Social

Hella achiziţionează pentru spitalul din Lugoj, aparatură ultramodernă

Hella achiziţionează pentru spitalul din Lugoj, aparatură ultramodernă

Cetateanul Lugoj

Dotarea cu aparatură este una dintre prioritățile oricărui spital din țară, în vremuri în care existența unităților depinde exclusiv de adresabilitatea pacienților, iar un aparat modern ar putea să aducă pacienții cu sutele în abulatorii și ca internați.

O ocazie deosebită s-a ivit în aceste zile pentru Spitalul ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj în urma unei discuții cu reprezentanții Hella România, întâlnire care s-a materializat într-o colaborare concretă.

Compartimentul de Gastroenterologie al spitalului va beneficia de un videogastroscop ultramodern în valoare de aproximativ 10.000 de euro pentru care fabrica Hella va suporta întregul cost.

Documentele vor fi demarate foarte rapid, iar contractul va fi semnat în această săptămână, urmând ca spitalul să primească banii săptămâna viitoare. În contract va exista totuși o clauză cu solicitări de monitorizare a achiziției de către sponsor. Spitalul va trebui să facă dovada achiziției, factura, garanția și celelalte documente.

Aparatul va fi extrem de util, mai ales că cel vechi era stricat, iar reparația ar fi costat câteva mii de euro. Medicul grec ce coordonează compartimentul Gastroenterologie ne-a explicat că cel mai mare avantaj pentru pacienți este că în cazul unei hemoragii interne aceasta va putea fi tratată și la Lugoj, scurtând astfel cu aproape o oră timpul de intervenție, în măsura în care în prezent pacienții cu astfel de urgențe trebuie transportați la Timișoara.

”Este un aparat medical care permite explorarea tubului digestiv superior, începând cu cavitatea bucală, esofag, stomac, până la prima parte a intestinului subțire și ne permite și să punem un diagnostic (adică să descoperim o boală din sfera digestivă), precum și intervenția terapeutică la hemoragii active. În ultimii patru ani în spital s-au efectuat peste 3.000 de gastroscopii, am avut un gastroscop care însă s-a defectat lunile trecute. Acest nou videogastroscop va rozolva o problemă mare a zonei noastre fiindcă toate urgențele din sfera digestivă, hemoragii interne, merg la Timișoara și se pierde timp prețios și se pierd pacienți din zonă. Aparatul este foarte performant, îndeplinește toate condițiile”, ne-a declarat Dimitris Koukoulas care are patru ani de când deservește pacienții zonei Lugoj.

În ultimii ani spitalul s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri cu patologie gastrointestinală(ulcere, cancere digestive, hemoragii digestive), numărul externărilor efectuate în perioada 2012-2015 fiind de 1515 pacienți. Compartimentul Gastroenterologie funcționează în cadrul Secției Interne cu 10 paturi.

Începând de la toamnă Hella va sponsoriza și secția de Pediatrie din spital, însă nu s-a stabilit concret în ce formă.

În ultima perioadă, spitalul s-a bucurat destul de mult de ajutor venit pe diferite paliere, fie de la persoane fizice, fie de la asociații sau societăți importante pe plan internațional. ”Ultimele ajutoare consistente au venit prin reabilitarea celor patru saloane de la Chirurgie, ecograful 3D luat în partenertiat cu Jena (20.000 de euro sponsorizare și 22.000 de euro din partea Lugojului), lenjerie 120 perechi de la Jena și materiale sanitare și obiecte de inventar de la Clubul Rotary”, ne-a relatat directorul Florin Voichescu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Scandal de proporţii la Lugoj, după ce unei persoane de etnie romă i s-a făcut rău

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un bărbat de 48 de ani a murit după ce a văzut victima accidentului de tren de ieri, de la Lugoj

Daniel Dancea20 ianuarie 2017

Aici sunt pierderile Meridianului, suportate din banii lugojenilor. „Nu este o avarie majoră, e o gaură cât un stilou”.

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Dezbaterea publică nu a schimbat nimic! Preţul apei şi canalizării va creşte la Lugoj

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Iarna e ca vara! Lugojenii se plâng că nu au apă la etajele superioare. Explicaţiile Meridianului!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Ambulanţa Lugoj, două ture pe noapte pentru a-i ajuta pe oamenii străzii rămaşi în ger

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017

FOTO! Apa de la robinetele din Lugoj, murdară şi de nebăut, deşi primăria o recomandă ca bună de consum

Gabriel Iosa10 ianuarie 2017

Bilanţ la CPU Lugoj! Câţi pacienţi au decedat la Urgenţe, la spitalul lugojean

Gabriel Iosa6 ianuarie 2017

Lugojenii participă la slujba de Bobotează! Sute de litri de agheasmă, pregătite pentru credincioşi

Gabriel Iosa6 ianuarie 2017

Se distribuie invitațiile la Revelionul Seniorilor

Daniel Groza4 ianuarie 2017

O fetiţă din Timiş a murit din cauza rujeolei. Ministerul Sănătăţii cere părinţilor să imunizeze copiii

Daniel Groza29 decembrie 2016

Ambulanţele au circulat non-stop de Crăciun la Lugoj! Record de apeluri la 112 în seara de Ajun

Gabriel Iosa27 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: