş trei săli mari de culturism, unde se pregătesc sute de persoane. Asta era dorinţa mea, ca tinerii să facă sport”, a precizat Valent Ladislau, cel mai vârstnic culturist din concurs.

Alţi sportivi au subliniat faptul că pentru a reuşi în acest sport, pe lângă antrenamente, trebuie o dietă strictă.

“Mă pregătesc pentru acest concurs de trei luni. A fost un concurs tare, mai ales la categoria mea, unde au fost concurenţi foarte buni. Am concurat cu un multiplu campion naţional şi balcanic şi am ieşit pe locul al doilea, dar e bine şi aşa şi sunt mulţumit. Pentru a ajunge la forma optimă pentru concurs trebuie să combini dieta cu antrenamentele. Trebuie o dietă foarte bine pusă la punct”, a declarat Ovidiu Oprescu, de la CS Florin Teodorescu.

Dar dorinţa de a fi pe primul loc este motivaţia care îi impinge pe sportivi să respecte programul zilnic de antrenamente şi o dietă strictă.

“Am concurat din 2010 încontinuu, la foarte multe conursuri şi mi s-a părut foarte greu, deşi am fost şi anul trecut. Am luat locul I. Pentru asta am venit, altfel nu mă prezentam. Sunt campion naţional absolut, finalist la Campionatul European. Am foarte multe trofee în palmares, nici nu le mai ţin minte. Din 2010 am participat la trei, patru concursuri pe an şi nu prea am luat locul doi niciodată. Dacă ştiu că nu am şanse să câştig, nu particip. Sunt concursuri unde nu m-am dus pentru că nu m-am simţit suficient de pregătit. Am muncit mult ca să ajung unde sunt, pentru că odată am avut 60 de kilograme”, a declarat Radu Ulici, de la Arad.

Câştigătorii Concursului Classic Florin Teodorescu, ediţia a XI-a au fost:

Categoria Culturism – 85 kg: locul I- Manuel Frica (CS Gladiator), locul II- Ovidiu Oprescu (CS Florin Teodorescu), locul III- Constantin Bogdan (CS Gladiator)

Categoria Culturism + 85 kg: locul I- Radu Ulici (Arad), locul II- Ottokan Mihaly (Ungaria), locul III- Pohiba Tibor (Ungaria)

Categoria Bikini -167 cm: locul I- Kele Zita (Ungaria), locul II- Claudia Iakob (Bucureşti), locul III- Loch Mercedes (Ungaria)

Categoria Bikini + 167 cm: locul I- Iasmina Martin (CS Florin Teodorescu), locul II- Alexandra FOKI- Serbia, locul III- Szczepanowzky Moinia (Ungaria)

Categoria Body Fitness: locul I- Suhajda Franciska (Ungaria), locul II- Victoria Butas (Ungaria), locul III- Maria Hajdrik (Ungaria)

Man’s Physique: locul I-Percze Sandor (Ungaria), locul II- Alexandru Coste (CSM Baia Mare), locul III- Mircea Stancu (Adonis Reşiţa)

Categoria Fitness Mame: locul I- Suhajda Franciska (Ungaria), locul II- Kele Zita (Ungaria), locul III- Seczepanowky Monika (Ungaria)

Categoria BB Clasic: locul I- Nyutali Norbert (Ungaria)

Masters 40-50 de ani: locul I- Habliczek Norbert (Ungaria), locul II- Lucian Apetrei (Extrem Fitness)

Masters 50-60 de ani: locul I Roman Tibor (Ungaria)

Masters +60: locul I Medek Tibor (Ungaria), locul II- Valent Ladislav (CS Florin Teodorescu)

Duminică, 20 noiembrie, de la ora 17, la Timişoara va avea loc ediţia XXVIII-a a Cupei Libertăţii, Memorial Vasile Balmuş. Locul de desfăşurare este Casa Tineretului.

FOTO: SILVIU BOIAN

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017

Atitudinea care face diferența

Cetateanul19 aprilie 2017

VIDEO – “Fast & furious 8” ajunge și la Cinema “Bela Lugosi”. Ce alte filme mai puteți vedea la cinematograful lugojean

Cetateanul18 aprilie 2017
autostrada Lugoj-Deva

CNAIR a făcut controale inopinate pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva, pentru a verifica cum sunt executate lucrările

Daniel Groza14 aprilie 2017

VIDEO Sute de lugojeni, adunați să vadă Drumul Crucii. Un fost ateu a luat bătaie ani la rând ca să arate cum a fost chinuit Isus

Daniel Dancea14 aprilie 2017

Peste 160 de jandarmi asigură ordinea în perioada sărbătorilor: în apropierea bisericilor, dar şi la rugile comunelor din zonă

Cetateanul13 aprilie 2017

Lugojul, cuprins în exerciţiul naţional de alarmare. Sirenele vor suna timp de patru zile

Daniel Groza13 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: