Cetateanul Lugoj

Educație

GALERIE FOTO! Experiențe britanice pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

GALERIE FOTO! Experiențe britanice pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

Cetateanul Lugoj

În perioada 5 – 18 noiembrie, Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” a desfășurat două stagii de pregătire practică în Marea Britanie, în localitatea Wrexham din Țara Galilor, la Colegiul Cambria. Au fost vizaţi 15 elevi de la calificarea Tehncian în turism și 10 elevi de la calificarea Tehncian în Gastronomie în cadrul proiectului european Erasmus+: ”Împreună pentru un viitor profesional european”.

Proiectul are și o parte inovativă prin elementele de cabin crew (însoțitori de bord în aviația civilă), care au fost partea practică pentru elevii care studiază domeniul Turism. Partenerii de la Colegiul Cambria au pregătit un training adaptat pentru o perioadă scurtă tocmai pentru ca elevii să poată acumula noi cunoștințe și competențe într-un domeniu de nișă. Astfel, în cadrul formării, elevii brănișteni au interacționat cu instrumentarul specific din cabina unui avion, au exersat măsurile de siguranță, interacțiunea cu pasagerii, utilizarea centurilor de siguanță, a măștilor de oxigen și a vestelor de salvare, precum și aplicarea măsurilor de prim ajutor.

Vizită la Aeroportul Internațional din Manchester

În cadrul trainingului a fost organizată o vizită de studiu la Aeroportul Internațional din Manchester, unde elevii au avut ocazia de a interacționa cu infrastructura aeroportului destinată serviciilor cu clienții: serviciile de informare, serviciile de check-in, serviciile de catering aflate în afara zonei securizate scopul fiind acela de a înțelege legătura dintre serviciile aflate la sol și serviciul personalului de cabină. Tot la centrul de training al Aeroportului Internațional Manchester a continuat stagiul de practică pentru elevii brănișteni. Trainingul cabin crew desfășurat la Colegiul Cambria din Wrexham este o inițiativă unică, până în prezent, în România nemaiexistând un astfel de training dedicat practicii elevilor de liceu.

„E foarte important pentru un elev să găsească legătura dintre teoria pe care o învață la liceu și mediul economic din afara liceului. Proiectul Erasmus+ ne-a oferit mie și colegilor mei oportunitatea de a studia domeniul „Cabin Crew”, dat fiind faptul ca am întâlnit profesioniști în domeniul aviației, care să ne împărtășească practic din experiența lor. Recomand experiența Erasmus + tuturor copiilor de vârsta mea și nu numai, mai ales celor interesați de domeniile pe care se desfășoară acest proiect!”, povestește Tobias Denis Bereș, elev în clasa a XII-a B.

Bucătăria nu este ceea ce crede lumea!

Elevii de la Gastronomie au avut parte de o experiență profesională de excepție în bucătăriile celor două restaurante ale Colegiului Cambria din Wrexham,  Celstryn și Rendezvous, astfel că au pregătit diferite meniuri alături de elevii britanici, activitatea desfășurându-se în echipă. Au fost exersate diverse etape și metode de preparare a meniurilor, iar cele mai bune preparate au fost servite clienților. De asemenea, elevii care au dorit să interacționeze cu clienții au avut ocazia de a exersa și activitatea de servire.

„Să vizitezi o țară straină și să poți să descoperi cam tot ce înseamnă oameni, tradiții, obiceiuri culinare și culturale, să devi un turist cu acte în regulă și să poți participa la viața englezilor fără a nu te reține nimic…, chiar sună minunat! Și, cu adevărat a fost minunat! Am intrat cu adevărat într-o lume a profesionalismului și a punctualității, am întâlnit oameni de la care nu am avut decât de învățat!”, este de părere Alexandru Robert Gașpar, elev în clasa a XII-a E.

Experiențe culturale

În timpul liber au fost organizate vizite culturale în orașele Chester, Manchester, Liverpool, în Nordul Țării Galilor, la castelele Caernarfon și Conwy, iar în ultima zi a fost organizată o seară tradițională galeză. Elevii au fost însoțiți de profesorii coordonatori ai proiectului, prof. Ciprian Blaj și prof. Cosmin Gheorghe.

Proiectul ”Împreună pentru un viitor profesional european” este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ cu suma de 312186 EUR și este implementat în consorțiu alături de Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița și Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare, liceul din Lugoj fiind şcoala coordonatoare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

balul-bobocilor-valeriu-braniste-lugoj-parazitii-foto-cetateanul-53

(VIDEO&FOTO) Paraziţii, show incendiar la Lugoj! Au fost aleși cei mai frumoși și talentați boboci de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
1378864_680652125285904_1851609672_n

Concurs judeţean de chimie – Memorial „Octavian Larionescu” la Lugoj

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
balul-bobocilor-aurel-vlaicu-2016-foto-cetateanul-9

Va fi show! Vezi bobocii şi cine cântă la Balul Bobocilor de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj

Iasmina Olariu18 octombrie 2016
Clubul Copiilor Lugoj

Clubul Copiilor Lugoj organizează un concurs de artă și tehnologie. Ce trebuie să faci ca să participi

Iasmina Olariu18 octombrie 2016
dscn0068

Cinci elevi și două cadre didactice de la Colegiul „Brediceanu”, în vizită de lucru în Cehia

Iasmina Olariu17 octombrie 2016
balul-bobocilor-colegiul-national-coriolan-brediceanu-lugoj-foto-cetateanul-2016-23

FOTO – BREDI SQUAD – Balul Bobocilor de la Colegiul „Brediceanu”, o reușită!

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
expozitie-culinara-braniste-lugoj-foto-cetateanul-10

Concurs culinar pentru elevi la UED. Mâncarea gătită a fost jurizată de elevii și profesorii veniți din Italia, Spania, Portugalia și Turcia

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
examen-definire-invatamant-500x300

Mai mulți candidați la funcțiile de directori pentru școlile din Lugoj au fost respinși după proba scrisă

Iasmina Olariu13 octombrie 2016
646x404

Directorul “porno” de la Hasdeu susține examen să ajungă din nou pe funcție

Daniel Groza12 octombrie 2016
profesori

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Iasmina Olariu12 octombrie 2016
dsc_0659

Zeci de elevi și profesori din Turcia, Italia, Portugalia și Spania în vizită la Colegiul Tehnic „Braniște” din Lugoj

Iasmina Olariu11 octombrie 2016
4-2

Elevii de la Colegiul ”Iulia Hasdeu” au comemorat Holocaustul la Sinagoga din Lugoj

Iasmina Olariu10 octombrie 2016