Iaşi: Medicii au efectuat o prelevare de organe de la un băiat de 15 ani aflat în moarte cerebrală

0

Medicii au efectuat luni, la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, o prelevare de organe de la un copil de 15 ani, din judeţul Galaţi, aflat în moarte cerebrală.

Coordonatoarea Centrului Regional de Transplant din Iaşi, Raluca Neagu, a declarat pentru AGERPRES că donatorul suferise un anevrism cerebral rupt.

„Prelevarea a fost efectuată la Spitalul de Neurochirurgie ‘Prof. Dr. Nicolae Oblu’ din Iaşi. La Spitalul ‘Sf. Spiridon’ se efectuează o intervenţie de transplant de ficat, iar la Spitalul ‘Dr. C.I. Parhon’, de rinichi. Un echipaj medical s-a deplasat cu elicopterul SMURD la Târgu Mureş, unde, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, va fi transplantat cordul. Plămânii vor fi transplantaţi la Spitalul Clinic ‘Sf. Maria’ din Bucureşti. Mulţumim familiei donatorului. Avem un profund respect pentru gestul făcut. Nimeni nu îşi doreşte să treacă printr-o astfel de dramă, dar gândul că alte cinci persoane vor trăi de pe urma gestului făcut este înălţător”, a spus Raluca Neagu.

Sursa: News24.ro.

Citește și