În trimestrele III şi IV situaţia va fi dramatică la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale

0

Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că vor fi probleme în ceea ce priveşte veniturile estimate să fie încasate, iar în trimestrele III şi IV „situaţia va fi dramatică la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale”.

Preşedintele CJ Dâmboviţa afirmă că este chiar posibil să fie afectată funcţionarea unor unităţi administrativ-teritoriale din cauza lipsei de bani la buget. Oprea spune că administraţiile locale au avut cheltuieli mari pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, pentru dotări ale spitalelor, iar acum trebuie să reducă de la capitolul de investiţii.

Alexandru Oprea a mai subliniat că, la ultima rectificare bugetară, judeţul Dâmboviţa a primit „bani puţini”.

„S-au dat 2,6 milioane de lei şi s-au luat 1,8 milioane de lei, deci, pe medie, judeţului Dâmboviţa, real, i-au fost alocate doar 800.000 de lei (la rectificare n.r.). Fac precizarea că încă de când s-a făcut bugetul pe 2020 am tras un semnal de alarmă şi am spus că bugetul Consiliului Judeţean este mai mic cu 80 de milioane de lei faţă de bugetul aflat în execuţie în 2019. Lucrurile nu sunt deloc în regulă (…). Cred că vom avea probleme în ceea ce priveşte veniturile estimate a fi încasate şi cred că în ceea ce priveşte trimestrele III şi IV, situaţia va fi dramatică la nivelul unităţilor unităţilor administrativ-teritoriale”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa.

El a spus că din bugetul CJ au fost sprijinite şi localităţi unde au existat cazuri de coronavirus.

„Până astăzi, CJ Dâmboviţa a alocat aproximativ 1,3 milioane de lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă, ISU, unităţile administrativ-teritoriale Corbii Mari, Pucioasa, Moreni, Răcari, Bucşani, Niculeşti, Ulieşti şi Crângurile, unde avem centre medico-sociale (…), am considerat că este necesar să fie aprovizionate cu echipamente de protecţie, măşti, mănuşi. O să propun colegilor mei, pentru că avem cazuri la Tărtăşeşti şi Produleşti, să sprijinim unităţile administrativ-teritoriale din acel fond de rezervă aflat la dispoziţia preşedintelui CJ Dâmboviţa, acolo unde sunt infectări cu coronavirus”, a adăugat Oprea.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și