Sport

Halep, între prezent și viitor(P)

Halep, între prezent și viitor(P)

Autoliv

Ușor, ușor, Simona Halep începe să își aducă jocul la nivelul locului pe care îl ocupă în ierarhia mondială. După acel an 2014 de vis, în care a jucat finala Openului Franței și a ajuns pe locul 2 în clasamentul WTA, tenismena din România a avut evoluții oscilante care i-au făcut pe scepticii de serviciu să se întrebe dacă nu cumva ocupă fraudulos un loc în Top 5.

Într-un sport care îți ia astăzi tot ce ai agonisit ieri dacă nu ești constant, Halep a încercat să își dezvolte un stil propriu care să-i permită să supraviețuiască în aerul rarefiat al înălțimilor. Când a câștigat, s-a bucurat decent, iar când a pierdut, a strâns din dinți și a mers mai departe; cum ar zice unii oameni din fotbal „n-a făcut nuntă la victorie și nici parastas la eșec”. A încercat să le ia pe amândouă ca pe niște părți inevitabile în sport, dar mai ales să învețe din fiecare.

Recentul triumf de la Montreal arată că Halep pășește din ce în ce mai apăsat pe un drum al ei, pe care l-a descoperit alături de antrenorul Darren Cahill. Australianul a convins-o să-și schimbe stilul de a servi, astfel încât să dobândească mai multă forță pe primul serviciu și mai multă eficiență pe al doilea, în condițiile în care adversarele sale de top sunt în general extrem de puternice. Cahill a mai umblat ușor și la partea mentală, oferindu-i Simonei un ocean de încredere din care să-și extragă esența în momentele de cumpănă ale partidelor.

La 40 de ani după ce Nadia Comăneci obținea primul 10 din istoria gimnasticii, România a dat lumii o nouă zeiță la Montreal. Halep și-a construit cu migală acest statut, dar greul de-abia acum începe. Un clișeu spune că este mai ușor să ajungi în vârf, și mult mai dificil să te menții acolo. Simona a reușit să rămână acolo sus în ultimii doi ani, dar parcă vrem mai mult de la ea. Vrem să ajungă pe primul loc pentru a ne răzbuna, într-un fel, eșecurile personale. Când ești contemporan cu un campion, ai senzația că o parte din glorie ar trebui să-ți revină și ție; doar ai stat ziua și noaptea la televizor strângând în mâini o rachetă imaginară cu care trimiteai mingile ratate de Simona în locuri imposibil de ajuns de adversarele sale. Pentru asta ai vrea să împarți bucuria cu Halep, să te privești în oglindă și să spui: da, am făcut-o împreună.

williams

Serena Williams este numărul 1 WTA.

Foto: www.flickr.com

Marele obstacol al Simonei este cea mai mare tenismenă a tuturor timpurilor, Serena Williams. Examenul suprem ar fi detronarea acestei sportive extraordinare care a dominat cu autoritate tenisul feminin în ultimii 5 ani. Americanca a ajuns la 181 de săptămâni consecutive în fruntea ierarhiei WTA și mai are cinci pentru a egala recordul lui Steffi Graf. Este practic o chestiune de timp până va ajunge pe primul loc, însă este poate și de datoria lui Halep să scurteze această dinastie. Poate că la US Open Simona va face un pas îndrăzneț în acest sens. Ar putea românca să triumfe la Flushing Meadows? Cotele la pariuri pe câștigătoarea US Open oferite de site-ul bet365 sunt net în favoarea lui Williams, însă calculele hârtiei pot fi anulate de o prestație excelentă a lui Halep. Cu încrederea dobândită după succesul de la Montreal, Simona se poate gândi la cucerirea în premieră a unui turneu de Mare Slem. Angelique Kerber a făcut-o anul acesta la Australian Open, iar Garbine Muguruza la Roland Garros. Ambele au învins-o în finală pe Serena. E rândul lui Halep.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Sport

Mai multe în Sport

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: