Actualitate

[FOTO] Povestea din spatele celui mai inedit local din Lugoj, cu bar industrial art şi o colecţie unică de sticle Coca Cola

[FOTO] Povestea din spatele celui mai inedit local din Lugoj, cu bar industrial art şi o colecţie unică de sticle Coca Cola

Cetateanul Lugoj

Ice Noir Cafe, una dintre cele mai cunoscute cafenele de lux din Lugoj, a trecut în ultimele luni printr-un proces de reamenajare unic în oraş. Preferat în special de tineri şi beneficiind şi de un spaţiu la subsol, barul a fost gândit de un iubitor de artă industrială, un nou trend în special în America, pentru iubitorii de inedit.

„Este un concept nou care se poartă foarte tare peste ocean, Statele Unite. A început să apară şi în Europa, în oraşele mari, e un concept care nu e foarte accesibil financiar, pentru că la prima vedere zici, să lucrezi fierul nu e cine ştie ce, însă e foarte complicat. Nivelul este de art, totul este detaliat la maxim. Eu sunt lugojean şi am făcut pentru plăcerea mea în primul rând, dar are priză şi la public”, a declarat patronul de la Ice Noir Cafe.

Nu doar barul arată ca în filmele americane, investitorul dorind să ofere şi produse la cele mai înalte standarde de calitate. Astfel, cafeaua şi ceaiurile sunt aduse din Italia şi respectiv Germania, iar iar expresoarele de cafea, măcinătoarele, toată linia tehnică din dotarea cafenelei este de cea înaltă calitate profesională.

„Tot ce avem este de super calitate, începând de la cafea, Marcafe, care e cotată ca numărul trei în Italia, nu se compară cu nimic ce e în zonă, nu vorbim doar de Lugoj, ci chiar de zona de vest. Toată aparatura pe care o avem, profesională, de bar, este de la cei mai buni producători”, a mai explicat proprietarul localului.

Despre alegerea designului şi munca din spatele reamenajării, patronul de la Ice Noir Cafe spune că a fost o plăcere, însă una costisitoare. În final însă, este de părere acesta, totul se rezumă la client şi la oferirea unui loc inedit în care acesta să servească o cafea dimineaţa sau o băutură de calitate seara.

„Totul este făcut artizanal, din piese de maşini, din fier, din ţevi. Se numeşte industrial art, este o chestie pe care eu am combinat-o cu elemente de lux, elemente antice restaurate şi aşa mai departe. Pe lângă bar şi ce vedeţi aici, am o colecţie unică de sticle Coca Cola, care nu ştiu dacă mai există în România. Valorează destul de mult, am cumpărat-o de la expoziţii de anticităţi din occident, din Italia şi Germania. Sticlele expuse sunt din 1950, 1952, originale, aduse din America, cumpărate de la un colecţionar care se ocupa doar cu aşa ceva. Tablourile sunt şi ele unice, cotate la preţuri importante în licitaţii. A costat mult, dar rezultatul este cel dorit, s-a lucrat mai bine de patru luni şi sincer, suntem foarte mulţumiţi de cum a ieşit totul”, a concluzionat reprezentantul barului.

Ideea reamenajării prin „industrial art” aparţine lui NOT, iar execuţia designului a fost realizată de NeRu.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Nick cave

    21 noiembrie 2016 at 6:53

    Frumos barul,Bună cafeaua…păcat ca nu ai loc la masa de „prietenii”lui otescu care trag de o apa cu orele

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016