Actualitate

Hanul “Ana Lugojana”, cel mai criticat restaurant din zona Lugojului! Cum a pierdut o finanţare de 200.000 de euro

Hanul “Ana Lugojana”, cel mai criticat restaurant din zona Lugojului! Cum a pierdut o finanţare de 200.000 de euro

Autoliv

Unul dintre cele mai cunoscute hanuri din ţară, o adevărată legendă în peisajul bănăţean, Hanul „Ana Lugojana” nu mai este de mult ceea ce era odată. Cel puţin asta reiese din comentariile sutelor de internauţi care, odată ce au vizitat restaurantul, situat la ieşirea din Lugoj spre Făget, şi-au scris impresiile pe pagina de Facebook a localului.

„Nu vă recomand să încercaţi acest restaurant, serviciile sunt foarte proaste, localul are aspectul unui restaurant comunist părăsit, în care nu s-a investit niciodată! Am comandat o ciorbă de văcuţă, piept de pui cu legume şi după 40 de minute încă nu era gata mâncarea. Am preferat să achităm băutura şi să plecăm, dezamăgiţi şi înfometaţi”, a scris Andreea Pop, care a vizitat restaurantul recent.

Din comentariile clienţilor, reiese că timpul de aşteptare este o problemă generală a hanului. Dacă te plângi însă, eşti invitat să cauţi alt local unde să serveşti prânzul.

„Am fost astă vară, am aşteptat 40 de minute pentru preluarea comenzii, când am întrebat de ce atât mi s-a răspuns din partea ospătarei pe terasă: dacă sunt grăbit pot pleca în altă parte. Cât despre scoverzi… s-ar răsuci moş Molnar în mormânt de ar şti! Atunci şi niciodată, părere foarte proastă”, a comentat Petrin Vlada.

Cunoscut pentru clătitele la cuptor „ca la Ana Lugojana”, cu brânză şi stafide şi acoperite de un strat delicios şi generos de bezea, acest preparat a fost şi el aspru criticat.

„Servire foarte slabă. Tacâmurile mai bine erau de unică folosinţă. Limonada foarte acră. Am cerut un pliculeţ cu zahăr şi am primit un pahar cu zahăr întărit şi o linguriţă. Clătitele… nu vreau să le mai amintesc”, este părerea lui Claudiu Nemeth.

Iulia Isai, actuala deținătoare a hanului spune că rețetele sunt neschimbate, consideră doar că gusturile clienților s-au mai rafinat.

„Reţetele noastre sunt aceleaşi, de când este restaurantul. E vorba despre mâncare tradiţională, nu sunt specialităţi, nu e nimic sofisticat. Poate unii clienţi sunt învăţaţi să mănânce la restaurante de cinci stele, noi nu le putem satisface asemenea cerinţe. Nu am primit nicio sesizare până acum, dar noi facem tot ce putem ca să servim mâncare bună. Avem două bucătărese şi două chelneriţe pe tură, plus duminică, atunci când e mai multă lume, suplimentăm”, a declarat doamna Iulia.

Proiect cu bani europeni pentru han

200.000 de euro, atât a costat un proiect aprobat şi care era gata să fie pus în aplicare pentru reabilitarea întregului han de la marginea Lugojului. Din nefericire, proprietarii localului şi cei care îl administrează nu au ajuns la un consens.

„A fost aprobat acest proiect, eram gata să îl punem în aplicare, însă nu ne-am înţeles cu proprietarii şi a trebuit într-un final să renunţăm la trei sferturi din bani şi să facem doar bucătăria. Am utilat-o complet, e totul nou, dar se puteau face lucruri mult mai frumoase, care să redea hanului frumuseţea de odinioară”, a mai precizat patroana de la Hanul „Ana Lugojana”.

De cealaltă parte, proprietarii de drept ai clădirii spun că nu pot face nimic în acest sens, fiind vorba despre un contract care trebuie respectat.

„Între mine şi ei există un contract de închiriere, e simplu, eu ţi-l închiriez pe o perioadă de, pe care dumneata plăteşti o chirie lunară. Restul nu ştiu, cu reabilitări şi cu asta, ei au făcut pe firma lor. Au făcut un proiect, nu s-au sfătuit cu noi. Cu noi nu au vorbit, au făcut proiectul pe numele lor, ei au prezentat că deţin un spaţiu închiriat pe o perioadă de 5 ani. Când faci şi dezvolţi o afacere, vrei să devii şi proprietarul ei, ori ei… nu pot ei să ia bani de nu ştiu unde să investească şi noi să fim proprietari, aici probabil ar fi problema. Deocamdată oricum nu avem voie să îl vindem”, a declarat Mureşan Păun, reprezentantul Cooperativei Flamura, proprietara clădirilor care alcătuiesc hanul.

Până şi proprietarul clădirii spune că standardele la hanul care odată atrăgea turişti din întreaga Europa este cu mult sub nivelul la care era odată.

„Hanul era un brand, veneau oameni din Germania să mănânce, să ceară reţeta clătitelor bănăţene. Moş Molnar le dădea reţeta la toţi, dar veac nu le ieşeau aşa cum îi ieşeau lui. În momentul în care ceva care atrăgea clienţii începe să dispară, dispare, ce să vă spun. Viaţa merge înainte”, a mai precizat Mureşan Păun.

Hanul Ana Lugojana, alături de clătitele lui moş Molnar, care a şi pus bazele restaurantului, poate fi vizitat într-un cadru pitoresc, în mijlocul pădurii de pe Dealul Viilor, pe DN 68A.

 

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. sas

  5 august 2016 at 11:25

  In Romania in general se strica tot iar de servicii sa nu mai vorbim,doar bani si bani multi au toti nevoie cat de repede o mare balcaniada!

 2. fdd

  5 august 2016 at 19:50

  ..trist..

 3. Petrin

  18 octombrie 2016 at 17:59

  Se pare ca d-na Iulia Isai nu sesizeaza la ce se refera aproape toti vizitatorii, nu e vorba de restaurante de 5 stele, e vorba de timp de asteptare indelungat, personal neamabil un minim de bun simt pentru clientii veniti de pe drum, un minim ce fiecare local in ziua de astazi ar trebui sa-l aiba.
  P.S.: acelasi Petrin Vlada de mai sus !

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coleziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017

Polițist din Belinț, trimis în judecată pentru 1.000 de lei. „Ingineria” de care este acuzat agentul

Daniel Dancea16 mai 2017
%d blogeri au apreciat: