Cetateanul Lugoj

Social

Începe procesul doctoriței Rămneanțu de la Casa de Pensii: „Nu refuza nimic din ceea ce i se oferea”

Începe procesul doctoriței Rămneanțu de la Casa de Pensii: „Nu refuza nimic din ceea ce i se oferea”

Cetateanul Lugoj

Judecătorii Tribunalului Timiș au stabilit că rechizitoriul prin care doctorița Adriana Camelia Rămneanțu, de la Casa de Pensii Lugoj, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită este întocmit legal, Magistrații au stabilit și primul termen din proces, care este programat în 9 septembrie.

Rechizitoriul de trimitere în judecată a Cameliei Rămneanțu arată că medicul este acuzat de 17 fapte de luare de mită, iar ancheta a fost declanșată după o sesizare din oficiu a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, care aveau informații că medicul „primeşte diverse sume de bani sau bunuri de la pacienţi pentru a  emite decizii medicale de pensonare”. După declanșarea anchetei, procurorii au obținut acordul judecătorului pentru „mobilarea” cabinetului medical cu tehnică de înregistrare. Înregistrările realizate în biroul doctoriței Rămneanțu a scos la iveală modul în care pacienții îi ofereau medicului diverse sume de bani sau bunuri. Din înregistrările de la dosar nu reiese că medicul a cerut banii, dar nici nu a refuzat plicurile pacienților.

Înregistrările din cabinetul medicului

Procurorii au arătat  că, potrivit înregistrărilor realizate în cabinet, în data de 07.12.2015 ora 09.01.20 medicul se afla în biroul său, când a deschis dosarul unui pacient în interiorul căruia se află două bancnote de 100 lei.  „În încăpere se află medicul R. A. C. împreună cu asistenta sa. Medicul răsfoieşte un dosar şi poartă o discuţie telefonică. Din partea dreaptă de pe masă, ia un dosar, îl deschide şi din coperta dosarului se observă două bancnote de o sută de lei peste care aşează nişte înscrisuri, închide dosarul şi îl pune pe un suport în cealaltă parte a biroului”, au descris procurorii mecanismul de colectare al șpăgilor de la Casa de Pensii Lugoj.

Într-o altă înregistrare medicul este suprins cum „ia de pe masă ceva ce pare a fi plic, îl verifică sub birou şi cheamă următoarea persoană”. O înregistrare spectaculoasă este aceea în care o pacientă îi spune medicului că a fost la mormântul lui Arsenie Boca și a pus „un leu” și pentru medic. „M-am rugat la, la, la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Am fost şi am pus, am pus şi din partea dumneavoastră, un leu din partea mea, din partea mea”. Când aude, medicul vrea să îi dea mita înapoi pacientei. „Păi trebuie să vă luaţi banii atuncea. Pe leul pentru….”. Din înregistrări se vede cum pacienta refuză să ia plicul înapoi și i-l lasă doctoriței.

L-a refuzat pe un bolnav de cancer

Pe lângă înregistrările realizate în biroul doctoriței, procurorii au la dosar și mărturiile unor pacienți sau rude care au spus că i-au oferit bani doctoriței Rămneanțu. O mărturie cutremurătoare este ce a unui părinte al cărui copil a fost bolnav de cancer și a fost pensionat pe caz de boală. Părintele a declarat că fiul său a fost pensionat în 2010, cu gradul de invaliditate III, iar din 2010 până în 2012 s-a prezentat anual la cabinetul medicului Rămneanțu pentru prelungirea deciziei de pensionare și de fiecare dată a dat 100 de euro și mici atenții (cafea sau ciocolată).

„În cursul lunii decembrie 2012 cei doi (n.r. tatăl și fiul) s-au prezentat la cabinetul medical pentru evaluare cu două zile înainte de data planificată, datorită faptului că numitul  S. N. G. trebuia să plece în Italia la un tratament, însă medicul nu i-a primit, deşi i-a fost explicată situaţia. După ce i-a fost remisă suma de 300 de lei, aceasta a primit dosarul şi a emis la o dată ulterioară decizia. Numitul S. N. G. a decedat în cursul lunii iunie 2013”, au arătat procurorii. Chiar dacă anchetatorii au trimis-o în judecată pe doctorița Rămneanțu pentru 17 infracțiuni de luare mită procurorii cer și confiscarea sumei de 237.000 de euro, găsită într-o cutie de valori de la BCR, acești bani nefiind justificați și presupunându-se că vin din acte de corupție. Pe toată perioada anchetei, medicul Camelia Adriana Rămneanțu a refuzat să dea declarații, prevalându-se de dreptul la tăcere.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

14700755_549532321899176_2286281533341976175_o

Seri de poveste pentru copii și părinți la Lugoj

Iasmina Olariu24 octombrie 2016
rujeola

Rujeola continuă să dea bătăi de cap timișenilor. Au fost confirmate peste 90 de cazuri

Iasmina Olariu20 octombrie 2016
perne-lugojul-pedaleaza-06

Mişcarea ciclistă a Lugojului, în pană de voluntari pentru a organiza noi ture prin oraş

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
card

Persoanele cu handicap din județul Timiş pot depune cereri pentru eliberarea cardului european pentru dizabilitate

Iasmina Olariu19 octombrie 2016
bila

S-a rezolvat problema tânărului care trăiește în cort. Primăria îi dă o cameră la spital!

Daniel Groza18 octombrie 2016
incalzire

Începe distribuirea cererilor pentru ajutorul de încălzire. Vezi ce condiții trebuie să îndeplinești

Iasmina Olariu17 octombrie 2016
bila

Lugojenii au sărit în ajutorul tânărului bolnav care trăiește în cort la marginea orașului. Primarul promite că va căuta o soluție!

Daniel Groza14 octombrie 2016
cjas-timis-casa-de-asigurari-de-sanatate-13-700x336

Program modificat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
afis

Copii din două centre de ocrotire din Lugoj participă la Festivalul „Praf de stele” de la Timișoara

Iasmina Olariu13 octombrie 2016
rendo

Destinul uimitor al unui tânăr crescut într-un orfelinat din Lugoj. Cunoașterea limbii engleze i-a schimbat viața

Daniel Dancea13 octombrie 2016
cjas-timis-casa-de-asigurari-de-sanatate-13-700x336

Modificare de ultimă oră! Elevii nu mai au nevoie de adeverințe de la CJAS pentru a dovedi calitatea de asigurat

Iasmina Olariu13 octombrie 2016
orchestra-bcb-harul

Sărbătoare mare la Biserica „Harul”. Se împlinesc 70 de ani de la înfiinţarea orchestrei

Cetateanul12 octombrie 2016