Social

[FOTO] Ziua Eroilor, marcată la Lugoj cu depunere de coroane şi dezvelire de placă memorială

[FOTO] Ziua Eroilor, marcată la Lugoj cu depunere de coroane şi dezvelire de placă memorială

Autoliv

Ziua Eroilor, sărbătorită în fiecare an la 21 mai, a fost şi de această dată marcată la Lugoj printr-o acţiune care s-a desfăşurat la monumentul Alfa şi Omega. Şi în acest an, oficialităţile au depus coroane şi jerbe în cinstea celor căzuţi la datorie pe fronturile de luptă, după care au plecat spre cimitirul de pe strada Făgetului, acolo unde au asistat la o nouă depunere de coroane şi la oficierea unei slujbe religioase.

Ziua Eroilor a fost sărbătorită şi printr-un moment special, dezvelirea plăcii memoriale dedicată generalului Dimitrie Petrescu Tocineanu. Generalul erou a fost unul dintre primii comandanți de divizie ce au intrat în Banat o dată cu alipirea provinciei la Regat, în vara lui 1919. Decorat cu ordinul „Mihai Viteazul”, Tocineanu a fost avansat general post-mortem. Și-a găsit sfârșitul tot pe câmpul de luptă, în 1943, pe frontul de est, lângă Odessa.

„Ceea ce sărbătorim astăzi este un eveniment deosebit, pe care îl marcăm in fiecare an la această dată şi marchează comemorarea eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă. Totodată, astăzi sărbătorim Înălţarea Domnului nostru Iisus Hristos, călăuzitorul tuturor oamenilor. De asemenea, tot astăzi se sărbătoresc Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, a declarat pentru Cetăţeanul general de brigadă Gheorghe Feraru din cadrul Asociaţiei „Cultul Eroilor” Lugoj.

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România, prin Decretul-lege nr. 1693 din 4 mai 1920, s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017

Toate informaţiile necesare pentru absolvenţii de liceu din Timiş, care vor indemnizaţie de şomaj sau îşi caută un loc de muncă

Cetateanul15 mai 2017

Un istoric lugojean, angajat al Muzeului, cere demisia arhitectului-şef al Lugojului

Cetateanul11 mai 2017

Trei tineri, prinşi de poliţiştii lugojeni după ce au spart un garaj. Ce au putut să fure!

Cetateanul11 mai 2017
%d blogeri au apreciat: