Social

Începe procesul doctoriței Rămneanțu de la Casa de Pensii: „Nu refuza nimic din ceea ce i se oferea”

Începe procesul doctoriței Rămneanțu de la Casa de Pensii: „Nu refuza nimic din ceea ce i se oferea”

Cetateanul Lugoj

Judecătorii Tribunalului Timiș au stabilit că rechizitoriul prin care doctorița Adriana Camelia Rămneanțu, de la Casa de Pensii Lugoj, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită este întocmit legal, Magistrații au stabilit și primul termen din proces, care este programat în 9 septembrie.

Rechizitoriul de trimitere în judecată a Cameliei Rămneanțu arată că medicul este acuzat de 17 fapte de luare de mită, iar ancheta a fost declanșată după o sesizare din oficiu a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, care aveau informații că medicul „primeşte diverse sume de bani sau bunuri de la pacienţi pentru a  emite decizii medicale de pensonare”. După declanșarea anchetei, procurorii au obținut acordul judecătorului pentru „mobilarea” cabinetului medical cu tehnică de înregistrare. Înregistrările realizate în biroul doctoriței Rămneanțu a scos la iveală modul în care pacienții îi ofereau medicului diverse sume de bani sau bunuri. Din înregistrările de la dosar nu reiese că medicul a cerut banii, dar nici nu a refuzat plicurile pacienților.

Înregistrările din cabinetul medicului

Procurorii au arătat  că, potrivit înregistrărilor realizate în cabinet, în data de 07.12.2015 ora 09.01.20 medicul se afla în biroul său, când a deschis dosarul unui pacient în interiorul căruia se află două bancnote de 100 lei.  „În încăpere se află medicul R. A. C. împreună cu asistenta sa. Medicul răsfoieşte un dosar şi poartă o discuţie telefonică. Din partea dreaptă de pe masă, ia un dosar, îl deschide şi din coperta dosarului se observă două bancnote de o sută de lei peste care aşează nişte înscrisuri, închide dosarul şi îl pune pe un suport în cealaltă parte a biroului”, au descris procurorii mecanismul de colectare al șpăgilor de la Casa de Pensii Lugoj.

Într-o altă înregistrare medicul este suprins cum „ia de pe masă ceva ce pare a fi plic, îl verifică sub birou şi cheamă următoarea persoană”. O înregistrare spectaculoasă este aceea în care o pacientă îi spune medicului că a fost la mormântul lui Arsenie Boca și a pus „un leu” și pentru medic. „M-am rugat la, la, la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Am fost şi am pus, am pus şi din partea dumneavoastră, un leu din partea mea, din partea mea”. Când aude, medicul vrea să îi dea mita înapoi pacientei. „Păi trebuie să vă luaţi banii atuncea. Pe leul pentru….”. Din înregistrări se vede cum pacienta refuză să ia plicul înapoi și i-l lasă doctoriței.

L-a refuzat pe un bolnav de cancer

Pe lângă înregistrările realizate în biroul doctoriței, procurorii au la dosar și mărturiile unor pacienți sau rude care au spus că i-au oferit bani doctoriței Rămneanțu. O mărturie cutremurătoare este ce a unui părinte al cărui copil a fost bolnav de cancer și a fost pensionat pe caz de boală. Părintele a declarat că fiul său a fost pensionat în 2010, cu gradul de invaliditate III, iar din 2010 până în 2012 s-a prezentat anual la cabinetul medicului Rămneanțu pentru prelungirea deciziei de pensionare și de fiecare dată a dat 100 de euro și mici atenții (cafea sau ciocolată).

„În cursul lunii decembrie 2012 cei doi (n.r. tatăl și fiul) s-au prezentat la cabinetul medical pentru evaluare cu două zile înainte de data planificată, datorită faptului că numitul  S. N. G. trebuia să plece în Italia la un tratament, însă medicul nu i-a primit, deşi i-a fost explicată situaţia. După ce i-a fost remisă suma de 300 de lei, aceasta a primit dosarul şi a emis la o dată ulterioară decizia. Numitul S. N. G. a decedat în cursul lunii iunie 2013”, au arătat procurorii. Chiar dacă anchetatorii au trimis-o în judecată pe doctorița Rămneanțu pentru 17 infracțiuni de luare mită procurorii cer și confiscarea sumei de 237.000 de euro, găsită într-o cutie de valori de la BCR, acești bani nefiind justificați și presupunându-se că vin din acte de corupție. Pe toată perioada anchetei, medicul Camelia Adriana Rămneanțu a refuzat să dea declarații, prevalându-se de dreptul la tăcere.

Vezi comentarii (1)

Mai multe în Social

Criză de oameni la Urgenţele spitalului din Lugoj! Ce posturi sunt scoase la concurs

Gabriel Iosa23 ianuarie 2017

Scandal de proporţii la Lugoj, după ce unei persoane de etnie romă i s-a făcut rău

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un bărbat de 48 de ani a murit după ce a văzut victima accidentului de tren de ieri, de la Lugoj

Daniel Dancea20 ianuarie 2017

Aici sunt pierderile Meridianului, suportate din banii lugojenilor. „Nu este o avarie majoră, e o gaură cât un stilou”.

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Dezbaterea publică nu a schimbat nimic! Preţul apei şi canalizării va creşte la Lugoj

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Iarna e ca vara! Lugojenii se plâng că nu au apă la etajele superioare. Explicaţiile Meridianului!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Ambulanţa Lugoj, două ture pe noapte pentru a-i ajuta pe oamenii străzii rămaşi în ger

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017

FOTO! Apa de la robinetele din Lugoj, murdară şi de nebăut, deşi primăria o recomandă ca bună de consum

Gabriel Iosa10 ianuarie 2017

Bilanţ la CPU Lugoj! Câţi pacienţi au decedat la Urgenţe, la spitalul lugojean

Gabriel Iosa6 ianuarie 2017

Lugojenii participă la slujba de Bobotează! Sute de litri de agheasmă, pregătite pentru credincioşi

Gabriel Iosa6 ianuarie 2017

Se distribuie invitațiile la Revelionul Seniorilor

Daniel Groza4 ianuarie 2017

O fetiţă din Timiş a murit din cauza rujeolei. Ministerul Sănătăţii cere părinţilor să imunizeze copiii

Daniel Groza29 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: