General Electric se așteaptă la un flux de numerar negativ în primul trimestru al anului 2021

0

General Electric Co se așteaptă la o scădere de numerar în primul trimestru al anului 2021, în ciuda unei creșteri anuale a generării de numerar, a declarat Larry Culp, director executiv, la conferința industrială Barclays.

Culp a spus că primele trei luni ale anului tind ducă la cel mai „moale” trimestru al conglomeratului industrial.

Analiștii chestionați de Refinitiv, în medie, se așteaptă ca firma din Boston să raporteze o ieșire de numerar de 671,7 milioane de dolari în trimestrul până în martie.

Acțiunile General Electric s-au tranzacționat ultima dată cu 1,2%, la 11,87 USD în tranzacțiile de după-amiază.

General Electric a prognozat un flux de numerar de 2,5 miliarde USD la 4,5 miliarde USD anul acesta, după generarea unui flux de numerar de 4,4 miliarde USD în trimestrul încheiat în decembrie.

Fluxul de numerar liber este atent urmărit de investitori ca un semn al stării de sănătate a operațiunilor General Electric și a capacității de a achita datoria.

Culp a declarat că se așteaptă la o recuperare „pronunțată” anul acesta în domeniul serviciilor de aviație, care tinde să fie mai profitabil. General Electric a declarat că serviciile sunt esențiale pentru redresarea afacerii sale de aviație, de obicei cea mai profitabilă și cea mai mare generatoare de numerar.

Compania a înregistrat anul trecut o scădere de 33% a veniturilor din serviciile de aviație, în timp ce traficul aerian a scăzut în timpul pandemiei de coronavirus.

Citeste continuarea General Electric se așteaptă la un flux de numerar negativ în primul trimestru al anului 2021

Citește și