Social

Hella achiziţionează pentru spitalul din Lugoj, aparatură ultramodernă

Hella achiziţionează pentru spitalul din Lugoj, aparatură ultramodernă

Autoliv

Dotarea cu aparatură este una dintre prioritățile oricărui spital din țară, în vremuri în care existența unităților depinde exclusiv de adresabilitatea pacienților, iar un aparat modern ar putea să aducă pacienții cu sutele în abulatorii și ca internați.

O ocazie deosebită s-a ivit în aceste zile pentru Spitalul ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj în urma unei discuții cu reprezentanții Hella România, întâlnire care s-a materializat într-o colaborare concretă.

Compartimentul de Gastroenterologie al spitalului va beneficia de un videogastroscop ultramodern în valoare de aproximativ 10.000 de euro pentru care fabrica Hella va suporta întregul cost.

Documentele vor fi demarate foarte rapid, iar contractul va fi semnat în această săptămână, urmând ca spitalul să primească banii săptămâna viitoare. În contract va exista totuși o clauză cu solicitări de monitorizare a achiziției de către sponsor. Spitalul va trebui să facă dovada achiziției, factura, garanția și celelalte documente.

Aparatul va fi extrem de util, mai ales că cel vechi era stricat, iar reparația ar fi costat câteva mii de euro. Medicul grec ce coordonează compartimentul Gastroenterologie ne-a explicat că cel mai mare avantaj pentru pacienți este că în cazul unei hemoragii interne aceasta va putea fi tratată și la Lugoj, scurtând astfel cu aproape o oră timpul de intervenție, în măsura în care în prezent pacienții cu astfel de urgențe trebuie transportați la Timișoara.

”Este un aparat medical care permite explorarea tubului digestiv superior, începând cu cavitatea bucală, esofag, stomac, până la prima parte a intestinului subțire și ne permite și să punem un diagnostic (adică să descoperim o boală din sfera digestivă), precum și intervenția terapeutică la hemoragii active. În ultimii patru ani în spital s-au efectuat peste 3.000 de gastroscopii, am avut un gastroscop care însă s-a defectat lunile trecute. Acest nou videogastroscop va rozolva o problemă mare a zonei noastre fiindcă toate urgențele din sfera digestivă, hemoragii interne, merg la Timișoara și se pierde timp prețios și se pierd pacienți din zonă. Aparatul este foarte performant, îndeplinește toate condițiile”, ne-a declarat Dimitris Koukoulas care are patru ani de când deservește pacienții zonei Lugoj.

În ultimii ani spitalul s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri cu patologie gastrointestinală(ulcere, cancere digestive, hemoragii digestive), numărul externărilor efectuate în perioada 2012-2015 fiind de 1515 pacienți. Compartimentul Gastroenterologie funcționează în cadrul Secției Interne cu 10 paturi.

Începând de la toamnă Hella va sponsoriza și secția de Pediatrie din spital, însă nu s-a stabilit concret în ce formă.

În ultima perioadă, spitalul s-a bucurat destul de mult de ajutor venit pe diferite paliere, fie de la persoane fizice, fie de la asociații sau societăți importante pe plan internațional. ”Ultimele ajutoare consistente au venit prin reabilitarea celor patru saloane de la Chirurgie, ecograful 3D luat în partenertiat cu Jena (20.000 de euro sponsorizare și 22.000 de euro din partea Lugojului), lenjerie 120 perechi de la Jena și materiale sanitare și obiecte de inventar de la Clubul Rotary”, ne-a relatat directorul Florin Voichescu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Cros caritabil pentru Spitalul din Lugoj. Tinerii de la Interact se implică în strângerea de fonduri

Cetateanul26 mai 2017

Întreruperi multe de curent săptămâna viitoare. În Timişoara, Lugoj şi alte localităţi din Timiş

Cetateanul26 mai 2017

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

Cetateanul26 mai 2017

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: