Administrație

[FOTO] Străzi distruse la Lugoj la sute de metri de noul sens giratoriu pentru firme

[FOTO] Străzi distruse la Lugoj la sute de metri de noul sens giratoriu pentru firme

Cetateanul Lugoj

Revoltaţi de faptul că autorităţile locale construiesc un sens giratoriu nou pentru firmele de pe strada Buziaşului, în timp ce pe străzile lor domnesc craterele şi piatra cubică, mai mulţi lugojeni spun că au ajuns la capătul puterilor şi că ar da orice să scape de zgomot, gropi şi praf. Locuitorii străzilor Vlad Ţepeş şi Zorilor au depus plângeri la primărie, au cerut ajutorul poliţiei şi au făcut tot ce le-a stat în puteri să îşi vadă străzile curate şi fără camioane.

Din nefericire pentru ei, craterele şi autotrenurile care traversează străzile din vecinătatea pasarelei ITL vor rămâne la locul lor cel puţin pentru mai multe luni de acum încolo. Deşi primăria Lugoj are în plan asfaltarea mai multor străzi în lotul din acest an, doar o stradă din cele două este prevăzută spre asfaltare în 2015. Despre a doua, autorităţile nu ştiu când se va repara.

„Strada Vlad Ţepeş este inclusă în programul de asfaltare pe anul 2015 alături de alte zece străzi din municipiu”, a declarat pentru Cetăţeanul Angelica Rus, purtător de cuvânt la Primăria Lugoj.

Locuitorii celor două străzi, dar şi şoferii care le traversează spun că situaţia este una scăpată de sub control, continuă de mai mulţi ani şi pare să nu aibă rezolvare indiferent de câte plângeri ar depune oamenii la primărie.

„Ne rupem maşinile aici, vine cineva cu garda joasă, nu are cum să treacă. O fată şi-a spart baia de ulei acum de curând, sunt de ani de zile aşa şi nu cred că se vor mai face vreodată”, a explicat un şofer.

„Camioanele încep de la 1 noaptea să meargă, e aşa toată ziua. Praful îl vedeţi, nu mai trebuie să vobim de el. Uitaţi şi dumneavoastră cum vin, nu au loc să întoarcă, zgomotul e infernal în fiecare zi şi noapte. Sunt trei întrebări pentru primărie: unde e semnul de 7,5 tone limitare de greutate, de ce s-a făcut centură şi cine ia şpagă pentru că lasă camioanele pe aici?” se întreabă o lugojeancă de pe strada Zorilor, necuprinsă în planul de asfaltare pe 2015.

„Eu sunt cu probleme la picioare, nu pot să trec pe stradă de piatra cubică. Zgomotul şi praful sunt groaznice, să vină să ne facă şi nouă asfalt aici că nu se mai poate aşa”, a spus o altă lugojeancă de pe strada Vlad Ţepeş.

Străzile cuprinse în planul de asfaltare pe 2015 sunt Vlad Ţepeş, Pescarilor, Xenopol, Romulus, Remus, Panselelor, Bărnuţiu, Albăstrelelor, Macilor, Spinanţei şi Ştrandului. Mai multe dintre acestea au fost cuprinse şi în planul de asfaltare pe 2014, însă din motive financiare au fost amânate pentru un lot viitor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Administrație

Lugojeanul Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Daniel Groza14 ianuarie 2017

Pierderile şi cheltuielile necontrolate ale Meridian duc la majorarea tarifelor, acuză consilierii independenţi

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Program slab de investiţii pentru Lugoj. Lista cuprinde doar nerealizările anilor trecuţi, fără nicun proiect nou!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Sâmbătă se decide dacă lugojeanul Dobra va conduce Consiliul Judeţean Timiş: “Nu am nicio emoţie”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Primarul Lugojului află, astăzi, dacă va fi sau nu cercetat de DNA, în dosarul ELBA

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Boldea „Gură de Aur” așteaptă recunoștința lui Grindeanu: ”L-am pus președinte PSD, președinte CJT și l-am făcut prim-ministru”

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Lugojenii își pot spune părerea în legătură cu majorarea prețului pentru apă și canalizare

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Troleibuz la Lugoj? Ideea aparţine unui consilier local şi nu e pe placul primarului

Gabriel Iosa29 decembrie 2016

PSD nu a votat micşorarea taxelor şi impozitelor, ignorând amendamentele PNL-ului, în ultima şedinţă de consiliu din 2016

Gabriel Iosa28 decembrie 2016

Se decid taxele şi impozitele la Lugoj pentru 2017! Ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an are loc miercuri

Gabriel Iosa27 decembrie 2016

Un sat de lângă Lugoj a fost împânzit de camere de supraveghere, din cauza furturilor din case

Gabriel Iosa21 decembrie 2016

Masacarul celor 80 de oi îi scoate pe vânători pe teren. Lupii din zonă intră în bătaia puștii!

Daniel Groza21 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: