Harry şi Meghan au lansat un avertisment către paparazzi (presă)

0

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au ameninţat că vor apela la justiţie după publicarea de către tabloide a unor fotografii care o înfăţişează pe ducesa de Sussex împreună cu fiul său, Archie, în Canada, a relatat marţi presa britanică, informează AFP.

Potrivit cotidianului The Guardian şi postului de televiziune Sky News, avocaţii cuplului princiar susţin că aceste fotografii au fost realizate de un fotograf ascuns în tufişuri fără ştirea lui Meghan Markle, când aceasta se afla pe Vancouver Island.

Ducii de Sussex s-au plâns de faptul că paparazzi echipaţi cu teleobiective se află în permanenţă pe Vancouver Island pentru a-i spiona.

The Sun şi Daily Mail au publicat marţi imagini în care fosta actriţă apare purtând-l pe fiul său de opt luni într-un port-bebe în timp ce îşi plimba cei doi căţei.

În toamnă, cuplul princiar, care s-a bucurat de elogiile tabloidelor înainte de a se confrunta cu ferocitatea acestora, a dat în judecată mai multe publicaţii pentru atingere adusă vieţii private şi pentru realizarea de interceptări telefonice.

„Mi-am pierdut mama, iar acum îmi văd soţia devenind victima aceloraşi forţe puternice”, a declarat fiul cel mic al prinţesei Diana, decedată în 1997 într-un accident de maşină la Paris în timp ce era urmărită de paparazzi.

Potrivit presei britanice, Harry a sosit luni seară în Canada pentru a fi alături de soţia şi de fiul său.

Această distanţare faţă de familia regală britanică, mai bruscă decât ar fi dorit prinţul Harry, va fi efectivă, din punct de vedere oficial, din primăvară. Întrucât nu vor mai fi ”membri activi” ai monarhiei britanice, ei nu vor mai putea folosi titlul de ”Alteţa Regală”.

Vorbind pentru prima dată public pe tema crizei pe care a provocat-o în familia regală britanică, Harry a recunoscut duminică seară că resimte o ”mare tristeţe”: ”Sperăm că vom fi în continuare în slujba reginei, a Commonwealth-ului şi a asociaţiilor militare din care fac parte, dar fără finanţări publice. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a explicat prinţul cu prilejul unei dineu caritabil desfăşurat la Londra.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și