Cetateanul Lugoj

Social

Hella achiziţionează pentru spitalul din Lugoj, aparatură ultramodernă

Hella achiziţionează pentru spitalul din Lugoj, aparatură ultramodernă

Cetateanul Lugoj

Dotarea cu aparatură este una dintre prioritățile oricărui spital din țară, în vremuri în care existența unităților depinde exclusiv de adresabilitatea pacienților, iar un aparat modern ar putea să aducă pacienții cu sutele în abulatorii și ca internați.

O ocazie deosebită s-a ivit în aceste zile pentru Spitalul ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj în urma unei discuții cu reprezentanții Hella România, întâlnire care s-a materializat într-o colaborare concretă.

Compartimentul de Gastroenterologie al spitalului va beneficia de un videogastroscop ultramodern în valoare de aproximativ 10.000 de euro pentru care fabrica Hella va suporta întregul cost.

Documentele vor fi demarate foarte rapid, iar contractul va fi semnat în această săptămână, urmând ca spitalul să primească banii săptămâna viitoare. În contract va exista totuși o clauză cu solicitări de monitorizare a achiziției de către sponsor. Spitalul va trebui să facă dovada achiziției, factura, garanția și celelalte documente.

Aparatul va fi extrem de util, mai ales că cel vechi era stricat, iar reparația ar fi costat câteva mii de euro. Medicul grec ce coordonează compartimentul Gastroenterologie ne-a explicat că cel mai mare avantaj pentru pacienți este că în cazul unei hemoragii interne aceasta va putea fi tratată și la Lugoj, scurtând astfel cu aproape o oră timpul de intervenție, în măsura în care în prezent pacienții cu astfel de urgențe trebuie transportați la Timișoara.

”Este un aparat medical care permite explorarea tubului digestiv superior, începând cu cavitatea bucală, esofag, stomac, până la prima parte a intestinului subțire și ne permite și să punem un diagnostic (adică să descoperim o boală din sfera digestivă), precum și intervenția terapeutică la hemoragii active. În ultimii patru ani în spital s-au efectuat peste 3.000 de gastroscopii, am avut un gastroscop care însă s-a defectat lunile trecute. Acest nou videogastroscop va rozolva o problemă mare a zonei noastre fiindcă toate urgențele din sfera digestivă, hemoragii interne, merg la Timișoara și se pierde timp prețios și se pierd pacienți din zonă. Aparatul este foarte performant, îndeplinește toate condițiile”, ne-a declarat Dimitris Koukoulas care are patru ani de când deservește pacienții zonei Lugoj.

În ultimii ani spitalul s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri cu patologie gastrointestinală(ulcere, cancere digestive, hemoragii digestive), numărul externărilor efectuate în perioada 2012-2015 fiind de 1515 pacienți. Compartimentul Gastroenterologie funcționează în cadrul Secției Interne cu 10 paturi.

Începând de la toamnă Hella va sponsoriza și secția de Pediatrie din spital, însă nu s-a stabilit concret în ce formă.

În ultima perioadă, spitalul s-a bucurat destul de mult de ajutor venit pe diferite paliere, fie de la persoane fizice, fie de la asociații sau societăți importante pe plan internațional. ”Ultimele ajutoare consistente au venit prin reabilitarea celor patru saloane de la Chirurgie, ecograful 3D luat în partenertiat cu Jena (20.000 de euro sponsorizare și 22.000 de euro din partea Lugojului), lenjerie 120 perechi de la Jena și materiale sanitare și obiecte de inventar de la Clubul Rotary”, ne-a relatat directorul Florin Voichescu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

rujeola

Rujeola continuă să dea bătăi de cap timișenilor. Au fost confirmate peste 90 de cazuri

Iasmina Olariu20 octombrie 2016
perne-lugojul-pedaleaza-06

Mişcarea ciclistă a Lugojului, în pană de voluntari pentru a organiza noi ture prin oraş

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
card

Persoanele cu handicap din județul Timiş pot depune cereri pentru eliberarea cardului european pentru dizabilitate

Iasmina Olariu19 octombrie 2016
bila

S-a rezolvat problema tânărului care trăiește în cort. Primăria îi dă o cameră la spital!

Daniel Groza18 octombrie 2016
incalzire

Începe distribuirea cererilor pentru ajutorul de încălzire. Vezi ce condiții trebuie să îndeplinești

Iasmina Olariu17 octombrie 2016
bila

Lugojenii au sărit în ajutorul tânărului bolnav care trăiește în cort la marginea orașului. Primarul promite că va căuta o soluție!

Daniel Groza14 octombrie 2016
cjas-timis-casa-de-asigurari-de-sanatate-13-700x336

Program modificat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
afis

Copii din două centre de ocrotire din Lugoj participă la Festivalul „Praf de stele” de la Timișoara

Iasmina Olariu13 octombrie 2016
rendo

Destinul uimitor al unui tânăr crescut într-un orfelinat din Lugoj. Cunoașterea limbii engleze i-a schimbat viața

Daniel Dancea13 octombrie 2016
cjas-timis-casa-de-asigurari-de-sanatate-13-700x336

Modificare de ultimă oră! Elevii nu mai au nevoie de adeverințe de la CJAS pentru a dovedi calitatea de asigurat

Iasmina Olariu13 octombrie 2016
orchestra-bcb-harul

Sărbătoare mare la Biserica „Harul”. Se împlinesc 70 de ani de la înfiinţarea orchestrei

Cetateanul12 octombrie 2016
tratament

Casa de Pensii distribuie aproape 50 de bilete de tratament pentru luna octombrie. Vezi în ce staţiuni!

Iasmina Olariu11 octombrie 2016