Cetateanul Lugoj

Sport

Halep, între prezent și viitor(P)

Halep, între prezent și viitor(P)

Cetateanul Lugoj

Ușor, ușor, Simona Halep începe să își aducă jocul la nivelul locului pe care îl ocupă în ierarhia mondială. După acel an 2014 de vis, în care a jucat finala Openului Franței și a ajuns pe locul 2 în clasamentul WTA, tenismena din România a avut evoluții oscilante care i-au făcut pe scepticii de serviciu să se întrebe dacă nu cumva ocupă fraudulos un loc în Top 5.

Într-un sport care îți ia astăzi tot ce ai agonisit ieri dacă nu ești constant, Halep a încercat să își dezvolte un stil propriu care să-i permită să supraviețuiască în aerul rarefiat al înălțimilor. Când a câștigat, s-a bucurat decent, iar când a pierdut, a strâns din dinți și a mers mai departe; cum ar zice unii oameni din fotbal „n-a făcut nuntă la victorie și nici parastas la eșec”. A încercat să le ia pe amândouă ca pe niște părți inevitabile în sport, dar mai ales să învețe din fiecare.

Recentul triumf de la Montreal arată că Halep pășește din ce în ce mai apăsat pe un drum al ei, pe care l-a descoperit alături de antrenorul Darren Cahill. Australianul a convins-o să-și schimbe stilul de a servi, astfel încât să dobândească mai multă forță pe primul serviciu și mai multă eficiență pe al doilea, în condițiile în care adversarele sale de top sunt în general extrem de puternice. Cahill a mai umblat ușor și la partea mentală, oferindu-i Simonei un ocean de încredere din care să-și extragă esența în momentele de cumpănă ale partidelor.

La 40 de ani după ce Nadia Comăneci obținea primul 10 din istoria gimnasticii, România a dat lumii o nouă zeiță la Montreal. Halep și-a construit cu migală acest statut, dar greul de-abia acum începe. Un clișeu spune că este mai ușor să ajungi în vârf, și mult mai dificil să te menții acolo. Simona a reușit să rămână acolo sus în ultimii doi ani, dar parcă vrem mai mult de la ea. Vrem să ajungă pe primul loc pentru a ne răzbuna, într-un fel, eșecurile personale. Când ești contemporan cu un campion, ai senzația că o parte din glorie ar trebui să-ți revină și ție; doar ai stat ziua și noaptea la televizor strângând în mâini o rachetă imaginară cu care trimiteai mingile ratate de Simona în locuri imposibil de ajuns de adversarele sale. Pentru asta ai vrea să împarți bucuria cu Halep, să te privești în oglindă și să spui: da, am făcut-o împreună.

williams

Serena Williams este numărul 1 WTA.

Foto: www.flickr.com

Marele obstacol al Simonei este cea mai mare tenismenă a tuturor timpurilor, Serena Williams. Examenul suprem ar fi detronarea acestei sportive extraordinare care a dominat cu autoritate tenisul feminin în ultimii 5 ani. Americanca a ajuns la 181 de săptămâni consecutive în fruntea ierarhiei WTA și mai are cinci pentru a egala recordul lui Steffi Graf. Este practic o chestiune de timp până va ajunge pe primul loc, însă este poate și de datoria lui Halep să scurteze această dinastie. Poate că la US Open Simona va face un pas îndrăzneț în acest sens. Ar putea românca să triumfe la Flushing Meadows? Cotele la pariuri pe câștigătoarea US Open oferite de site-ul bet365 sunt net în favoarea lui Williams, însă calculele hârtiei pot fi anulate de o prestație excelentă a lui Halep. Cu încrederea dobândită după succesul de la Montreal, Simona se poate gândi la cucerirea în premieră a unui turneu de Mare Slem. Angelique Kerber a făcut-o anul acesta la Australian Open, iar Garbine Muguruza la Roland Garros. Ambele au învins-o în finală pe Serena. E rândul lui Halep.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sport

Mai multe în Sport

foto-4

Foto! Unsprezece sportivi de la Maraton ’93 Lugoj, pe podium la Cupa Ana Lugojana

Alina Damian25 octombrie 2016
volei-1

FOTO! Echipa de volei CSM Lugoj a obţinut primele puncte în acest campionat contra celor de la Unic Piatra Neamţ

Alina Damian24 octombrie 2016
fotbal-6

Foto! Fotbaliştii de la CSM au obţinut un rezultat de egalitate, care duce Lugojul la trei puncte de primul loc

Alina Damian22 octombrie 2016
bologa

CSM Lugoj nu va mai primi niciun ban în acest an de la Consiliul Judeţean

Alina Damian20 octombrie 2016
fotbal 13

Fotbaliştii de la CSM Lugoj vor întâlni Unirea Alba Iulia pe teren propriu

Alina Damian20 octombrie 2016
catalin-mintioan-2

După ce a luptat în Germania, boxerul Cătălin Mintioan dezvăluie lipsurile de la CSM Lugoj

Alina Damian18 octombrie 2016
fotbal 8

Trei puncte importante pentru fotbaliştii de la CSM Lugoj, obţinute într-o deplasare dificilă

Alina Damian17 octombrie 2016
echipa-a-ii-a-a-lugojului

A treia victorie consecutivă pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II

Alina Damian17 octombrie 2016
handbal

Handbaliştii de la CSM Lugoj, pregătiţi pentru începerea campionatului

Daniel Dancea11 octombrie 2016
volei-6

Ultimele meciuri amicale ale echipei de volei CSM Lugoj înainte de începerea campionatului

Alina Damian11 octombrie 2016
automobilism-poza

Cincizeci și cinci de piloţi se întrec la Nădrag în Cupa României la Automobilism

Alina Damian10 octombrie 2016
echipa-a-ii-a-a-lugojului

CSM Lugoj II a învins Flacăra Făget la scor de neprezentare, în duelul orgoliilor

Alina Damian10 octombrie 2016