Implementarea proiectului benzilor dedicate transportului public

0

Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru contractarea serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică a benzilor dedicate transportului public, proiect în valoare de peste 350.000 de lei, care vizează restricţionarea circulaţiei autoturismelor şi promovarea transportului public ecologic.

Conform unei informări transmisă, miercuri, de Biroul de presă al Primăriei, proiectul îşi propune amenajarea, pe trei trasee, în lungime de 16,26 km, a unor benzi dedicate în exclusivitate transportului în comun.

„Este un proiect important pentru ceea ce înseamnă mobilitate în municipiul Braşov şi, implicit, pentru programul nostru de reducere a poluării prin transformarea transportului public în principalul sistem de transport din oraşul nostru. (…) Astfel, sper să ajungem în situaţia în care cei care merg cu transportul în comun să ajungă cel puţin la fel de repede ca aceia care utilizează autoturismul propriu, dar cu costuri mult mai mici. Sperăm ca, prin toate aceste măsuri care vizează transportul în comun, de la modernizarea parcului auto şi achiziţia de troleibuze şi autobuze electrice, până la benzi dedicate şi construirea de park&ride-uri, acest tip de transport să devină principalul mijloc de mobilitate în interiorul oraşului şi, implicit, să reducem poluarea produsă de circulaţia autovehiculelor, care reprezintă unul dintre factorii determinanţi ai scăderii calităţii aerului’, a declarat primarul George Scripcaru, conform informării citate.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 18 mai, iar cel de depunere a documentaţiilor – 100 de zile.

Sursa: News24.ro.

Citește și