În judeţul Giurgiu sunt pregătite 172 de locuri de carantină

0

Directorul executiv al DSP Giurgiu, Magdalena Mărcuţ, a declarat luni presei că în judeţul Giurgiu sunt pregătite 172 de locuri pentru carantină, dar nicio persoană nu a intrat până acum în carantină şi 61 de persoane sunt la domiciliu în autoizolare.

„Municipiul Giurgiu este oraş de frontieră şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea carantinei, în cazul în care persoane din zonele afectate ar intra în ţară pe la Giurgiu. Avem pregătite 172 de locuri de carantină pentru persoanele care ar sosi din zonele roşii în care au fost constatate îmbolnăviri cu coronavirus, dar până acum nu a intrat nimeni prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse din acele zone pentru că, oricum, acele zone sunt închise”, a declarat Magdalena Mărcuţ.

Ea spune că în judeţ sunt 61 de persoane în autoizolare şi acest lucru înseamnă că dacă o persoană a călătorit în zone cu îmbolnăviri confirmate de coronavirus şi s-a întors acasă a intrat în autoizolare atât acea persoană cât şi soţul sau soţia, după caz, copiii, părinţii sau alte rude care locuiesc la acelaşi domiciliu.

„Pentru cei aflaţi în autoizolare hrana, apa şi alte materiale necesare le sunt asigurate de către autorităţi. Am luat legătura cu toţi primarii din localităţile în care se află persoane în autoizolare şi au înţeles că trebuie să le asigure acestora cele necesare, vorbesc zilnic cu ei şi nu au fost semnalate situaţii de persoane care să nu fi primit apă, hrană sau alte produse necesare traiului”, a completat Magdalena Mărcuţ.

Sursa: News24.ro.

Citește și