Educație

GALERIE FOTO! Experiențe britanice pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

GALERIE FOTO! Experiențe britanice pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

Autoliv

În perioada 5 – 18 noiembrie, Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” a desfășurat două stagii de pregătire practică în Marea Britanie, în localitatea Wrexham din Țara Galilor, la Colegiul Cambria. Au fost vizaţi 15 elevi de la calificarea Tehncian în turism și 10 elevi de la calificarea Tehncian în Gastronomie în cadrul proiectului european Erasmus+: ”Împreună pentru un viitor profesional european”.

Proiectul are și o parte inovativă prin elementele de cabin crew (însoțitori de bord în aviația civilă), care au fost partea practică pentru elevii care studiază domeniul Turism. Partenerii de la Colegiul Cambria au pregătit un training adaptat pentru o perioadă scurtă tocmai pentru ca elevii să poată acumula noi cunoștințe și competențe într-un domeniu de nișă. Astfel, în cadrul formării, elevii brănișteni au interacționat cu instrumentarul specific din cabina unui avion, au exersat măsurile de siguranță, interacțiunea cu pasagerii, utilizarea centurilor de siguanță, a măștilor de oxigen și a vestelor de salvare, precum și aplicarea măsurilor de prim ajutor.

Vizită la Aeroportul Internațional din Manchester

În cadrul trainingului a fost organizată o vizită de studiu la Aeroportul Internațional din Manchester, unde elevii au avut ocazia de a interacționa cu infrastructura aeroportului destinată serviciilor cu clienții: serviciile de informare, serviciile de check-in, serviciile de catering aflate în afara zonei securizate scopul fiind acela de a înțelege legătura dintre serviciile aflate la sol și serviciul personalului de cabină. Tot la centrul de training al Aeroportului Internațional Manchester a continuat stagiul de practică pentru elevii brănișteni. Trainingul cabin crew desfășurat la Colegiul Cambria din Wrexham este o inițiativă unică, până în prezent, în România nemaiexistând un astfel de training dedicat practicii elevilor de liceu.

„E foarte important pentru un elev să găsească legătura dintre teoria pe care o învață la liceu și mediul economic din afara liceului. Proiectul Erasmus+ ne-a oferit mie și colegilor mei oportunitatea de a studia domeniul „Cabin Crew”, dat fiind faptul ca am întâlnit profesioniști în domeniul aviației, care să ne împărtășească practic din experiența lor. Recomand experiența Erasmus + tuturor copiilor de vârsta mea și nu numai, mai ales celor interesați de domeniile pe care se desfășoară acest proiect!”, povestește Tobias Denis Bereș, elev în clasa a XII-a B.

Bucătăria nu este ceea ce crede lumea!

Elevii de la Gastronomie au avut parte de o experiență profesională de excepție în bucătăriile celor două restaurante ale Colegiului Cambria din Wrexham,  Celstryn și Rendezvous, astfel că au pregătit diferite meniuri alături de elevii britanici, activitatea desfășurându-se în echipă. Au fost exersate diverse etape și metode de preparare a meniurilor, iar cele mai bune preparate au fost servite clienților. De asemenea, elevii care au dorit să interacționeze cu clienții au avut ocazia de a exersa și activitatea de servire.

„Să vizitezi o țară straină și să poți să descoperi cam tot ce înseamnă oameni, tradiții, obiceiuri culinare și culturale, să devi un turist cu acte în regulă și să poți participa la viața englezilor fără a nu te reține nimic…, chiar sună minunat! Și, cu adevărat a fost minunat! Am intrat cu adevărat într-o lume a profesionalismului și a punctualității, am întâlnit oameni de la care nu am avut decât de învățat!”, este de părere Alexandru Robert Gașpar, elev în clasa a XII-a E.

Experiențe culturale

În timpul liber au fost organizate vizite culturale în orașele Chester, Manchester, Liverpool, în Nordul Țării Galilor, la castelele Caernarfon și Conwy, iar în ultima zi a fost organizată o seară tradițională galeză. Elevii au fost însoțiți de profesorii coordonatori ai proiectului, prof. Ciprian Blaj și prof. Cosmin Gheorghe.

Proiectul ”Împreună pentru un viitor profesional european” este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ cu suma de 312186 EUR și este implementat în consorțiu alături de Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița și Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare, liceul din Lugoj fiind şcoala coordonatoare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Târgul liceelor timişene se ţine la Universitatea „Drăgan” din Lugoj

Cetateanul28 mai 2017

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Cetateanul23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: