Actualitate

Încă o zi de vreme caniculară în toată ţara. Weekendul vine însă cu furtuni violente

Încă o zi de vreme caniculară în toată ţara. Weekendul vine însă cu furtuni violente

Autoliv

Vremea se menţine caniculară în cea mai mare parte a teritoriului în următoarele zile, însă meteorologii avertizează că la sfârşitul săptămânii instabilitatea atmosferică se va accentua şi vom avea parte de furtuni violente.

Astăzi, valorile termice vor fi în creştere în toată ţara, astfel încât canicula şi disconfortul termic vor cuprinde regiunile din vestul și sud-vestul ţării, zone unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi. 36 este maxima anunțată pentru Lugoj. Seara, dar mai ales în cursul nopții, în vestul și nord-vestul țării vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv înnorări, temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse averse. Temperatura nu va coborî însă la noapte sub 22 de grade.

Joi, valorile termice se vor menține ridicate, astfel că la Lugoj vom avea 33 de grade. Din a doua parte a zilei însă instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi înnorări temporare, local averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și va cădea grindină. Minima nopții va coborî până la 14 grade.

Vineri, regimul termic va marca o scădere, semnificativă, față de cel din ziua precedentă. Ca aspect, vremea va în general instabilă și se va manifesta prin înnorări accentuate, averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Astfel de fenomene, vor fi pe arii mai extinse, cu precădere seara și noaptea, în Banat. Temperatura la Lugoj nu va mai depăși 26 de grade.

Sâmbătă se accentuează instabilitatea atmosferică, iar fenomenele ce vor avea loc vor fi destul de violente, în special în jumătatea de vest a țării. 23 de grade este temperatura maximă anunțată pentru Lugoj, și 14 grade cea minimă.

De duminică, aspectul vremii se ameliorează însă șansele de ploaie persistă, la o temperatură de 22 grade, iar de luni vremea redevine frumoasă și cu temperaturi în creștere.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: