IBM creează venituri din cloud de două cifre; spun clienții amânând unele proiecte

0

International Business Machines Corp IBM.N a depășit luni estimările din Wall Street pentru veniturile trimestriale, susținute de cererea mai mare pentru serviciile sale cloud, o afacere pe care mizează în viitor, în timp ce se pregătește să desprindă una dintre unitățile sale vechi.

Acțiunile IBM, totuși, au scăzut cu 3% după ce compania a rămas departe de a emite o prognoză pentru trimestrul actual, invocând incertitudinea cu privire la o redresare economică globală din cauza pandemiei COVID-19.

„Prioritățile pe termen scurt ale clienților continuă să includă stabilitatea operațională, flexibilitatea și păstrarea numerarului, care tinde să favorizeze (cheltuielile de funcționare) peste (cheltuielile de capital)”, a spus directorul financiar James Kavanaugh.

„Acest lucru are ca rezultat unele întârzieri ale proiectului și amânări de cumpărare.”

Veniturile din afacerea cloud, condusă anterior de directorul executiv Arvind Krishna, au crescut cu 19% la 6 miliarde de dolari în al treilea trimestru, compensând slăbiciunea multor alte companii.

Impulsul din afacerea cloud subliniază în continuare mișcarea IBM de a se concentra pe soluțiile sale cloud hibride deschise cu marjă ridicată și soluțiile AI, care împreună reprezintă mai mult de jumătate din veniturile sale recurente, prin renunțarea la unitatea sa de servicii de infrastructură IT.

„Clienții continuă să echilibreze provocările pe termen scurt și oportunitățile de transformare … Mai multe dintre conversațiile mele cu CEO-urile sunt despre modul în care devin afaceri digitale”, a spus Krishna într-un apel post-câștig.

Veniturile totale ale IBM au scăzut cu 2,6% la 17,56 miliarde de dolari în trimestrul raportat, dar au fost ușor peste estimările analiștilor de 17,54 miliarde de dolari, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Cu excepția impactului din dezinvestițiile valutare și de afaceri, vânzările au scăzut cu 3,1%.

Segmentul global de servicii tehnologice, cea mai mare unitate IBM care se adresează unora dintre cele mai mari centre de date din lume, a raportat o scădere cu 4% a veniturilor la 6,5 ​​miliarde de dolari.

Cu excepția articolelor, compania a câștigat 2,58 USD pe acțiune, ceea ce a fost în conformitate cu estimările analiștilor.

Citeste continuarea IBM creează venituri din cloud de două cifre; spun clienții amânând unele proiecte

Citește și