Social

[FOTO] Ziua Iei, sărbătorită la Complexul Sf. Nicolae din Lugoj

[FOTO] Ziua Iei, sărbătorită la Complexul Sf. Nicolae din Lugoj

Autoliv

Zeci de persoane au participat marţi dimineaţa, în incinta Complexului de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Nicolae”, la sărbătoarea dedicată iei, bluza tradiţională românească ce se celebrează în fiecare an pe 24 iunie. Cei care au participat la eveniment s-au pregătit ca la carte pentru serbare, cu poezii, cântece la fluier şi melodii speciale.

Evenimentul, aflat la a treia ediţie de serbare a iei româneşti, şi-a propus şi a şi reuşit să revitalizeze tradiţia bluzei populare.

„Valorizăm astfel tezaurul pe care îl avem de la străbunii noştri, în centrul nostru de zi după cum se vede toţi bunicii au venit bine pregătiţi, au scos din lăzile de zestre costumele şi cu entuziasm au pregătit un material artistic. Avem şi instrumentişti care ne cântă la fluier şi un program folcloric pe care îl prezentăm asistenţei. Avem şi musafiri, bunicii au venit însoţiţi de familie, ne bucurăm de ziua frumoasă şi de acest eveniment”, a declarat Adriana Hornyak, directoarea Complexului de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Nicolae”.

În ciuda vârstei înaintate, bunicii şi bunicuţele de la centru vor participa mâine la un eveniment de asemenea dedicat iei. Este vorba despre tura organizată de Lugojul Pedalează şi care are ca temă serbarea bluzei naţionale, la care bătrânii vor prezenta un program artistic în amfiteatrul exterior al Universității Drăgan.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017

Toate informaţiile necesare pentru absolvenţii de liceu din Timiş, care vor indemnizaţie de şomaj sau îşi caută un loc de muncă

Cetateanul15 mai 2017

Un istoric lugojean, angajat al Muzeului, cere demisia arhitectului-şef al Lugojului

Cetateanul11 mai 2017

Trei tineri, prinşi de poliţiştii lugojeni după ce au spart un garaj. Ce au putut să fure!

Cetateanul11 mai 2017
%d blogeri au apreciat: