Google va reduce la jumătate taxele pentru servicii pe care le percepe dezvoltatorilor din magazinul său, Google Play

0

Google, de la Alphabet Inc, va reduce la jumătate taxa pe servicii pe care o percepe dezvoltatorilor din magazinul său de aplicații pentru primele venituri de 1 milion de dolari pe care le câștigă în fiecare an, a declarat marți, după o mișcare similară a rivalului Apple Inc anul trecut.

Ambele companii au fost atacate de firme mari precum Microsoft Corp, Spotify Technology SA, precum și de startup-uri și companii mai mici, care pretind că taxele privează consumatorii de alegeri și cresc prețul aplicațiilor.

Google a spus într-o postare pe blog că această mișcare va reduce taxele pentru magazinele de aplicații la 15% de la 30% începând cu 1 iulie și va avea un impact asupra majorității dezvoltatorilor din magazinul său de aplicații.

Apple Inc a spus în noiembrie că planifică să-și reducă comisioanele pentru dezvoltatorii care câștigă 1 milion sau mai puțin din încasări în fiecare an, din magazinul său de aplicații.

Creatorul Fortnite, Epic Games, a declarat într-o notă adresată Reuters că mișcarea Google nu face decât să atenueze o parte din povara financiară a dezvoltatorilor.

„Indiferent dacă este vorba de 15% sau 30%, pentru aplicațiile obținute prin Google Play Store, dezvoltatorii sunt obligați să utilizeze serviciile de plată Google în aplicație”, a spus Epic.

Epic se află într-o luptă cu Apple din august, când producătorul de jocuri a încercat să evite plata taxelor pe magazinul de aplicații al producătorului de iPhone, lansând propriul sistem de plată în aplicație, ceea ce a determinat Apple să interzică Fortnite în magazinul său.

Din cele 38,8 miliarde de dolari generate din cheltuielile utilizatorilor pe magazinul Google Play în 2020, Google a încasat aproximativ 11,6 miliarde de dolari din reducerea de 30% de la producătorii de aplicații, potrivit datelor de la Sensor Tower.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și