Sport

În oraşul campioanelor olimpice nu există gimnastică feminină

În oraşul campioanelor olimpice nu există gimnastică feminină

Autoliv

Lugojul s-a înscris în conştiinţa naţională şi internaţională, prin artă, cultură şi sport. Rezultatele excepționale pe care, de-a lungul timpului, sportivii le-au obţinut în diverse competiţii, au adus bucurie şi mândrie locuitorilor oraşului, şi nu numai lor. Referindu-ne doar la gimnastică, nu putem să nu remarcăm, cu uimire şi tristeţe totodată, că în oraşul fetelor de aur – Alina Goreac, Lavinia Miloşovici – nu se mai regăseşte, în activitatea Clubului Sportiv Şcolar, disciplina gimnastică feminină. Cum oraşul are un real potenţial uman în această ramură sportivă, lumea se întreabă de ce, şi mai ales cine a curmat tradiţia practicării acestei discipline.

Dorin Horvath, directorul CSS Lugoj, spune că această disciplină nu este cuprinsă în planul de şcolarizare, iar această structură nu se poate modifica decât pe o altă notă de fundamentare, fiind necesară lichidarea altor discipline. Nu se poate mări la ora actuală, numărul de secţii, deoarece cifra de şcolarizare de 583 de copii este deja atinsă.
Ca să apară secţii noi, această cifră trebuie să crească, iar aceasta implică angajarea de noi cadre, adică înfiinţarea de noi posturi, care se poate face numai cu acordul Ministerului Învăţământului. Structura CSS este axată pe 8 discipline, dar cum până acum, foştii şi actualii conducători nu au fost preocupaţi de modificarea ei, se pare că la Lugoj, gimnastica feminină este lăsată să moară cu zile.

Am întrebat-o pe Alina Goreac, ce părere are despre situaţia gimnasticii feminine de la Lugoj. Dumneaei şi-a manifestat disponibilitatea de a antrena tinerele, din dragoste pentru oraş şi pentru tradiţia practicării acestei discipline, dar până în prezent, nimeni nu i-a solicitat sprijinul, aşa că dezinteresul nu este numai la nivel naţional, ci şi local.
Dacă cei care conduc destinele oraşului ar crea baza materială pentru desfăşurarea acestei discipline sportive, Alina Goreac s-ar dărui cu toată energia, talentul şi dragostea de care dispune.
Și fosta campioană olimpică, Lavinia Miloşovici s-a arătat foarte dezamăgită de ceea ce se întâmplă în oraşul ei natal.
,,Există un dezinteres total faţă de această disciplină. Au făcut o sală de sport care îmi poartă numele dar în care nu există aparatură pentru gimnastică. Chiar dacă ar exista tehnica necesară, ea nu s-ar putea fixa în pardoseală, pentru că aceasta presupune găurirea şi cimentarea şuruburilor în suprafaţa de joc. Anul trecut, au fost remarcaţi de către specialişti, în şcolile şi grădiniţele lugojene, un număr de peste 40 de copii talentaţi, care trebuiau să se prezinte la Timişoara, pentru a fi selecţionaţi. La data când a avut loc selecţia, niciun copil din Lugoj nu a fost prezent în capitala judeţului, pentru că responsabilii cu mobilizarea lor, nu i-au anunţat. Copiii aceştia au pierdut o bună şansă de afirmare, mai ales că ROMPETROL suporta toate cheltuielile pe durata şcolarizării, inclusiv transportul la domiciliu, la sfârşit de săptămână. M-a durut atitudinea celor de la Lugoj care au fost implicaţi în această acţiune. Nu vă mai spun că timişorenii s-au simţit juigniţi de lipsa de responsabilitate a colegilor lor”, a declarat pentru Cetățeanul Lavinia.
La Lugoj, soarta gimnasticii feminine este pecetluită. Viitoarele stele din gimnastica locală se sting înainte de a se naşte!

DAN TIMARU

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. ing Paraczki Mihai

    3 august 2015 at 12:40

    Aveti dreptate,nu este interes pentru promovarea valorilor in sport,cultura,se folosesc politicienii locali pentru imagine in alegeri.
    In curind la sectia germana se va preda numai in
    romina,cadrele didactice fac naveta pe banii lor,Dl Primar a uitat ca a muncit o viata in invatamint,arata mai bine sa organizeze baluri,revelioane,decit sa sprijine sportul,invatamintul si sanatatea.De vina suntem noi toti pentru ca nu ne spunem opinia,iar consilierii locali parca nici nu exista in Lugoj,nu le pasa de nimic .

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Ultima întâlnire a suporterilor lugojeni cu echipa de volei, în acest campionat

Cetateanul25 aprilie 2017

CSM Lugoj, duel acasă cu CSM Bucureşti. Lugojenii, aşteptaţi să-şi încurajeze favoritele

Daniel Groza10 aprilie 2017

Călin Dobra repune printre priorităţi pista de canotaj de 2 milioane de euro, de la Surduc

Daniel Groza7 aprilie 2017

Limanul se pregăteşte de o nouă ediţie Bike Race. Sunt aşteptaţi peste 500 de concurenţi, din toată ţara

Daniel Groza6 aprilie 2017

Lugojenii, aşteptaţi din nou la un meci tare de volei. Vine campioana!

Daniel Groza4 aprilie 2017

Lugojenii sunt aşteptaţi să le susţină pe fetele de la CSM, în meciul cu Dinamo Bucureşti

Daniel Groza28 martie 2017

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: