Autoliv Lugoj

Actualitate

Hoții fac pagube de mii de euro șoferilor din Lugoj

Hoții fac pagube de mii de euro șoferilor din Lugoj

Business Strategist

Primele şase luni ale lui 2016 s-au lăsat cu dosare penale pentru lugojenii care, încercând să mai facă un ban din activităţi mai puţin legale, au căzut pe mâna poliţiei după ce au furat casetofoane auto, telefoane, portofele sau biciclete. Chiar dacă în unele privinţe, statistica faţă de anii trecuţi s-a îmbunătăţit, în cazul bicicletelor de exemplu situaţia rămâne neschimbată, Lugojul fiind în continuare un loc preferat al hoţilor pentru sustragerea vehiculelor pe două roţi.

Nicio maşină furată

Nicio maşină şi niciun moped nu au fost furate în primele şase luni ale anului, au specificat poliţiştii. Totuşi, chiar dacă nu au rămas fără autovehicule, şoferii s-au trezit cu maşinile sparte, hoţii plecând acasă cu bunuri în valoare de mii de lei.

„Am lăsat maşina deschisă pentru două minute, cât am intrat până la un prieten să îi las un stick de memorie. Când am venit înapoi, nu mai aveam geacă şi telefon, pe care le lăsasem pe scaunul din dreapta. Era trei după-masa, plin de lume pe stradă, nu mă gândeam că se poate întâmpla aşa ceva”, ne-a declarat Adrian D. din Lugoj.

În total, în perioada 1 ianuarie – 31 iunie 2016, 15 maşini au fost sparte pe raza municipiului, din care s-au furat diferite bunuri, portofele, haine, dar şi un radio-CD într-unul dintre cazuri.

„În majoritatea cazurilor, autorii ar fi profitat de faptul că autoturismele nu erau asigurate sau persoanele vătămate ar fi lăsat la vedere bunuri de valoare”, au explicat poliţiştii.

Bicicletele, favoritele hoţilor

Chiar dacă nu au reuşit să fure nicio maşină până la mijloc de an, hoţii nu au fost la fel de „leneşi” în privinţa bicicletelor. La nivelul oraşului, în perioada menţionată au avut loc 15 furturi de biciclete, majoritatea faptelor fiind comise prin tăierea sistemului de asigurare. Cea mai mare lovitură au dat-o trei minori care de-abia îşi făcuseră buletine.

„În cursul lunii ianuarie, trei minori, toţi cu vârstă de 15 ani, ar fi sustras patru biciclete din scara unui imobil situat pe raza municipiului Lugoj, profitând de faptul că acestea nu se aflau asigurate. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale”, au precizat reprezentanţii IPJ Timiş pentru Cetăţeanul.

Poliţiştii fac mai multe recomandări şoferilor şi conducătorilor de mopede sau biciclete, pentru a evita orice evenimente neplăcute. În cazul şoferilor, aceştia sunt sfătuiţi să nu-şi lase niciodată maşinile descuiate, chiar dacă vor reveni la autovehicule în câteva minute. De asemenea, pentru a nu atrage hoţii, şoferii sunt îndemnaţi să nu lase la vedere obiecte ce ar putea fi sustrase uşor şi valorificate imediat, cum ar fi telefoane mobile, laptopuri, portofele sau haine.

În cazul bicicliştilor, aceştia sunt sfătuiţi să îşi asigure vehiculele atunci când se îndepărtează de ele, iar când le depozitează peste noapte, să o facă într-un loc sigur, la care hoţii să nu aibă acces.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Filme pe toate gustuile la Cinema Bela Lugosi, în weekend şi joia viitoare

Gabriel Iosa27 martie 2017

Un polițist din Lugoj care a lovit în mafia contrabandiștilor de țigări, în toptul celor mai buni polițiști din România

Gabriel Iosa27 martie 2017

INEDIT! La Lugoj poţi mânca Choco Kebab, un desert cu de toate după care îţi lasă gura apă

Gabriel Iosa27 martie 2017

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017
%d blogeri au apreciat: