Autoliv Lugoj

Administrație

[FOTO] Străzi distruse la Lugoj la sute de metri de noul sens giratoriu pentru firme

[FOTO] Străzi distruse la Lugoj la sute de metri de noul sens giratoriu pentru firme

Business Strategist

Revoltaţi de faptul că autorităţile locale construiesc un sens giratoriu nou pentru firmele de pe strada Buziaşului, în timp ce pe străzile lor domnesc craterele şi piatra cubică, mai mulţi lugojeni spun că au ajuns la capătul puterilor şi că ar da orice să scape de zgomot, gropi şi praf. Locuitorii străzilor Vlad Ţepeş şi Zorilor au depus plângeri la primărie, au cerut ajutorul poliţiei şi au făcut tot ce le-a stat în puteri să îşi vadă străzile curate şi fără camioane.

Din nefericire pentru ei, craterele şi autotrenurile care traversează străzile din vecinătatea pasarelei ITL vor rămâne la locul lor cel puţin pentru mai multe luni de acum încolo. Deşi primăria Lugoj are în plan asfaltarea mai multor străzi în lotul din acest an, doar o stradă din cele două este prevăzută spre asfaltare în 2015. Despre a doua, autorităţile nu ştiu când se va repara.

„Strada Vlad Ţepeş este inclusă în programul de asfaltare pe anul 2015 alături de alte zece străzi din municipiu”, a declarat pentru Cetăţeanul Angelica Rus, purtător de cuvânt la Primăria Lugoj.

Locuitorii celor două străzi, dar şi şoferii care le traversează spun că situaţia este una scăpată de sub control, continuă de mai mulţi ani şi pare să nu aibă rezolvare indiferent de câte plângeri ar depune oamenii la primărie.

„Ne rupem maşinile aici, vine cineva cu garda joasă, nu are cum să treacă. O fată şi-a spart baia de ulei acum de curând, sunt de ani de zile aşa şi nu cred că se vor mai face vreodată”, a explicat un şofer.

„Camioanele încep de la 1 noaptea să meargă, e aşa toată ziua. Praful îl vedeţi, nu mai trebuie să vobim de el. Uitaţi şi dumneavoastră cum vin, nu au loc să întoarcă, zgomotul e infernal în fiecare zi şi noapte. Sunt trei întrebări pentru primărie: unde e semnul de 7,5 tone limitare de greutate, de ce s-a făcut centură şi cine ia şpagă pentru că lasă camioanele pe aici?” se întreabă o lugojeancă de pe strada Zorilor, necuprinsă în planul de asfaltare pe 2015.

„Eu sunt cu probleme la picioare, nu pot să trec pe stradă de piatra cubică. Zgomotul şi praful sunt groaznice, să vină să ne facă şi nouă asfalt aici că nu se mai poate aşa”, a spus o altă lugojeancă de pe strada Vlad Ţepeş.

Străzile cuprinse în planul de asfaltare pe 2015 sunt Vlad Ţepeş, Pescarilor, Xenopol, Romulus, Remus, Panselelor, Bărnuţiu, Albăstrelelor, Macilor, Spinanţei şi Ştrandului. Mai multe dintre acestea au fost cuprinse şi în planul de asfaltare pe 2014, însă din motive financiare au fost amânate pentru un lot viitor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Administrație

Câţi bani şi-a rezervat primarul din bugetul local pentru aparatul propriu. Vezi sumele şi pe ce se cheltuie

Daniel Groza23 martie 2017

Începe curăţenia de primăvară! Când puteţi scoate resturile vegetale

Daniel Groza23 martie 2017

Bugetul Lugojului, de peste 170 de milioane de lei, se cheltuie doar cum vrea primarul. Nicio propunere a consilierilor nu a fost acceptată

Daniel Groza21 martie 2017

Consilierii locali, chemaţi să aprobe bugetul Lugojului pentru 2017

Daniel Groza16 martie 2017

Piaţă modernă la Făget. Va fi inaugurată la sfârşitul acestei luni

Daniel Groza15 martie 2017

Boldea dă vina pe Martinescu pentru deficienţele de la staţia de epurare

Daniel Groza13 martie 2017

Galeria Pro Arte din Lugoj va fi reabilitată. Lucrările vor costa un milion de lei

Daniel Groza10 martie 2017

Lugojul a primit cea mai mare sumă din cote defalcate de la CJT Timiş. Cât primesc celelalte primării din zonă

Daniel Groza9 martie 2017

Curtea de Conturi, aşteptată la Lugoj. Plângere pentru verificarea cheltuirii celor 5 milioane de euro de la staţia de epurare

Daniel Groza6 martie 2017

A patra deschidere? „Săptămâna viitoare deschidem traficul pe cei 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva”

Gabriel Iosa3 martie 2017

În martie se votează bugetul. Care sunt lucrările pentru care credeţi că ar trebui să se cheltuiască 60.000.000 de lei?

Daniel Groza2 martie 2017

Ce ilegalităţi a descoperit Curtea de Conturi la Salprest, societate care aparţine Consiliului Local Lugoj

Daniel Groza1 martie 2017
%d blogeri au apreciat: