Google nu mai răspunde direct la solicitările de date ale guvernului Hong Kong

0

Google a Alphabet Inc (GOOGL.O) Google a declarat vineri că nu va mai furniza date ca răspuns la solicitările autorităților din Hong Kong, în urma adoptării unei noi legi de securitate națională impusă de China.

Gigantul tehnologic din SUA nu a produs nicio dată de când noua lege a intrat în vigoare în iunie și nu va răspunde direct la astfel de solicitări, a adăugat acesta.

„Ca întotdeauna, autoritățile din afara S.U.A. pot solicita datele necesare investigațiilor penale prin proceduri diplomatice”, a spus Google într-o declarație prin e-mail.

Google a examinat toate cererile de date ale utilizatorilor și a trimis înapoi la „excesiv de largi” pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, a adăugat acesta.

Ziarul Washington Post a raportat vineri mai devreme că Google va înceta să răspundă direct la solicitările de date ale autorităților din Hong Kong, ceea ce presupune că compania va trata Hong Kong în mod efectiv la fel ca China continentală în astfel de relații.

Legea securității naționale a atras critici din partea administrației președintelui american Donald Trump și a ridicat și mai mult tensiunile SUA-China după decizia Washingtonului de a pune capăt statutului special al fostei colonii britanice în conformitate cu legea americană.

Google a comunicat joi poliției din Hong Kong că va direcționa oficialii să urmărească orice solicitări de date printr-un Tratat de Asistență Juridică reciprocă cu Statele Unite, care implică dirijarea prin Departamentul de Justiție al SUA, a informat Washington Post.

În iulie, Facebook Inc (FB.O), Google și Twitter Inc (TWTR.N) au suspendat procesarea cererilor guvernamentale pentru datele utilizatorului din Hong Kong

. Companiile tehnice au acționat de mult timp în mod liber în Hong Kong, un hub financiar în care accesul la internet nu a fost afectat de firewallul impus în China continentală, care blochează Google, Twitter și Facebook.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și