Hunedoara: Complexul Aqualand şi Cetatea Deva au adus aproape 4 milioane de lei la bugetul local

0

Complexul de piscine acoperite Aqualand Deva şi Cetatea Deva, ambele administrate de Primăria Deva, au adus anul trecut la bugetul local încasări de aproape 4 milioane de lei, două treimi din aceşti bani reprezentând contravaloarea biletelor vândute la telecabina care urcă spre monumentul istoric.

„În anul care a trecut Cetatea Deva a fost vizitată de 176.161 de turişti, care au utilizat telecabina. Monumentul istoric a adus la bugetul local al municipiului Deva suma de 2,64 milioane lei. De facilităţile complexului acvatic au beneficiat peste 45.000 de persoane, iar încasările s-au ridicat la 1,35 milioane lei”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Dana Golea.

Complexul Aqualand Deva a fost în topul preferinţelor celor care au dorit să se relaxeze în perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, 6.000 de persoane petrecându-şi orele libere la înot, saună sau la salina artificială.

Cetatea Deva a fost vizitată în perioada 24 decembrie 2019-7 ianuarie 2020 de peste 3.100 de turişti, care au preferat să urce cu telecabina.

Astfel, în perioada sărbătorilor de iarnă, Complexul Aqualand a dus la bugetul local încasări de aproape 180.000 de lei, iar Cetatea Deva peste 53.000 de lei.

Sursa foto: hunedoaramea.ro

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și