Sport

În oraşul campioanelor olimpice nu există gimnastică feminină

În oraşul campioanelor olimpice nu există gimnastică feminină

Cetateanul Lugoj

Lugojul s-a înscris în conştiinţa naţională şi internaţională, prin artă, cultură şi sport. Rezultatele excepționale pe care, de-a lungul timpului, sportivii le-au obţinut în diverse competiţii, au adus bucurie şi mândrie locuitorilor oraşului, şi nu numai lor. Referindu-ne doar la gimnastică, nu putem să nu remarcăm, cu uimire şi tristeţe totodată, că în oraşul fetelor de aur – Alina Goreac, Lavinia Miloşovici – nu se mai regăseşte, în activitatea Clubului Sportiv Şcolar, disciplina gimnastică feminină. Cum oraşul are un real potenţial uman în această ramură sportivă, lumea se întreabă de ce, şi mai ales cine a curmat tradiţia practicării acestei discipline.

Dorin Horvath, directorul CSS Lugoj, spune că această disciplină nu este cuprinsă în planul de şcolarizare, iar această structură nu se poate modifica decât pe o altă notă de fundamentare, fiind necesară lichidarea altor discipline. Nu se poate mări la ora actuală, numărul de secţii, deoarece cifra de şcolarizare de 583 de copii este deja atinsă.
Ca să apară secţii noi, această cifră trebuie să crească, iar aceasta implică angajarea de noi cadre, adică înfiinţarea de noi posturi, care se poate face numai cu acordul Ministerului Învăţământului. Structura CSS este axată pe 8 discipline, dar cum până acum, foştii şi actualii conducători nu au fost preocupaţi de modificarea ei, se pare că la Lugoj, gimnastica feminină este lăsată să moară cu zile.

Am întrebat-o pe Alina Goreac, ce părere are despre situaţia gimnasticii feminine de la Lugoj. Dumneaei şi-a manifestat disponibilitatea de a antrena tinerele, din dragoste pentru oraş şi pentru tradiţia practicării acestei discipline, dar până în prezent, nimeni nu i-a solicitat sprijinul, aşa că dezinteresul nu este numai la nivel naţional, ci şi local.
Dacă cei care conduc destinele oraşului ar crea baza materială pentru desfăşurarea acestei discipline sportive, Alina Goreac s-ar dărui cu toată energia, talentul şi dragostea de care dispune.
Și fosta campioană olimpică, Lavinia Miloşovici s-a arătat foarte dezamăgită de ceea ce se întâmplă în oraşul ei natal.
,,Există un dezinteres total faţă de această disciplină. Au făcut o sală de sport care îmi poartă numele dar în care nu există aparatură pentru gimnastică. Chiar dacă ar exista tehnica necesară, ea nu s-ar putea fixa în pardoseală, pentru că aceasta presupune găurirea şi cimentarea şuruburilor în suprafaţa de joc. Anul trecut, au fost remarcaţi de către specialişti, în şcolile şi grădiniţele lugojene, un număr de peste 40 de copii talentaţi, care trebuiau să se prezinte la Timişoara, pentru a fi selecţionaţi. La data când a avut loc selecţia, niciun copil din Lugoj nu a fost prezent în capitala judeţului, pentru că responsabilii cu mobilizarea lor, nu i-au anunţat. Copiii aceştia au pierdut o bună şansă de afirmare, mai ales că ROMPETROL suporta toate cheltuielile pe durata şcolarizării, inclusiv transportul la domiciliu, la sfârşit de săptămână. M-a durut atitudinea celor de la Lugoj care au fost implicaţi în această acţiune. Nu vă mai spun că timişorenii s-au simţit juigniţi de lipsa de responsabilitate a colegilor lor”, a declarat pentru Cetățeanul Lavinia.
La Lugoj, soarta gimnasticii feminine este pecetluită. Viitoarele stele din gimnastica locală se sting înainte de a se naşte!

DAN TIMARU

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. ing Paraczki Mihai

    3 august 2015 at 12:40

    Aveti dreptate,nu este interes pentru promovarea valorilor in sport,cultura,se folosesc politicienii locali pentru imagine in alegeri.
    In curind la sectia germana se va preda numai in
    romina,cadrele didactice fac naveta pe banii lor,Dl Primar a uitat ca a muncit o viata in invatamint,arata mai bine sa organizeze baluri,revelioane,decit sa sprijine sportul,invatamintul si sanatatea.De vina suntem noi toti pentru ca nu ne spunem opinia,iar consilierii locali parca nici nu exista in Lugoj,nu le pasa de nimic .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Foto! Şcoala Gimnazială Ştiuca va reprezenta zona Lugoj la faza judeţeană a Olimpiadei Sportului Şcolar, la fotbal

Alina Damian9 decembrie 2016

Boxerii lugojeni vor participa la “Cupa Revoluţiei”, o gală cu participare internaţională

Alina Damian8 decembrie 2016

Sportivii de la Moto Extrem Lugoj, premiaţi în cadrul unei gale la Arad pentru rezultatele obţinute în acest an

Alina Damian7 decembrie 2016

Gimnastica lugojeană a obţinut douăzeci şi trei de medalii în Serbia

Alina Damian6 decembrie 2016

Locul şase la finalul turului pentru voleibalistele de la CSM Lugoj după o victorie în Moldova

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Peste cincizeci de biciclişti au participat la ultima tură “Lugojul Pedalează” din acest an

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Voleibalistele junioare de la CSŞ Lugoj au început cu dreptul returul Campionatului Naţional

Alina Damian4 decembrie 2016

Victorie la scor pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II, care o plasează pe podium la finalul turului în Liga a IV-a Timiş

Alina Damian3 decembrie 2016

“Lugojul Pedalează” pentru ultima dată în acest an

Alina Damian3 decembrie 2016

Foto! Trei puncte pe teren propriu contra Medicinei Târgu Mureş pentru voleibalistele de la CSM Lugoj

Alina Damian1 decembrie 2016

Boxerii lugojeni au pierdut la puncte în Gala Internaţională de la Timişoara

Alina Damian29 noiembrie 2016

CSM Lugoj II nu a ajuns la Periam, pentru meciul din ultima etapă a Ligii a IV-a Timiş, din cauză că s-a defectat microbuzul

Alina Damian28 noiembrie 2016