Actualitate

Fratele primarului Boldea, premiat la Montreal cu Premiul „Nikola Tesla”

Fratele primarului Boldea, premiat la Montreal cu Premiul „Nikola Tesla”

Autoliv

Una dintre cele mai mari distincții ale ingineriei electrice a fost câștigată de un lugojean, Ion Gheorghe Boldea, fratele primarului orașului fiind primul român care intră în posesia acestei distincții importante în lumea ingineriei. Decernarea premiului a avut loc în cadrul unui congres ce a avut loc în orașul Montreal din Canada, în care s-au dezbătut teme precum energia regenerabilă, orașele inteligente și alte subiecte din domeniul tehnicii electrice.

Premiul „Nikola Tesla” se oferă în fiecare an, din 1976 încoace, unui inginer sau specialist din domeniul energiei, pentru contribuția adusă de acesta în domeniu. În acest an, Ion Gheorghe Boldea a primit distincția pentru „contribuții excepționale la generarea și utilizarea energiei electrice”, se arată pe site-ul Institutul Inginerilor Electrotehniști și Electroniști (IEEE) care acordă premiul.

„Cu cercetări mult mai avansate decât timpul în care trăiește și cărți considerate cele mai bune în domeniu, Ion Gheorghe Boldea a descoperit introdus multe premiere în lumea tehnologiei mașinilor electrice, pentru o mai bună productivitate industrială, reducere a consumului de energie și reducere a poluării aerului”, este descrierea lui Ion Gheorghe Boldea de pe pagina de internet a IEEE.

Unul dintre cei doi frați ai primarului Francisc Boldea, actualul primar al Lugojului, Ion Gheorghe Boldea s-a născut la 7 ianuarie 1945. A făcut școala la Numărul 4 din Lugoj, după care a urmat cursurile Colegiului „Coriolan Brediceanu” și cele ale Facultății de Electrotehnică din Timișoara. Obține titlul de doctor inginer în 1973.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojenii pot zbura spre Palma de Mallorca, Antalya, Santorini şi Constanta în vacanţa de vară! Doua noi curse spre Bucureşti

Daniel Groza29 mai 2017

Lugojul, pe un butoi cu pulbere. Locuitorii sunt indignaţi de ultimul scandal provocat de ţigani. Unii vor “război interetnic”

Cetateanul29 mai 2017

Cea mai aşteptată premieră a lunii ajunge şi la Cinema Bela Lugosi. Piraţii din Caraibe 5 se poate vedea 3D

Cetateanul29 mai 2017

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017
%d blogeri au apreciat: