Actualitate

Iepurii uriaşi ai unui lugojean expuşi pe un site de specialitate

Iepurii uriaşi ai unui lugojean expuşi pe un site de specialitate

Cetateanul Lugoj

Lugojeanul Lucian Onujec a deschis de curând un site, www.UriaşulGerman.Ro, în care şi-a expus iepurii uriaşi pe care îi creşte. Site-ul este în construcţie din luna octombrie a anului trecut, însă dinadins a vrut ca acesta să fie finalizat înaintea sărbătorilor de Paşte.

În momentul de faţă, crescătorul deţine peste 20 de exemplare de iepuri adulţi şi tineret.

„Am vândut peste o sută de pui din ianuarie până acum şi ar mai fi loc dacă aş avea. Deja am cea mai mare crescătorie de iepuri uriaşi din ţară, iar rezultatele sunt pe măsură. Am cumpărat numele de ‘’Uriaşul German”, pe care nu îl are nimeni din România şi am vrut să se vadă iepurii ce îi deţin”, a declarant Lucian Onujec, crescător de iepuri.

În ceea ce priveşte preţul unui exemplar, un pui de trei-patru luni, cu o greutate de până la cinci kg costă pâna în 50 de euro, iar costul unui iepure adult, de peste nouă kg, variază între 150 şi 300 de euro.

Expoziţia Europeană din Franţa, cea mai mare realizare

Lucian Onujec este membru al Asociaţiei Fauna Banat Lugoj din anul 2006, iar pasiunea pentru iepuri o are încă din copilărie. A participat la foarte multe expoziţii naţionale şi internaţionale, obţinând patru titluri de campion naţional, în competiţiile de la Sînicolau, Galaţi, Cluj şi Lugoj. Pe plan extern se mândreşte cu trei prezenţe la Campionatul European, la Nitra în 2009, unde a obţinut 94 de puncte, la Leipzing în 2012, unde a acumulat 95 de puncte şi la Metz, în Franţa în 2015, unde a adunat 96,5 puncte.

“Cea mai importantă realizare pentru mine a fost participarea de anul trecut la Expoziţia Europeană de la Metz, unde am fost la aproape un punct diferenţă de campionul european”, a mărturisit crescătorul.

Creşterea iepurilor uriaşi este o îndeltnicire care nu stă la îndemâna oricui. Pentru a forma exemplare demne de întrecerile naţionale şi continentale nu este suficientă doar o investiţie mare, ci contează foarte mult priceperea crescătorului.

“Este destul de complicat, nu poate oricine să crească iepuri uriaşi, deoarece trebuie să deţii anumite cunoştinţe veterinare, în alimentaţie şi reproducere. Contează foarte mult priceperea crescătorului şi cuştile în care aceştia sunt ţinuţi. Acestea trebuie să fie destul de mari, cu compartimente de fătare. În ţară sunt foarte mulţi care au deschis hale de ultimă generaţie, în care au investit sume mari de bani, iar rezultatele nu sunt pe măsură pentru că nu se pricep”, a precizat Lucian Onujec.

Următoarea expoziţie naţională pentru care crescătorul lugojean se pregăteşte este cea de la Caransebeş, care va avea loc în luna decembrie a acestui an, iar pe plan continental, Campionatul European care va avea loc în anul 2018 în Danemarca, întrucât întrecerea continentală se desfăşoară o dată la trei ani.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. vasile

    18 aprilie 2016 at 10:26

    spitalul,pompierii,centura ,podurile , etc.nu se vad.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016