Actualitate

Hoții fac pagube de mii de euro șoferilor din Lugoj

Hoții fac pagube de mii de euro șoferilor din Lugoj

Autoliv

Primele şase luni ale lui 2016 s-au lăsat cu dosare penale pentru lugojenii care, încercând să mai facă un ban din activităţi mai puţin legale, au căzut pe mâna poliţiei după ce au furat casetofoane auto, telefoane, portofele sau biciclete. Chiar dacă în unele privinţe, statistica faţă de anii trecuţi s-a îmbunătăţit, în cazul bicicletelor de exemplu situaţia rămâne neschimbată, Lugojul fiind în continuare un loc preferat al hoţilor pentru sustragerea vehiculelor pe două roţi.

Nicio maşină furată

Nicio maşină şi niciun moped nu au fost furate în primele şase luni ale anului, au specificat poliţiştii. Totuşi, chiar dacă nu au rămas fără autovehicule, şoferii s-au trezit cu maşinile sparte, hoţii plecând acasă cu bunuri în valoare de mii de lei.

„Am lăsat maşina deschisă pentru două minute, cât am intrat până la un prieten să îi las un stick de memorie. Când am venit înapoi, nu mai aveam geacă şi telefon, pe care le lăsasem pe scaunul din dreapta. Era trei după-masa, plin de lume pe stradă, nu mă gândeam că se poate întâmpla aşa ceva”, ne-a declarat Adrian D. din Lugoj.

În total, în perioada 1 ianuarie – 31 iunie 2016, 15 maşini au fost sparte pe raza municipiului, din care s-au furat diferite bunuri, portofele, haine, dar şi un radio-CD într-unul dintre cazuri.

„În majoritatea cazurilor, autorii ar fi profitat de faptul că autoturismele nu erau asigurate sau persoanele vătămate ar fi lăsat la vedere bunuri de valoare”, au explicat poliţiştii.

Bicicletele, favoritele hoţilor

Chiar dacă nu au reuşit să fure nicio maşină până la mijloc de an, hoţii nu au fost la fel de „leneşi” în privinţa bicicletelor. La nivelul oraşului, în perioada menţionată au avut loc 15 furturi de biciclete, majoritatea faptelor fiind comise prin tăierea sistemului de asigurare. Cea mai mare lovitură au dat-o trei minori care de-abia îşi făcuseră buletine.

„În cursul lunii ianuarie, trei minori, toţi cu vârstă de 15 ani, ar fi sustras patru biciclete din scara unui imobil situat pe raza municipiului Lugoj, profitând de faptul că acestea nu se aflau asigurate. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale”, au precizat reprezentanţii IPJ Timiş pentru Cetăţeanul.

Poliţiştii fac mai multe recomandări şoferilor şi conducătorilor de mopede sau biciclete, pentru a evita orice evenimente neplăcute. În cazul şoferilor, aceştia sunt sfătuiţi să nu-şi lase niciodată maşinile descuiate, chiar dacă vor reveni la autovehicule în câteva minute. De asemenea, pentru a nu atrage hoţii, şoferii sunt îndemnaţi să nu lase la vedere obiecte ce ar putea fi sustrase uşor şi valorificate imediat, cum ar fi telefoane mobile, laptopuri, portofele sau haine.

În cazul bicicliştilor, aceştia sunt sfătuiţi să îşi asigure vehiculele atunci când se îndepărtează de ele, iar când le depozitează peste noapte, să o facă într-un loc sigur, la care hoţii să nu aibă acces.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: