Autoliv Lugoj

Educație

GALERIE FOTO! Experiențe britanice pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

GALERIE FOTO! Experiențe britanice pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

Business Strategist

În perioada 5 – 18 noiembrie, Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” a desfășurat două stagii de pregătire practică în Marea Britanie, în localitatea Wrexham din Țara Galilor, la Colegiul Cambria. Au fost vizaţi 15 elevi de la calificarea Tehncian în turism și 10 elevi de la calificarea Tehncian în Gastronomie în cadrul proiectului european Erasmus+: ”Împreună pentru un viitor profesional european”.

Proiectul are și o parte inovativă prin elementele de cabin crew (însoțitori de bord în aviația civilă), care au fost partea practică pentru elevii care studiază domeniul Turism. Partenerii de la Colegiul Cambria au pregătit un training adaptat pentru o perioadă scurtă tocmai pentru ca elevii să poată acumula noi cunoștințe și competențe într-un domeniu de nișă. Astfel, în cadrul formării, elevii brănișteni au interacționat cu instrumentarul specific din cabina unui avion, au exersat măsurile de siguranță, interacțiunea cu pasagerii, utilizarea centurilor de siguanță, a măștilor de oxigen și a vestelor de salvare, precum și aplicarea măsurilor de prim ajutor.

Vizită la Aeroportul Internațional din Manchester

În cadrul trainingului a fost organizată o vizită de studiu la Aeroportul Internațional din Manchester, unde elevii au avut ocazia de a interacționa cu infrastructura aeroportului destinată serviciilor cu clienții: serviciile de informare, serviciile de check-in, serviciile de catering aflate în afara zonei securizate scopul fiind acela de a înțelege legătura dintre serviciile aflate la sol și serviciul personalului de cabină. Tot la centrul de training al Aeroportului Internațional Manchester a continuat stagiul de practică pentru elevii brănișteni. Trainingul cabin crew desfășurat la Colegiul Cambria din Wrexham este o inițiativă unică, până în prezent, în România nemaiexistând un astfel de training dedicat practicii elevilor de liceu.

„E foarte important pentru un elev să găsească legătura dintre teoria pe care o învață la liceu și mediul economic din afara liceului. Proiectul Erasmus+ ne-a oferit mie și colegilor mei oportunitatea de a studia domeniul „Cabin Crew”, dat fiind faptul ca am întâlnit profesioniști în domeniul aviației, care să ne împărtășească practic din experiența lor. Recomand experiența Erasmus + tuturor copiilor de vârsta mea și nu numai, mai ales celor interesați de domeniile pe care se desfășoară acest proiect!”, povestește Tobias Denis Bereș, elev în clasa a XII-a B.

Bucătăria nu este ceea ce crede lumea!

Elevii de la Gastronomie au avut parte de o experiență profesională de excepție în bucătăriile celor două restaurante ale Colegiului Cambria din Wrexham,  Celstryn și Rendezvous, astfel că au pregătit diferite meniuri alături de elevii britanici, activitatea desfășurându-se în echipă. Au fost exersate diverse etape și metode de preparare a meniurilor, iar cele mai bune preparate au fost servite clienților. De asemenea, elevii care au dorit să interacționeze cu clienții au avut ocazia de a exersa și activitatea de servire.

„Să vizitezi o țară straină și să poți să descoperi cam tot ce înseamnă oameni, tradiții, obiceiuri culinare și culturale, să devi un turist cu acte în regulă și să poți participa la viața englezilor fără a nu te reține nimic…, chiar sună minunat! Și, cu adevărat a fost minunat! Am intrat cu adevărat într-o lume a profesionalismului și a punctualității, am întâlnit oameni de la care nu am avut decât de învățat!”, este de părere Alexandru Robert Gașpar, elev în clasa a XII-a E.

Experiențe culturale

În timpul liber au fost organizate vizite culturale în orașele Chester, Manchester, Liverpool, în Nordul Țării Galilor, la castelele Caernarfon și Conwy, iar în ultima zi a fost organizată o seară tradițională galeză. Elevii au fost însoțiți de profesorii coordonatori ai proiectului, prof. Ciprian Blaj și prof. Cosmin Gheorghe.

Proiectul ”Împreună pentru un viitor profesional european” este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ cu suma de 312186 EUR și este implementat în consorțiu alături de Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița și Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare, liceul din Lugoj fiind şcoala coordonatoare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: