Importanţa intensificării şi diversificării cooperării cu Suedia la nivel economic

0

Secretarul de stat Iulia Matei a subliniat importanţa intensificării şi diversificării cooperării cu Suedia la nivel economic, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Iulia Matei, a primit-o în audienţă, luni, pe ambasadoarea Regatului Suediei în România, Therese Hyden, în vizită de curtoazie.

„Secretarul de stat Iulia Matei a transmis interesul de a impulsiona dialogul şi agenda de contacte politico-diplomatice în perioada imediat următoare. În egală măsură, partea română a subliniat importanţa intensificării şi diversificării cooperării la nivel economic şi sectorial pentru o mai bună valorificare a potenţialului de cooperare pe aceste aspecte între cele două state. În privinţa agendei europene, discuţiile au evidenţiat intenţia ambelor părţi pentru o cooperare mai structurată şi constantă în promovarea subiectelor de interes comun, discutate la nivelul Uniunii”, se arată în comunicatul MAE.

În context, cei doi interlocutori au abordat evoluţiile pe o serie de dosare europene, cu accent pe negocierile privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, Conferinţa privind Viitorul Europei, noile propuneri ale Comisiei Europene privind instituirea unui Mecanism pentru Tranziţie Echitabilă şi consolidarea rolului extern al UE, inclusiv în vecinătatea estică.

Totodată, cele două părţi au mai agreat menţinerea unui dialog activ pentru identificarea soluţiilor pe care România şi Suedia le apreciază adecvate în vederea avansării agendei europene, a adăugat MAE.

Sursa: News24.ro.

Citește și