Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Hoții fac pagube de mii de euro șoferilor din Lugoj

Hoții fac pagube de mii de euro șoferilor din Lugoj

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Primele şase luni ale lui 2016 s-au lăsat cu dosare penale pentru lugojenii care, încercând să mai facă un ban din activităţi mai puţin legale, au căzut pe mâna poliţiei după ce au furat casetofoane auto, telefoane, portofele sau biciclete. Chiar dacă în unele privinţe, statistica faţă de anii trecuţi s-a îmbunătăţit, în cazul bicicletelor de exemplu situaţia rămâne neschimbată, Lugojul fiind în continuare un loc preferat al hoţilor pentru sustragerea vehiculelor pe două roţi.

Nicio maşină furată

Nicio maşină şi niciun moped nu au fost furate în primele şase luni ale anului, au specificat poliţiştii. Totuşi, chiar dacă nu au rămas fără autovehicule, şoferii s-au trezit cu maşinile sparte, hoţii plecând acasă cu bunuri în valoare de mii de lei.

„Am lăsat maşina deschisă pentru două minute, cât am intrat până la un prieten să îi las un stick de memorie. Când am venit înapoi, nu mai aveam geacă şi telefon, pe care le lăsasem pe scaunul din dreapta. Era trei după-masa, plin de lume pe stradă, nu mă gândeam că se poate întâmpla aşa ceva”, ne-a declarat Adrian D. din Lugoj.

În total, în perioada 1 ianuarie – 31 iunie 2016, 15 maşini au fost sparte pe raza municipiului, din care s-au furat diferite bunuri, portofele, haine, dar şi un radio-CD într-unul dintre cazuri.

„În majoritatea cazurilor, autorii ar fi profitat de faptul că autoturismele nu erau asigurate sau persoanele vătămate ar fi lăsat la vedere bunuri de valoare”, au explicat poliţiştii.

Bicicletele, favoritele hoţilor

Chiar dacă nu au reuşit să fure nicio maşină până la mijloc de an, hoţii nu au fost la fel de „leneşi” în privinţa bicicletelor. La nivelul oraşului, în perioada menţionată au avut loc 15 furturi de biciclete, majoritatea faptelor fiind comise prin tăierea sistemului de asigurare. Cea mai mare lovitură au dat-o trei minori care de-abia îşi făcuseră buletine.

„În cursul lunii ianuarie, trei minori, toţi cu vârstă de 15 ani, ar fi sustras patru biciclete din scara unui imobil situat pe raza municipiului Lugoj, profitând de faptul că acestea nu se aflau asigurate. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale”, au precizat reprezentanţii IPJ Timiş pentru Cetăţeanul.

Poliţiştii fac mai multe recomandări şoferilor şi conducătorilor de mopede sau biciclete, pentru a evita orice evenimente neplăcute. În cazul şoferilor, aceştia sunt sfătuiţi să nu-şi lase niciodată maşinile descuiate, chiar dacă vor reveni la autovehicule în câteva minute. De asemenea, pentru a nu atrage hoţii, şoferii sunt îndemnaţi să nu lase la vedere obiecte ce ar putea fi sustrase uşor şi valorificate imediat, cum ar fi telefoane mobile, laptopuri, portofele sau haine.

În cazul bicicliştilor, aceştia sunt sfătuiţi să îşi asigure vehiculele atunci când se îndepărtează de ele, iar când le depozitează peste noapte, să o facă într-un loc sigur, la care hoţii să nu aibă acces.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

3

Prezervativ folosit găsit în baia Şcolii Creştine „Harul” din Lugoj de o mămică! Femeia a pus poza pe Facebook

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016