Grupul de securitate cibernetică Avast este stimulat de tendința de a se lucra de la domiciliu

0

Compania de securitate cibernetică Avast a declarat că cererea pentru produsele sale a crescut în al doilea trimestru al anului 2020, pe măsură ce oamenii s-au mutat la muncă de acasă în pandemie, ajutându-l să îndeplinească așteptările privind creșterea veniturilor și a încasărilor.

Grupul cotat la Londra a raportat venituri de 892,9 milioane de dolari pentru 2020, în creștere cu 7,1% la nivel organic și câștiguri de bază de 495,5 milioane de dolari, în creștere cu 2,6%, ambele cifre fiind ușor înaintea previziunilor medii ale analiștilor.

Directorul executiv Ondrej Vlcek a declarat că cererea pentru software-ul de securitate, protecție și confidențialitate al companiei a crescut în al doilea trimestru al anului 2020, în timp ce oamenii s-au mutat de la birouri la domiciliu.

„Nu ne-am așteptat niciodată ca creșterea care s-a întâmplat în trimestrul II între martie și să spunem că mai va dura prea mult”, a spus el într-un interviu.
„A durat doar un sfert și apoi a revenit la normal, dar ne-a ajutat să dobândim noi clienți.”

El a spus că Avast a adăugat anul trecut aproape 1 milion de clienți plătitori noi, o creștere de 7,9% la 13,6 milioane.

Cu toate acestea, linia de vârf a fost diminuată în a doua jumătate printr-o trecere deliberată la vânzarea clienților de licențe pe un an, mai degrabă decât tranzacții multianuale foarte reduse.
„În ceea ce privește valoarea pe viață, vom obține o valoare mai bună prin semnarea acelor licențe anuale în loc de licențe de doi sau trei ani”, a spus el.

Tranziția la abonamentele de un an ar exercita o presiune descendentă asupra facturărilor în acest an, a spus compania, în special în prima jumătate.

Creșterea organică a facturărilor ar fi, de asemenea, puternic ponderată spre a doua jumătate, datorată parțial comparației cu creșterea înregistrată în al doilea trimestru al anului trecut, a spus acesta.

În general, Avast a declarat că se așteaptă să genereze o creștere a veniturilor organice în 2021 în intervalul 6% – 8%.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și