Social

În timp ce e prădată de sute milioane de lei, CFR se judecă cu o casieră

În timp ce e prădată de sute milioane de lei, CFR se judecă cu o casieră

Autoliv

O adevărată vacă de muls, Compania de Căi Ferate a fost jefuită ca în codru, ani de zile. Sumele cu care a fost fraudată compania ating, probabil, zeci de milioane de euro. Cei care au fost trași la răspundere pentru modul în care a fost prădat CFR-ul au fost foarte puțini, cei mai mulți bucurându-se în continuare de libertate. CFR este pe punctul de a salva compania, făcând plângere penală pentru înșelăciune unei casierițe de la Lugoj, acuzate de un producerea unui prejudiciu de…609 lei. Casierița este acuzată de înșelăciune după ce s-au constatat mai multe deficiențe în privința valabilității unor cupoane în baza cărora s-au emis permise de călătorie CFR.

Declarată nevinovată

Plângerea formulată împotriva angajatei CFR de la Lugoj a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Un procuror de aici a dispus clasarea cauzei arătând că „legitimațiile de călătorie emise în baza cupoanelor statistice permise CFR au fost eliberate pentru anul 2015, neavând posibilitatea de a verifica valabilitatea acestora și nu există un prejudiciu real creat societății prin emiterea legitimațiilor de călătorie”.

Soluția procurorului a fost contestată la prim-procurorul Dan Cristian Tătar, care a solicitat în instanță redeschiderea urmăririi penale față de casieriță.

„Casiera avea posibilitatea să verifice coperta carnetelor de permise CFR toate mențiunile înscrise”, se arată într-un document intrat în posesia Cetățeanul. Dacă judecătorii vor dispune redeschiderea anchetei, procurorul de caz va reface cercetările cu privire la sarcinile de serviciu ale suspectei referitoare la permisele CFR și vor fi analizate toate gestiunile biletelor în litigiu, pe lunile iulie 2014, septembrie 2014, octombrie 2014, noiembrie 2014, în mod distinct.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Social

Mai multe în Social

Cros caritabil pentru Spitalul din Lugoj. Tinerii de la Interact se implică în strângerea de fonduri

Cetateanul26 mai 2017

Întreruperi multe de curent săptămâna viitoare. În Timişoara, Lugoj şi alte localităţi din Timiş

Cetateanul26 mai 2017

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

Cetateanul26 mai 2017

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: