Actualitate

Hoții fac pagube de mii de euro șoferilor din Lugoj

Hoții fac pagube de mii de euro șoferilor din Lugoj

Cetateanul Lugoj

Primele şase luni ale lui 2016 s-au lăsat cu dosare penale pentru lugojenii care, încercând să mai facă un ban din activităţi mai puţin legale, au căzut pe mâna poliţiei după ce au furat casetofoane auto, telefoane, portofele sau biciclete. Chiar dacă în unele privinţe, statistica faţă de anii trecuţi s-a îmbunătăţit, în cazul bicicletelor de exemplu situaţia rămâne neschimbată, Lugojul fiind în continuare un loc preferat al hoţilor pentru sustragerea vehiculelor pe două roţi.

Nicio maşină furată

Nicio maşină şi niciun moped nu au fost furate în primele şase luni ale anului, au specificat poliţiştii. Totuşi, chiar dacă nu au rămas fără autovehicule, şoferii s-au trezit cu maşinile sparte, hoţii plecând acasă cu bunuri în valoare de mii de lei.

„Am lăsat maşina deschisă pentru două minute, cât am intrat până la un prieten să îi las un stick de memorie. Când am venit înapoi, nu mai aveam geacă şi telefon, pe care le lăsasem pe scaunul din dreapta. Era trei după-masa, plin de lume pe stradă, nu mă gândeam că se poate întâmpla aşa ceva”, ne-a declarat Adrian D. din Lugoj.

În total, în perioada 1 ianuarie – 31 iunie 2016, 15 maşini au fost sparte pe raza municipiului, din care s-au furat diferite bunuri, portofele, haine, dar şi un radio-CD într-unul dintre cazuri.

„În majoritatea cazurilor, autorii ar fi profitat de faptul că autoturismele nu erau asigurate sau persoanele vătămate ar fi lăsat la vedere bunuri de valoare”, au explicat poliţiştii.

Bicicletele, favoritele hoţilor

Chiar dacă nu au reuşit să fure nicio maşină până la mijloc de an, hoţii nu au fost la fel de „leneşi” în privinţa bicicletelor. La nivelul oraşului, în perioada menţionată au avut loc 15 furturi de biciclete, majoritatea faptelor fiind comise prin tăierea sistemului de asigurare. Cea mai mare lovitură au dat-o trei minori care de-abia îşi făcuseră buletine.

„În cursul lunii ianuarie, trei minori, toţi cu vârstă de 15 ani, ar fi sustras patru biciclete din scara unui imobil situat pe raza municipiului Lugoj, profitând de faptul că acestea nu se aflau asigurate. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale”, au precizat reprezentanţii IPJ Timiş pentru Cetăţeanul.

Poliţiştii fac mai multe recomandări şoferilor şi conducătorilor de mopede sau biciclete, pentru a evita orice evenimente neplăcute. În cazul şoferilor, aceştia sunt sfătuiţi să nu-şi lase niciodată maşinile descuiate, chiar dacă vor reveni la autovehicule în câteva minute. De asemenea, pentru a nu atrage hoţii, şoferii sunt îndemnaţi să nu lase la vedere obiecte ce ar putea fi sustrase uşor şi valorificate imediat, cum ar fi telefoane mobile, laptopuri, portofele sau haine.

În cazul bicicliştilor, aceştia sunt sfătuiţi să îşi asigure vehiculele atunci când se îndepărtează de ele, iar când le depozitează peste noapte, să o facă într-un loc sigur, la care hoţii să nu aibă acces.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: