Social

[FOTO] Zeci de lugojeni, premiaţi pentru vârste respectabile şi fidelitate

[FOTO] Zeci de lugojeni, premiaţi pentru vârste respectabile şi fidelitate

Autoliv

Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară din cadrul Primăriei Lugoj a oferit vineri dimineaţa diplome şi premii în bani pentru cei mai bătrâni dintre lugojeni, în semn de respect şi apreciere pentru cuplurile şi persoanele cele mai longevive din oraş. Decernarea premiilor a avut loc la cinematograful Bela Lugosi din centrul municipiului, în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor DASC.

Cu ocazia evenimentului, au fost recompensaţi un număr de 19 lugojeni care au trecut de vârsta de 90 de ani, dar şi alte 25 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Fiecare premiant a primit suma de 300 de lei.

„Trebuie să îi premiem pe cei care au muncit o viaţă la întreprinderile din oraş, şi-au făcut datoria şi astăzi se bucură de poate ultima diplomă, dar poate cea mai frumoasă, cea mai dragă, cea care rămâne pe noptieră până la finalul vieţii”, a declarat pentru Cetăţeanul Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Cei mai fideli dintre lugojeni spun că secretul pentru o căsnicie şi o viaţă lungă ţine de mai mulţi factori, printre care înţelegerea în familie şi dragostea căminului.

„Am lucrat 31 de ani la calea ferată, la CFR şi totuşi, casa a fost casă, familia a fost familie. Nu m-am certat niciodată cu nevasta mea, nu am bătut-o. Am trecut prin bune, prin rele, a dat Dumnezeu de am ajuns la vârsta asta de 50 de ani, am crescut copiii, nepoţii”, au explicat soţii Ana şi Constantin Băban.

Premiile pentru vârstnici se acordă în fiecare an după ce consiliul local a hotărât în 2008 să ofere diplome şi sume de bani pentru cuplurile care au trecut de 50 de ani de convieţuire şi pentru lugojenii care au trecut de respectabila vârstă de 90 de ani.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Social

Mai multe în Social

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017

Toate informaţiile necesare pentru absolvenţii de liceu din Timiş, care vor indemnizaţie de şomaj sau îşi caută un loc de muncă

Cetateanul15 mai 2017

Un istoric lugojean, angajat al Muzeului, cere demisia arhitectului-şef al Lugojului

Cetateanul11 mai 2017

Trei tineri, prinşi de poliţiştii lugojeni după ce au spart un garaj. Ce au putut să fure!

Cetateanul11 mai 2017
%d blogeri au apreciat: