Hrana pentru patrupezi: bunăstarea și fericirea necuvântătorilor noștri prieteni!

0

Dacă ai avut un tovarăș canin alături de tine o perioadă de timp, cu siguranță îți dorești să îi oferi cea mai excelentă îngrijire, pentru ca el să se bucure de o viață lungă și plină de bucurii alături de tine! De la bun început, pe lângă afecțiunea și atenția ta, este esențial să îi oferi vizite regulate la medicul veterinar, astfel încât el să primească toate vaccinurile necesare pentru a menține sănătatea sa în cea mai bună formă.

De asemenea, alături de dragoste, atenție și consultațiile periodice la medicul veterinar, nu trebuie să subestimezi importanța unei alimentații sănătoase pentru companionul tău cu blană. Află din rândurile următoare tot ceea ce trebuie sa cunosti despre cea mai buna mancare pentru caini!

 

Ce opțiuni de mancare pentru caini poți avea?

Este de o importanță deosebită să eviți cu desăvârșire să împarți hrana ta cu cățelul, deoarece aceasta nu este deloc benefică pentru sănătatea lui. Câinii care primesc în mod regulat porții din mâncarea umană a stăpânilor lor se pot confrunta cu reacții alergice sau chiar cu afecțiuni mai serioase. Prin urmare, este esențial să știi că există varianta să alegi mâncare specială pentru câini, fie că vorbim de variante umede sau uscate.

 

Cum să selectezi hrana adecvată pentru prietenul tău canin?

Pentru alegerea corectă a hranei pentru cățelul tău, începe prin a lua în considerare vârsta, rasa, greutatea și starea de sănătate a lui, asigurându-te că îi oferi cea mai bună grijă posibilă. Indiferent dacă optezi pentru hrana umedă sau uscată, aceasta este împărțită în trei categorii în funcție de vârstă:

  • hrana pentru juniori: adresată cățeilor cu vârsta de până la un an, care se află în perioada de creștere și au nevoie de aport suplimentar de vitamine și nutrienți pentru a se dezvolta armonios și sănătos;
  • hrana pentru adulți: destinată cățeilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 7 ani, aceasta furnizează nutrienții esențiali pentru menținerea sănătății și vitalității lor;
  • hrana pentru seniori: special creată pentru câinii în vârstă de peste 7 ani, această categorie de hrană conține cantități sporite de vitamine și minerale, contribuind la menținerea bunăstării lor chiar și în etapele mai mature ale vieții.

 

Cum să îți hrănești corect câinele?

Fie că alegi hrana uscată sau hrana umedă, sau chiar alegi să alternezi între cele două tipuri de alimente special formulate pentru câini, este foarte important să hrănești câinele în mod corespunzător.

Dacă te întrebi ce înseamnă acest lucru, trebuie să ai în vedere că la vârsta adultă, prietenul tău blănos ar trebui să primească 1-2 mese pe zi, având posibilitatea de a savura și o gustare între mese. Însă nu este recomandat să îi lași mâncarea la dispoziție tot timpul, deoarece dacă este o fire gurmandă, câinele poate să acumuleze kilograme în plus și să se confrunte cu probleme grave de sănătate. Prin urmare, este esențial să îi oferi porții adecvate de hrană, ținând cont de vârsta, rasă și greutatea sa.

 

Cum trebuie depozitată hrana?

În funcție de tipul de mâncare ales, trebuie să fii conștient că acestea necesită modalități diferite de depozitare. Hrana uscată poate fi păstrată în ambalajul original, bine închis, într-un loc răcoros și uscat. În schimb, hrana umedă necesită mai multă atenție după ce a fost desfăcută. Ea trebuie depozitată în frigider și nu trebuie lăsată acolo pentru prea mult timp. Prin urmare, asigură-te că o oferi câinelui la următoarea masă, având în vedere că este important să o scoți din frigider cu puțin timp înainte, astfel încât să atingă o temperatură optimă!

 

Pe NovaFood.ro, ai oportunitatea să comanzi mâncare pentru câini și pisici direct din confortul căminului tău, începând de la hrana uscată și umedă până la conserve caini: https://www.novafood.ro/conserve-premium-caini/! Alege cu încredere să te bucuri de livrare gratuită pentru comenzile ce depășesc valoarea de 250RON! Explorează detaliile de contact furnizate mai jos și selectează mâncarea de cea mai înaltă calitate pentru tovarășul tău blănos!

 

Date de contact:

E-mail:suport@novafood.ro

Telefon:  +40 724 239 215

 

Citește și