Actualitate

[GALERIE FOTO] Ai parcat ca un bou Lugoj, fenomenul care „pedepseşte” şoferii nesimţiti din oraş pe Facebook

[GALERIE FOTO] Ai parcat ca un bou Lugoj, fenomenul care „pedepseşte” şoferii nesimţiti din oraş pe Facebook

Autoliv

Un grup de lugojeni care s-au săturat să îşi vadă concetăţenii parcând pe unde nu ar trebui să o facă au adoptat fenomenul naţional „Ai parcat ca un bou” şi la Lugoj, zeci de imagini cu maşini parcate pe treceri de pietoni, în intersecţii sau chair în mijlocul drumului fiind postate în fiecare zi pe grupul deschis pe reţeaua de socializare Facebook.

Pornind de la o simplă glumă, în care unii şoferi s-au trezit cu stickere pe maşini după ce parcau ilegal, pozele cu autoturismele lor apărând pe internet spre amuzamentul utilizatorilor, „Ai parcat ca un bou” a ajuns să reprezinte o adevărată comunitate, cu sute de membri, care participă activ la demascarea celor care nu sunt prieteni cu legile rutiere.

La Lugoj, grupul este încă la început, având peste 550 de membri. Dintre şoferii care au ajuns pe „Ai parcat ca un bou Lugoj”, cei mai mulţi au parcat pe trotuare, blocând accesul pietonilor. Centrul oraşului este zona preferată de parcangii, care îşi lasă maşinile între cele două semafoare, pe zebre sau chiar le urcă pe zona pietonală.

Locurile pentru handicapaţi sunt o altă ţintă a şoferilor care sunt prea grăbiţi ca să îşi găsească un loc de parcare normal. Dându-le clasă acestora, la Lugoj există şi şoferi, din păcate deloc puţini, care îşi lasă maşinile în mijlocul drumului, aceştia fiind la rândul lor surprinşi de aparatele foto ale membrilor grupului şi „executaţi” pe Facebook. Autorităţile spun că grupurile de acest gen, deşi utile în alte scopuri, nu îi ajută din punct de vedere legal.

„Pe noi nu ne prea ajută aceste comunităţi online, pentru că trebuie să îi prindem pe şoferi în timp ce sunt parcaţi. Poza e urcată după ce are loc fapta, nu putem să le facem mare lucru. Din punct de vedere al tragerii la răspundere da, cred că ajută, îi face pe şoferi să se simtă prost. Noi dăm peste 100 de amenzi pe lună, avertismente mai odată atât. Sunt şi cazuri în care pozele nu arată o parcare neregulamentară, dar în majoritatea cazurilor da, parchează ca nişte bizoni”, a declarat pentru Cetăţeanul Florin Dumitru, Şef serviciu Poliţia Locală Lugoj.

În câteva dăţi şi poliţiştii, doar că cei de la poliţia naţională, au fost pozaţi în timp ce maşinile pe care le conduceau erau parcate neregulamentar.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. gabi

    17 octombrie 2015 at 22:30

    Mircuri masina avea autocolant pus de pol locala…is curios daca l au amendat

  2. Lugojean10

    19 octombrie 2015 at 12:15

    De asta merge totu asa cum merge … Oamenii care ar trebui sa munceasca sau sa faca ceva productiv si sa isi vada de viata lor se ocupa cu prostii de genu,nu sunt lucruri mai importante de facut intr o zi decat sa stai prin oras sa cauti masini parcate „stramb”?.Si soferii sunt boi da si fotografii sunt tot dintr o specie inrudita.

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: