Autoliv Lugoj

Social

Hella achiziţionează pentru spitalul din Lugoj, aparatură ultramodernă

Hella achiziţionează pentru spitalul din Lugoj, aparatură ultramodernă

Business Strategist

Dotarea cu aparatură este una dintre prioritățile oricărui spital din țară, în vremuri în care existența unităților depinde exclusiv de adresabilitatea pacienților, iar un aparat modern ar putea să aducă pacienții cu sutele în abulatorii și ca internați.

O ocazie deosebită s-a ivit în aceste zile pentru Spitalul ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj în urma unei discuții cu reprezentanții Hella România, întâlnire care s-a materializat într-o colaborare concretă.

Compartimentul de Gastroenterologie al spitalului va beneficia de un videogastroscop ultramodern în valoare de aproximativ 10.000 de euro pentru care fabrica Hella va suporta întregul cost.

Documentele vor fi demarate foarte rapid, iar contractul va fi semnat în această săptămână, urmând ca spitalul să primească banii săptămâna viitoare. În contract va exista totuși o clauză cu solicitări de monitorizare a achiziției de către sponsor. Spitalul va trebui să facă dovada achiziției, factura, garanția și celelalte documente.

Aparatul va fi extrem de util, mai ales că cel vechi era stricat, iar reparația ar fi costat câteva mii de euro. Medicul grec ce coordonează compartimentul Gastroenterologie ne-a explicat că cel mai mare avantaj pentru pacienți este că în cazul unei hemoragii interne aceasta va putea fi tratată și la Lugoj, scurtând astfel cu aproape o oră timpul de intervenție, în măsura în care în prezent pacienții cu astfel de urgențe trebuie transportați la Timișoara.

”Este un aparat medical care permite explorarea tubului digestiv superior, începând cu cavitatea bucală, esofag, stomac, până la prima parte a intestinului subțire și ne permite și să punem un diagnostic (adică să descoperim o boală din sfera digestivă), precum și intervenția terapeutică la hemoragii active. În ultimii patru ani în spital s-au efectuat peste 3.000 de gastroscopii, am avut un gastroscop care însă s-a defectat lunile trecute. Acest nou videogastroscop va rozolva o problemă mare a zonei noastre fiindcă toate urgențele din sfera digestivă, hemoragii interne, merg la Timișoara și se pierde timp prețios și se pierd pacienți din zonă. Aparatul este foarte performant, îndeplinește toate condițiile”, ne-a declarat Dimitris Koukoulas care are patru ani de când deservește pacienții zonei Lugoj.

În ultimii ani spitalul s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri cu patologie gastrointestinală(ulcere, cancere digestive, hemoragii digestive), numărul externărilor efectuate în perioada 2012-2015 fiind de 1515 pacienți. Compartimentul Gastroenterologie funcționează în cadrul Secției Interne cu 10 paturi.

Începând de la toamnă Hella va sponsoriza și secția de Pediatrie din spital, însă nu s-a stabilit concret în ce formă.

În ultima perioadă, spitalul s-a bucurat destul de mult de ajutor venit pe diferite paliere, fie de la persoane fizice, fie de la asociații sau societăți importante pe plan internațional. ”Ultimele ajutoare consistente au venit prin reabilitarea celor patru saloane de la Chirurgie, ecograful 3D luat în partenertiat cu Jena (20.000 de euro sponsorizare și 22.000 de euro din partea Lugojului), lenjerie 120 perechi de la Jena și materiale sanitare și obiecte de inventar de la Clubul Rotary”, ne-a relatat directorul Florin Voichescu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Primarul Francisc Boldea este acuzat că nu vrea să cumpere tomograf la spital, ca să nu strice afacerile PSD

Daniel Groza24 martie 2017

Șase strategii ale cazinourilor, numai bune de adaptat oricărui startup

Daniel Groza23 martie 2017

Criză în Timiş! La Lugoj, părinţii ar plăti oricât să-şi imunizeze copiii, doar că vaccinurile lipsesc şi din farmacii

Gabriel Iosa15 martie 2017

IPJ Timiş verifică dacă poliţiştii pârâţi de primarul din Făget au respectat procedura

Daniel Groza10 martie 2017

Primarul din Făget, supărat pe modul cum dau amenzi poliţiştii. Vezi ce scrisoare de protest a trimis comandantului

Daniel Groza10 martie 2017

Cormoranii fac ravagii în Timiş. Au devastat bazinele de la Mănăstirea Româneşti şi au dat atacul la ferma piscicolă din Lugoj

Daniel Groza7 martie 2017

Proprietarii din Lugoj, care îşi lasă terenul în paragină, vor plăti impozite majorate cu până la 500%

Daniel Groza6 martie 2017

Cea mai nouă parcare pe care o face Primăria stârneşte nemulţumirea lugojenilor. Consilier local: se încalcă legea!

Daniel Groza1 martie 2017

Şoferi “puşcaţi” de poliţişti cu radarul de ultimă generaţie! Câţi au fost amendaţi la Lugoj în weekend

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Ucisă cu bestialitate de Dragobete! O femeie dintr-un sat de lângă Lugoj şi-a găsit sfârşitul departe de casă, în mâinile iubitului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Eva Energy explică la Lugoj cum puteţi obţine contracte corecte şi tarife mai mici pentru energie

Daniel Groza23 februarie 2017

Ziua Îndrăgostiţilor s-a lăsat cu amenzi din partea Poliţiei Lugoj! Razie de proporţii în oraş

Gabriel Iosa15 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: