Actualitate

[FOTO] S-a plimbat cu bicicleta pe Surducul îngheţat! Tânărul din Lugoj descrie experienţa

[FOTO] S-a plimbat cu bicicleta pe Surducul îngheţat! Tânărul din Lugoj descrie experienţa

Autoliv

Zăpada a fost motiv de bucurie pentru multă lume, mai ales pentru cei mici, însă şoferii sau cei care au fost nevoiţi să presteze munci în exterior nu s-au bucurat aşa de tare de venirea ei la Lugoj. Din prima categorie face parte şi Adi, un lugojean pasionat de sport, natură şi aventură.

Tânărul s-a urcat pe bicicletă şi, după ce a dat câteva ture pe potecile din pădurea de lângă Fârdea, a decis să se plimbe tocmai pe Lacul Surduc, care era îngheţat bocnă în unele zone. Chiar dacă multora ca el li s-ar părea o aventură mult prea periculoasă, lugojeanul spune că senzaţia este una unică, iar pericolul a fost minim.

„Ideea mi-a venit spontan, am ieşit la o tură scurtă de MTB pe drumuri forestiere, am continuat pe conturul lacului şi am vrut să văd lacul îngheţat. E un loc în care merg des. Ştiind că au fost temperaturi foarte scăzute în ultima săptămână, am vrut să încerc gheaţa. Senzaţia e nemaipomenită, grosimea permite o asemenea încercare, are cam 6 centimetri şi e acoperită de zăpadă”, povesteşte Adi.

Aventurierul recomandă ca cei care vor să îi urmeze exemplul şi să se dea pe patinoarul artificial de pe Surduc să fie precauţi, deoarece dacă temperaturile sunt ridicate, gheaţa ar putea ceda în orice moment.

„A se evita zona de gheaţă lucioasă, unde nu ai nicio aderenţă. De precizat că nu tot lacul este îngheţat, sunt zone în larg unde nu e îngheţat deloc. În plus, gheaţa e formată din falii, deci trebuie evitată zona respectivă”, notează lugojeanul.

Lacul Surduc se află la o distanţă de 30 de kilometri de Lugoj, fiind o destinaţie favorită a lugojenilor în perioada verii.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Pingback: Aventura cu bicicleta pe lacul inghetat tun! Ce se intampla la numai 100 km de Timisoara? FOTO spectacol! | Opinia Timisoarei – Stiri din Timisoara cu foto si video, evenimente, locuri de munca, meteo, curs valutar, cancan, horoscop, imobiliare, Fac

  2. Pingback: Aventura cu bicicleta pe lacul inghetat tun! Ce se intampla la numai 100 km de Timisoara? FOTO spectacol! | Mandri ca suntem ARADENI

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: