Actualitate

INEDIT! O tânără din Lugoj colorizează portretele personalităţilor oraşului cu ajutorul unui program de editare foto

INEDIT! O tânără din Lugoj colorizează portretele personalităţilor oraşului cu ajutorul unui program de editare foto

Autoliv

Daniela Marcu, designer grafic din Lugoj, a readus la viaţă portretele mai multor personalităţi ale oraşului, colorându-le cu ajutorul programelor de editare foto. După ore de muncă şi planificare, imaginile alb-negru ale unor personalităţi precum Bela Lugosi, Traian Grozavescu şi Ion Vidu au fost transformate în fotografii color, ca şi când personajele ar fi fost pozate cu aparate de ultimă generaţie.

Despre proiectul de a readuce la viaţă portretele fără culoare ale celor mai importanţi lugojeni, Daniela spune că ideea i-a venit inspirându-se de la artişti care au realizat lucrări similare şi pe care aceştia le-au postat pe internet.

„Am văzut poze colorizate cu personalităţi din întreaga lume şi poze din colecţii personale. Mi-au plăcut mult cum arată şi m-am gândit să încerc şi eu să fac, cu diferite personalităţi lugojene”, ne-a declarat Daniela Marcu.

Realizarea unei asemenea fotografii nu este joacă de copil, designerul ajungând să muncească şi câteva ore până să ducă la capăt colorizarea unei imagini mai complexe”.

„În cazul meu, neavând foarte multă experienţă în colorizare sau restaurare foto, poate dura mai multe ore o fotografie, iar întregul proces se poate întinde chiar şi pe mai multe zile, în cazul în care aloc una sau două ore pe zi imaginii. Ca procedură, iau imaginea în alb-negru, o retuşez, lucrez la contrastul ei, apoi aplic straturile şi filtrele colorate peste.”, a mai explicat Daniela.

Pozele color pe care lugojeanca le-a realizat sunt câteodată unice, personalităţile fiind fotografiate în trecut doar în alb şi negru în majoritatea cazurilor.

„De obicei nu se prea găsesc poze color, ceea ce e o mare problemă. Culorile le aleg intuitiv, încerc să le ghicesc. Important e ca imaginea finală să fie, din punct de vedere cromatic, armonizată.Culorile trebuie să fie armonizate între ele, ceea ce oferă imaginii sens”, povesteşte designerul lugojean.

Pe viitor, Daniela Marcu spune că va realiza şi alte portrete colorizate, dar şi imagini din trecut cu Lugojul, pe care le va reîmprospăta cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie. De asemenea, pe lângă personalităţi, designerul lucrează şi la portrete cu lugojeni simpli, dar şi cu peisaje din oraş din perioada interbelică. Puteţi găsi ultimele lucrări ale Danielei pe pagina ei de Facebook.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: