În următorii doi ani, Nokia va reduce până la 10.000 de locuri de muncă

0

Grupul finlandez de telecomunicații Nokia a declarat că urmează să reducă până la 10.000 de locuri de muncă în următorii doi ani pentru a reduce costurile și pentru a investi mai mult în capabilități de cercetare, ca parte a planului său de restructurare.
După ce a preluat anul trecut funcția de top, directorul executiv Pekka Lundmark a făcut schimbări în încercarea de a transforma compania pentru a concura mai bine cu rivalul nordic Ericsson.

El a anunțat o nouă strategie în octombrie, în cadrul căreia Nokia va avea patru grupuri de afaceri și a declarat că, compania va „face tot ce este necesar” pentru a prelua conducerea în 5G, întrucât se angajează să capteze și acțiuni de la Huawei.

Se așteaptă ca Lundmark să-și prezinte strategia pe termen lung, să discute planurile de acțiune și să stabilească obiective financiare joi.

Compania a declarat într-un comunicat că se așteaptă la aproximativ 600 de milioane de euro, până la 700 de milioane de euro de restructurare și taxe asociate până în 2023.

„Deciziile care pot avea un impact potențial asupra angajaților noștri nu sunt niciodată luate cu ușurință”, a spus Lundmark într-un comunicat. „Prioritatea mea este să mă asigur că toată lumea afectată este susținută prin acest proces.”

Nokia se așteaptă ca restructurarea să reducă baza de costuri cu aproximativ 600 de milioane de euro până la sfârșitul anului 2023. Se așteaptă ca jumătate din economii să fie realizate în 2021.

Aceste economii vor compensa investițiile crescute în cercetare și dezvoltare și capacitățile și costurile viitoare legate de inflația salarială, a spus compania.

În februarie, Nokia prognoza că veniturile din 2021 vor scădea între 20,6-21,8 miliarde de euro (25-26 miliarde de dolari) de la 21,9 miliarde de euro în 2020.
Atât Nokia, cât și Ericsson au câștigat mai mulți clienți, pe măsură ce mai mulți operatori de telecomunicații încep să lanseze rețelele 5G, compania suedeză Ericsson având un avantaj parțial datorită câștigării contractelor de rețele 5G în China.

Nokia nu a câștigat niciun contract de rețele 5G în China și, de asemenea, pierduse în fața Samsung Electronics ca parte a unui contract de furnizare a echipamentului 5G către Verizon.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și