Autoliv Lugoj

Sport

În oraşul campioanelor olimpice nu există gimnastică feminină

În oraşul campioanelor olimpice nu există gimnastică feminină

Cetateanul Lugoj

Lugojul s-a înscris în conştiinţa naţională şi internaţională, prin artă, cultură şi sport. Rezultatele excepționale pe care, de-a lungul timpului, sportivii le-au obţinut în diverse competiţii, au adus bucurie şi mândrie locuitorilor oraşului, şi nu numai lor. Referindu-ne doar la gimnastică, nu putem să nu remarcăm, cu uimire şi tristeţe totodată, că în oraşul fetelor de aur – Alina Goreac, Lavinia Miloşovici – nu se mai regăseşte, în activitatea Clubului Sportiv Şcolar, disciplina gimnastică feminină. Cum oraşul are un real potenţial uman în această ramură sportivă, lumea se întreabă de ce, şi mai ales cine a curmat tradiţia practicării acestei discipline.

Dorin Horvath, directorul CSS Lugoj, spune că această disciplină nu este cuprinsă în planul de şcolarizare, iar această structură nu se poate modifica decât pe o altă notă de fundamentare, fiind necesară lichidarea altor discipline. Nu se poate mări la ora actuală, numărul de secţii, deoarece cifra de şcolarizare de 583 de copii este deja atinsă.
Ca să apară secţii noi, această cifră trebuie să crească, iar aceasta implică angajarea de noi cadre, adică înfiinţarea de noi posturi, care se poate face numai cu acordul Ministerului Învăţământului. Structura CSS este axată pe 8 discipline, dar cum până acum, foştii şi actualii conducători nu au fost preocupaţi de modificarea ei, se pare că la Lugoj, gimnastica feminină este lăsată să moară cu zile.

Am întrebat-o pe Alina Goreac, ce părere are despre situaţia gimnasticii feminine de la Lugoj. Dumneaei şi-a manifestat disponibilitatea de a antrena tinerele, din dragoste pentru oraş şi pentru tradiţia practicării acestei discipline, dar până în prezent, nimeni nu i-a solicitat sprijinul, aşa că dezinteresul nu este numai la nivel naţional, ci şi local.
Dacă cei care conduc destinele oraşului ar crea baza materială pentru desfăşurarea acestei discipline sportive, Alina Goreac s-ar dărui cu toată energia, talentul şi dragostea de care dispune.
Și fosta campioană olimpică, Lavinia Miloşovici s-a arătat foarte dezamăgită de ceea ce se întâmplă în oraşul ei natal.
,,Există un dezinteres total faţă de această disciplină. Au făcut o sală de sport care îmi poartă numele dar în care nu există aparatură pentru gimnastică. Chiar dacă ar exista tehnica necesară, ea nu s-ar putea fixa în pardoseală, pentru că aceasta presupune găurirea şi cimentarea şuruburilor în suprafaţa de joc. Anul trecut, au fost remarcaţi de către specialişti, în şcolile şi grădiniţele lugojene, un număr de peste 40 de copii talentaţi, care trebuiau să se prezinte la Timişoara, pentru a fi selecţionaţi. La data când a avut loc selecţia, niciun copil din Lugoj nu a fost prezent în capitala judeţului, pentru că responsabilii cu mobilizarea lor, nu i-au anunţat. Copiii aceştia au pierdut o bună şansă de afirmare, mai ales că ROMPETROL suporta toate cheltuielile pe durata şcolarizării, inclusiv transportul la domiciliu, la sfârşit de săptămână. M-a durut atitudinea celor de la Lugoj care au fost implicaţi în această acţiune. Nu vă mai spun că timişorenii s-au simţit juigniţi de lipsa de responsabilitate a colegilor lor”, a declarat pentru Cetățeanul Lavinia.
La Lugoj, soarta gimnasticii feminine este pecetluită. Viitoarele stele din gimnastica locală se sting înainte de a se naşte!

DAN TIMARU

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. ing Paraczki Mihai

    3 august 2015 at 12:40

    Aveti dreptate,nu este interes pentru promovarea valorilor in sport,cultura,se folosesc politicienii locali pentru imagine in alegeri.
    In curind la sectia germana se va preda numai in
    romina,cadrele didactice fac naveta pe banii lor,Dl Primar a uitat ca a muncit o viata in invatamint,arata mai bine sa organizeze baluri,revelioane,decit sa sprijine sportul,invatamintul si sanatatea.De vina suntem noi toti pentru ca nu ne spunem opinia,iar consilierii locali parca nici nu exista in Lugoj,nu le pasa de nimic .

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017

După ce au învins Şcolar Reşiţa, fotbaliştii de la CSM Lugoj vor să dea o replică pe măsură lui ASU Politehnica pe teren propriu

Alina Damian17 februarie 2017

Test important pe teren propriu pentru voleibalistele de la CSM Lugoj

Alina Damian16 februarie 2017

Georgiana Popa de la CSŞ Lugoj, convocată la lotul naţional de cadete

Alina Damian13 februarie 2017

Aur naţional pentru o atletă din Lugoj. Miruna Pricop s-a impus la pentatlon

Alina Damian13 februarie 2017

Sport și act caritabil! Turneul “Împreună pentru Ioji” continuă să adune zeci de pasionați ai fotbalului

Alina Damian12 februarie 2017

ASU Poli a întrerupt seria victoriilor din meciurile de pregătire ale lugojenilor

Alina Damian11 februarie 2017

Voleibalistele de la CSM Lugoj au obținut o victorie de moral la Craiova

Alina Damian11 februarie 2017

Victorii pe linie în meciurile de pregătire pentru fotbaliştii de la CSM Lugoj

Alina Damian10 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: